OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

10 Ekim 2012 Çarşamba

Webit 2012'de bizde varız..

10-11 Ekim tarihlerinde 72 farklı ülkeden katılımcıların buluştuğu noktada Uniqe Puzzle Piece OMA  olmasa olmazdı :) 



10 Ekim Çarşamba biraz geç de olsa kongreye yetiştik. Kongre Istanbul Lütfi Kırdar'da yapılıyor.
İki gün sürecek etkinliğin ilk seminerlerinden  Project Turkey Yönetici Ortağı Cüneyt Devrim'in ve toplu olarak sahne alan Başar Ekim, Sertan Eratay, Barış Özistek ve Lawrence De Pre sunumlarını  ilgiyle izledik.


Genel olarak hepsi Türkiye nufusunun yarısından fazlasının internete bağlandığını ve çok genç bir kitlenin internete bağlandığından bahsettiler. Ve insanların artık para verseniz dahi internetinden vazgeçmeyecek duruma geldiğini artık hayatlarının bir parçası haline geldiğinden bahsettiler. Turkcell Dijital Kanal Sorumlusu Sertan Eratay'ın gösterdiği kısa video oldukça ilgi çekti.
Videoda gösterilen küçük araştırmaya göre: Soru sorulan insanların çoğu , internet bağlantılarını karşılıksız vereceğiniz para karşılığında bile kapatmak istemediklerini söylediler...

Ayrıca;
İnternet kullanıcılarının video seyretme oranlarının çok yükseldiğini, Internet ve bilgisayar oyunları ile ilgilenen kitlenin normal internette zaman geçiren kitleye göre daha konsantre ve oyuna daha odaklı olduğundan bahsettiler.

Kısaca Türkiye gençlerinin internette geçirdiği süre oldukça fazla... Bunu iyi değerlendirebilenler diğerlerine göre bir adım önde gidiyor.

11 Ekim perşembe günü devam edecek olan webit kongresi hakkında daha fazla bilgi için 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...