OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

30 Mart 2012 Cuma

Bir silgi bir kalem kampanyası

















Bir Silgi Bir Kalem projesi, Türkiye'deki ihtiyaç sahibi ilk ve orta öğretim kurumlarını, Türkiye'deki eğitime katkıda bulunmak isteyen bağışçılarla buluşturmayı amaçlamaktadır.


Proje dâhilinde oluşturulan web sitesinde, okullar yetkili olarak belirledikleri öğretmenler aracılığı ile okulu hem görsel hem de yazılı olarak tanıtan okul profilleri üzerinden yılın herhangi bir zamanında ayni bağış ihtiyaçlarını bağışçılara duyurabilmektedir. Aynı platform üzerinden, ihtiyaç sahibi okullara ve öğrencilere yardım etmek isteyen bağışçı kişiler ve kurumlar, Türkiye’nin dört bir yanındaki okulların ihtiyaçlarını gözlemlemekte ve karşılamak istedikleri bağış taleplerini seçmektedir. 

Proje kapsamında, bağışçıların okullar ile buluşturulmasının yanında, bağış sürecinin taraflar için sorunsuz ve sağlıklı tamamlanması için ürünün tedariki, lojistik destek, bağış sürecinin takip edilmesi, bağış sonrası geribildirimleri ve sosyal medyada paylaşım gibi konularda bağışçılar ve okullara destek olunmaktadır. Proje, okullar ve bağışçılar arasında yalnızca bir köprü oluşturmayı amaçlamaktadır ve proje kapsamında herhangi bir nakdi veya ayni bağış proje ekibi tarafından toplanmamaktadır. 

Bir Silgi Bir Kalem projesi, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği içinde gerçekleştirilmektedir. 












Bir Silgi Bir Kalem, bağışçılar ve okulları buluşturan ve bağış sürecini kolaylaştıran bir aracı kurum gibi çalışmaktadır.

Ülkemizde, bağış yapmaya istekli, ancak uygun platformu bulamayan kurumların ve şahısların oluşturduğu büyük bir bağış potansiyeli mevcuttur. Bir Silgi Bir Kalem, bu potansiyeli Türkiye'nin dört bir yanındaki okulların ayni bağış (kitap, kıyafet, bilgisayar, mobilya) ihtiyaçlarını karşılamaya yönlendirecek ve süreci kolaylaştıracak bir platform olarak faaliyetini sürdürmektedir. Proje kapsamında herhangi bir nakdi veya ayni bağış proje ekibi tarafından toplanmamaktadır. Projeye dâhil olacak okullar arasında kesinlikle bir ayrım yapılmamaktadır. Bağış sürecinin, okullar ve bağışçılar olarak iki ayrı tarafı vardır.












Bir Silgi Bir Kalem projesi, bağışçıların yaptıkları yardımların doğru yerlere ulaştırılıp doğru şekilde kullanılmasını esas amaç olarak görmektedir. 

Bağışınızın tamamlanması durumunda, yardım ettiğiniz okulun bağlı olduğu il ve ilçe eğitim müdürlüklerine, okul aile birliğine (olmaması durumunda muhtara veya kaymakama), ve okulun profil sayfası üzerinden velilere duyuru yapılacaktır. Bu duyuru ile bağışın doğru kullanıldığını temin edecek birçok kurum ve kişi olacaktır. Bununla birlikte, okulun yetkili öğretmeni aracılığı ile site üzerinden size gönderilecek bir fotoğraf ve öğrenciler tarafından yazılmış bir teşekkür mektubu ile, bağışınızın okula kattığı değere bizzat tanık olacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...