OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

15 Kasım 2011 Salı

OMActivities ekibi İsviçre Luzern şehrinde farklı bir geocaching deneyimi yaşadı. Merak edenler için mıknatıs magnetic geocache kutuları





OMActivities ekibi olarak Kurban bayramında İsviçre'deydik. Öncelikle Zurih ve çevresini kapsayan gezimizde -kayak sporu- ile ilgili hiç bir girişimde bulunmadığımızı söyleyelim. Genellikle İsviçre denildiğinde akla ilk olarak ALP dağları, bu yüzden turistik kayak merkezleri, İsviçre çikolataları ve peynirleri geliyor... Aslında çikolata ve peynirleri tatmadık dersek yalan söylemiş oluruz... Evet gerçekten çikolata ve çok fazla çeşitleri ile peynirleri oldukça lezzetli, şiddetle tadmanızı öneriyoruz..



Gelelim bizim ilgi alanımıza.. Tabii ki geocaching! İsviçre'de geocaching oyunun fazlaca oynandığı ülkelerden biri.. Bizde hazır buradayız neden bir kaç tane Farklı deneyim yaşamayalım diye düşünüp, hemen kutu araştırmalarımıza başladık.

OMActivities=Farklı Deneyimler

Zurih'ten trenle Luzern şehrine 1 saatlik yolculuk sonrası kendimizi bir nehir şehrinde bulduk.. Şansımıza hava da çok güzel ve güneşli idi.. Daha önceden internet üzerinde yaptığımız araştırma ile (geocaching.com) gideceğimiz ve bulmaya çalışacağımız kutuların bilgilerini ve koordinatlarını kaydetmiştik.

Bilmeyenler için tekrar edeyim: geocaching.com oyunun resmi internet sayfası. Her geçen gün daha fazla sayıda kutu saklandığı için vereceğim rakkamlar çok kalıcı olmuyor ama şu sırada dünya üzerinde 1,5 milyon kutu koordinatı bu siteye girilmiş durumda. Bu demek oluyor ki 1,5 milyon adet kutu bu oyunu oynayanlar tarafından saklanmış ve bulunmayı bekliyorlar..


Luzern şehrinde şansımıza hava çok güzeldi. Luzern hem sakin hemde turistik bir şehir. Bir kaç anı fotoğrafı çektikten sonra zamanımızı iyi değerlendirmeye çalıştık. Daha önceki araştırma bilgilerimizle birlikte geocaching avımıza başladık.

Burada size gittiğimiz bulduğumuz tüm kutuları anlatmayacağım. Sonuç olarak bu eğlenceli oyunu sizlerin kendi GPS cihazınızla oynadığınızda farklı heyecnalar ve deneyimler yaşayacağınıza eminim. Burada yazacağım kutu çok hoşumuza gitti. Hazırlayan kişi üzerinde oldukça çalışmış ve zaman harcamış. Beğendiğimiz için bu geocache'i size anlatmak istiyorum.
Koordinatlar:
N 47° 03.243 E 008° 18.663

Kutu elektrikçilerin kullandığı plastik buatlardan yapılmış. Ve üzerine mıknatıs yapıştırılmış. Bu kutuyu aşağıda fotoğrafta fark edebilecek misiniz bakalım?



Evet, Beyaz olan özel olarka hazırlanmış geocaching kutusu. Eğer dikkatli bakarsanız elektrik buat kutusunun içinden kablosunun bile çıktığını görürsünüz. Hazırlayan kişi bunu bile düşünerek gerçek olmayan yani üzerinden elektrik geçmeyen küçük bir kabloyu da buata eklemiş ki normal oyunu oynamayan kişiler bunun gerçek bir kutu olduğunu sansınlar ve ellemesinler diye düşünmüş.. Ve oyunu oynamayan biri bu kutunun gerçek olmadığını anlamasına imkan yok!! Biz bile acaba mı diye şüphelenerek kutuyu bulduk..

İşte kutuyu bulduktan sonra içindeki logbook'a ismimizi geldiğimizi yazıyoruz.. Ve içinden Türkiye'ye getirmek üzere çıkan geocoin 'i yanımıza alıyoruz.. Böylece İsviçre'den Türkiye'ye yolculuğuna kaldığı yerden devam edecek..



Luzern deneyimi bizim için Türkiye'de hazırlayıp saklayacağımız OMActivities kutuları için çok güzel bir örnek oldu..

yippieeeeeeee

;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...