OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

12 Ekim 2012 Cuma

Frommees nedir? Geocaching ile bağlantısı ne?

Bilmeyenler için hemen söyleyelim. OMActivities olarak Istanbul'da yapılan Webit kongresine katıldık. Bu kongreye 72 farklı ülkeden katılımcılar internette pazarlama konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Başarılı bir etkinlik sonrası özellikle bizim ilgimizi çeken bir ürünü size tanıtmak istedik. 

Ürünün ismi Frommees. Bize başta garip gelen bu isim aslında ingilizce from me kelimelerinin birleşiminden türetilmiş.. İsme bu yönden bakınca ürünün amacı ile alakalı olduğunu görüyoruz. 



Şimdiiii gelelim neden Frommees'lerin bizim ilgimizi çektiğine; 
Frommees ile Geocaching'in ne konularda birbirine benziyorlar?  Belki halen bilmeyenleriniz vardır diye;) Geocaching ile ilgili yazılarım arasında Trackable konusunu incelemenizi tavsiye ederim. Mantık aslında aynı. İkisinde de küçük madalyonların arkasındaki kodlar sayesinde TAKİP Edilebilmeleri! 

Kısaca:
İnternet üzerinden madalyonların ve içinde barındırdıkları hikayelerin takibi.. Evet tüm fikir bunun üzerine kurulmuş. İster kendi fotoğrafınızı ister beğendiğiniz takımı isterseniz de FİRMANIZI tanıtabilmenizi sağlayan bir fikir...

Aslında Geocaching oyununda bu fikri parasız yapıyorsunuz. Frommees kuran arkadaşlar ise bunu iş fikrine çevirmişler.. 
Firmalarını tanıtmak isteyenler için madalyon üretip satıyorlar. Hiç duymayanlar için oldukça enteresan gelen bu fikir aslında uzun süredir geocacher'lar tarafından bilindiği için bizim için çok da ilginç olmayan bir fikir.. ;) 

Örneğin: 
Siz dünyada yayılmak isteyen bir firmasınız ve örnek olarak da  içecek satıyorsunuz. Bu küçük plastik madalyonların üzerine kendi firmanızın logosunu bastırırsınız. Arkasındada her biri için farklı basılmış özel kod numaraları olan bu madalyonları içeceklerin üzerine yapıştırırsınız.

 Dünyanın 4 bir tarafına gönderseniz ve 10000 tane farklı numaralı logo dünya üzerinde bir anda yayılır..  Ve tüketicilere dersiniz ki 
bu madalyonları internet üzerinden takip edebiliyorsunuz. ÖDÜL olarak da madalyonlarına En fazla km yol yaptıracak kişilere  Türkiye'deki fabrikamıza davet ediyoruz ve tatil veriyoruz....  Alın size süper bir reklam ve pazarlama kampanyası...

10000 adet farklı küçük madalyon dünya üzerinde farklı noktalarda sizin firma logonuzu taşıyacak ve internet kullanıcılar bu madalyonları twitter ve facebook gibi sosyal mecralarda tanıtacak ve sizin firma isminiz logonuz yayılacak. En fazla yayn kişileri de siz Türkiye'de ağırlayacaksınız..

Kısacası geocaching - trackable ile oyun olarak bildiğimiz bu fikri Webit'te , reklam ve pazarlama fikri olarak TANITIYORLARDI ;) 


Bilmeyenler için değişik ama bilenler içinde yahu bu zaten vardı dedirten fikir hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız. www.frommees.com adresine bir göz atın deriz..   
Bize de geocaching ile alakalı olduğu için bu konuyu sizle paylaşmak düştü ve kendimize ait frommees'leri yaratıp dünya üzerinde yolculuklarına şimdiden çıkardık bile.. 



Aşağıda da Frommees ile ilgili küçük bir tanıtım videosu bulabilirsiniz..




4 yorum:

  1. Güzel bir haber vermişsin abi. Benim ilgimi çekti.
    Pazarlama olarak düşünüldüğünde bu konu gerçekten yararlı olabilir dediklerin gayet farklı fikirler. Çok yaratıcı işler de çıkabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Murat selamlar...

      Bu fikir benden çıkmadı. Adamlar bu fikri geocaching oyununda görmüş de olabilirler ama tam olarak işin gerçegini bilmiyorum. Tek bildiğim geocaching ile trackable nasıl takip edilebiliyorsa bu arkadaşlarda frommees ile firmaların madalyonlarını takip edebilecekler...

      Buradaki küçük fark, bu madalyonları bastırmak için frommees ekibine belli bir miktar para ödemen gerekiyor.. sonuçta adam bunu iş fikri olarak çıkartmış ;)

      Bu arada nasıl gidiyor geocaching için zaman ayırabiliyor musun? yeni kutular ekleyebiliyor musun?
      15 Ekime kadar 5 kutu ekletebilirsen trackable kazanabilecegin kampanyaya neden katılmadın ? ya da katıldın da ben mi bilmiyorum vs vs...

      Sil
  2. Abi geocaching iyi gidiyor. Yalnız bu aralar kutu saklamaya fırsat bulmadık. Elimizde saklamaya hazır kutular var. Eşimle beraber hazırladık. hatta Kendimiz log booklar yaptık. :) Geçen hafta pazar bir kutu daha saklayacaktık. Dolaştık dolaştık uygun yer bulamadık. kaldı öyle :) İnşallah bu hafta bir tane daha koyabiliriz. Kutu bulamıyoruz malum çevremizde kutu yok :) Ama Geocaching turu planlarımız var .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geocaching turu süper fikir..
      bu sayede gittiginiz yerde bir amacınız da olmuş olur hem ;)

      süper..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...