OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

21 Ağustos 2011 Pazar

Kurtadam oyunu, oyun mühendisi , farklı değişik toplu arkadaşlarla oynanacak oyunlar , evde oynanabilir , kart oyunu , eğlenceli grup oyunu


Evdesiniz. Arkadaşlarınız gelmiş..

Muhabbet ediyorsunuz ama bi yerden sonra canınız sıkılmaya başlıyor.. Oynayabilecek güzel farklı bir oyun düşünüyorsunuz... Min. 4 kişi oynanabilecek oyunları aklınızdan geçirmeye başlıyorsunuz. OKEY oynamak istemiyorsunuz. tangır tungur bir sürü ses.. Monopol de artık tat vermiyor.. O da ne? zaten bir arkadasınız daha geldi. Artık 4 kişi de değilsiniz.. Toplam 5 kişi evdesiniz.. Oynayacak oyun sayısı bir anda azaldı..

Eveet.. Şimdiii sizi kurtaracak ve çok eğleneceğiniz bir oyundan bahsedeceğiz...

KURTADAM

Kurtadam oyunu nedir?

Kurtadam 4-8 kişilik eğlenceli rol yapma KART oyunu. Kimi zaman arkadaşlarının gözünün içine bakarak yalan soylediğin kimi zaman yok yere vurulduğun için arkadaşını suçladığın fakat heyecanın hiç düşmeyeceği bir tempoda ilerleyen kart oyunu...

Hikaye 17.yy da Avrupa'da geçiyor. Kurtadamlar ciddi bir tehtid oluşturmuş, gitgide artan saldırılarıyla kasaba sakinlerine aman vermiyorlar. Tehlikenin büyüdüğünü gören insanlar organize olarak kurtadamlardan kurtulmayı amaçlamışlar. Her gece kasabada nöbet tutan oyuncular kurtadamların saldırılarına karşı koymaya çalışıyor, fakat bu sandıkları kadar kolay olmuyor. Kurtadamlar insanların içine sızdığı için kimin insan kimin kurtadam olduğunu söylemek oldukça zor. Kimse kimseye güvenmiyor.

Kurtadam oyunu nasıl oynanır?

Kutu içinden toplam 96 adet kart çıkar.. Bu kartların özelikleri :
60 tanesi HAMLE KARTI
8 tanesi ROL KARTI
16 tanesi ÖZEL HAMLE KARTI
12 tanesi GÜN KARTIdır..

Oyun min 4 max 8 kişi ile oynanır. Ve oyuncu sayısına göre kartların dağılımı değişmektedir. Oynayan kişi sayısına göre oyundaki kurt adam sayısı da değişmektedir. Buna göre oyunun amacı da (kazanılması gereken gün sayısı) oynayan oyuncu sayısına bağlı olarak orantılı artmaktadır... 6 kişi olunduğunda oyun en keyifli halini almaktadır...

Kısaca bize oyunun nasıl oynandığını anlatabilir misiniz?

4 kişi oldğunuzda nasıl oynayacağınızı anlatmaya çalışayım..
İlk olarak ROL kartları kişi sayısına göre dağıtılır. 4 kişi olduğunuz zaman 1 kurt adam 3 insan rol kartı dağıtılır. Bu sayede kim hangi rolü oynayacağını anlamış olur.
Daha sonra herkese 3'er özel hamle kartı dağıtılır. Bu kartlar sayesinde oyun içerisinde inceleme , yaralama ve tedavi yapabilirsiniz. Bu kartların nasıl oynanacağını ileride anlatacağım.
Daha sonra da 3 er adet hamle kartı dağıtılır. Bu durumda elinizde toplam 6 kart olur. Bir tanesi ROL kartı olacağından elinizde durmasına gerek yoktur.

Kartlar dağıtıldıktan sonra sıra kimse ise gün kartlarından bir tanesi ortaya açılır. Eğer SAKİN GÜN kartı açıldıysa o el ATAK yapılmaz... Herkes sakin bir gün geçirir ve daha önceden yaralı bir oyuncu varsa bu sakin gün sayesinde iyileşmiş olur... Aynı zamanda SAKİN günlerde elinizdeki hamle kartlarından beğenmediğiniz varsa değiştirme hakkına sahip olursunuz.. ORN: siz kurtsunuz ve elinizde insan hamle kartları var. O zaman o insan kartlarını desteye koyar onların yerine kurt kartı gelmesini beklersiniz...

Oyunun kuralları zor gözüküyor? Sıklabilir insanlar..?

Oyuncular arasında bir kişi daha önceden oynamış ise oynaması çok basit. Ama oyuncuların hepsi ilk defa oynayacaksa ilk oyun biraz sancılı geçebiliyor.. Ama 1 saat gibi bir sürede ilk oyununuzu rahatlıkla oynayabileceğinizi garanti edebiliriz..

Peki bu oyun ne kadar sürüyor?

4 kişi oynarsanız bir oyunun süresi 20-25 dakika kadar sürüyor. Kısa sürdüğüne bakmayın. Hoşunuza gideceğine ve arka arkaya 3 defa oynayacağınızdan eminiz..

Nereden alabiliriz?

Bu güzel kart oyununu hazırlamış. Kadıköy'de oyun muhendisi mağazasından gidip alabilirsiniz. bakınız: oyun mühendisi

Peki oyunu almadan önce deneme şansımız var mı?

Oyun mühendisi mağazasının en güzel özelliği mağazada oyunları önce oynayabilme hakkına sahipsiniz. Bu sayede oyunu denemiş oluyorsunuz.. Beğeneceğinize emin olsak da gidip orada bilen birileri ile bir kere oynamanız size oyunu anlamanız ve ne kadar zevkli olduğunu görmeniz için büyük şans..



iyi eğlenceler....


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...