OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

20 Temmuz 2012 Cuma

2012 Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları 27 Temmuz - 12 Agustos


17 gün boyunca, 26 spor dalında yaklaşık 10 bin 500 sporcunun yarışacağı etkinlik, bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük olimpiyat mücadelesi olarak adlandırılıyor. Diğer rakamlar da organizasyonun büyüklüğünü gözler önüne seriyor. Öyle ki olimpiyatlara yapılan akreditasyon sayısı 200 bini geçmiş. 70 bin gönüllünün çalıştığı yarışları 2 milyardan fazla insanın televizyonları başından izlemesi bekleniyor.
Akıllı cihazların yaygınlaşması da, olimpiyatların IT altyapısının kritikliğini artırmış durumda. Son yapılan Pekin Olimpiyatları’na göre bu yıl veri miktarının yüzde 30 artması öngörülüyor. 2012 yılı itibariyle 8.5 milyar bilgisayarın, akıllı telefonun ve tablet bilgisayarın olimpiyatlar için internete erişmesi bekleniyor.



Rakamlarla olimpiyatlar
Olimpiyat oyunları 17 gün sürecek.
26 
spor dalında 10 bin 500 sporcu yarışacak.
Toplam 300 etkinlik gerçekleşecek.
Mücadeleler 94 olimpik alanda yapılacak.
200 bin akreditasyon gerçekleşti.
Teknoloji alt yapısında 900 sunucu sistemi bulunuyor.
1000 ağ ve güvenlik birimi mevcut.
10 bine yakın bilgisayar kullanılacak.
Oyunlar için 200 bin saat test yapıldı.

Bu yıl İngiltere’nin başkenti Londra’da düzenlenen “2012 Yaz Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları”, 27 Temmuz’da start alıyor. 12 Ağustos’a kadar sürecek olan bu nefes kesen mücadelenin tüm IT altyapısı, Avrupa’nın lider IT firması Atos tarafından kuruluyor ve yönetiliyor.
Salt Lake City 2002’den bu yana olimpiyatların dünya çapındaki IT ortağı olmayı sürdüren Atos, bu 10 yıllık süreçte kış ve yaz oyunlarında sunduğu teknolojik altyapılarla adından söz ettiriyor. Bu yıl Londra Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları Organizasyon Komitesi (LOCOG) ile oyunların teknik hazırlıkları için uzun soluklu bir çalışma yürüten Atos, bu konudakison yeniliklerini de Londra’da sergileyecek.
Atos’un yaklaşık 200 bin saat süren testlerden geçirerek hazırladığı bu altyapıyı, toplamda 3 bin 500 teknoloji uzmanından oluşan bir takım, 900 sunucu, 1.000 ağ ve güvenlik cihazı ve 10 bin’e yakın bilgisayar üzerinden yönetecek. Oyunların işlem bilgilerinin planlanması, gerçek zamanlı sonuç takibi ve bildirimi, sistem güvenliğinin sağlanması, oyun sırasında verilerin işlenmesi gibi hizmetlerle tüm teknolojik destek, Atos güvencesiyle sağlanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...