OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

13 Aralık 2012 Perşembe

Kurabiye Macera Yarışları

İsmine bakıp yiyecek içecek yarışması beni ilgilendirmez demeyin.  Çünkü okuyacaklarınız yemekle ilgili değil tamamiyle eğlenceli birkaç doğa sporu disiplinini beraber kullanmayı gerektiren bir  macera yarışmasıdır... :)

Sprint tipi, sabah başlayıp akşam üstü biten kısa ve hızlı bir yarış. 2005 yılında başlayan, sadece 2006 yılını atlayarak her sene Kasım sonu/ Aralık başında düzenlenen Kurabiye Macera Yarışı,  2 Aralık 2012 yılında 7. kez yapıldı. Farklı bir yarış olduğu için bizim ilgi alanımıza girdi. E farklı ve ilginç etkinlik arayan sizlerin de ilgisini çekecektir diye düşündük.... Şimdi size kısaca bu yarışmada neler yapılıyor neler yapılmış onları anlatmaya çalışalım..


Kurabiye Macera Yarışı:
Belli bir zamanda puan toplama esasına göre düzenlendiği için fizik güç kadar stratejik ve akılcı düşünme gerektirir.
7 saat sınırlı yarışmada bazı yıllarda bütün noktaları alabilen olamamıştır. Türkiye’nin en kalabalık ve eğlenceli, aynı zamanda hala devam eden en eski macera yarışıdır. Adını parkuru tamamlayabilen ve kürsüye çıkanların kazandığı madalya şeklindeki kurabiyelerden alır. İşte şimdi isminde kurabiye kelimesi neden var anlamış oldunuz :) 

Macera yarışları takım oyunudur. Kurabiye Macera Yarışı’na 2 kişilik takımlar katılabilir. Takımlar istenilen cinsiyet kombinasyonunda oluşabilir. Yeterli katılımcı var ise Erkek ve Miks olarak parkur kategorileri açılır.
Kurabiye Macera Yarışı, macera sporlarını sevdirmek ve yaygınlaştırmak için değişik zorluklarda devam eden parkurlarda yapılır:
Kurabiye Macera Yarışı Parkuru (2 kişilik takımlar) : En az 2 koşu ve 2 bisiklet noktasını tamamlayan her takım başarmış kabul edilir. Her takım aynı parkurda kendi sınırlarını zorlayarak, keyif aldığı kadar zorlar. Skor toplamak, zamanı kullanmak kas gücü kadar strateji becerisi ister. Takımlar herhangi bir cinsiyet kombinasyonu ile oluşturulabilir.

Disiplinler; Dağ bisikleti (yarışmacılar kendi getirir), Patika Koşusu-trekking, Kano (organizasyon sağlar) - İp inişi-geçişi (organizasyon sağlar), Harita okuma ve oryantiring (1/25 000)


Kurumsal Macera Yarışı Parkuru (4 kişilik takımlar) : Kurabiye MY ile aynı parkurda, aynı şirket/kurum/organizasyon üyesi 4 kişinin ortak hareket etmesi ile koşulu. Takım çalışması ve ortak hareket etme becerisi, ortak hedef belirleyebilmek daha fazla öne çıkar. Bu kategoride takım üyelerinden en az biri karşı cinsiyetten olmalıdır. Öngörülen bitirme süresi: 5-8 saat arasıdır.
Disiplinler; Dağ bisikleti (yarışmacılar kendi getirir), Patika Koşusu-trekking, Kano (organizasyon sağlar) - İp inişi-geçişi (organizasyon sağlar), Harita okuma ve oryantiring (1/25 000)


Macera Koşusu (2 kişilik takımlar) : Bisiklete binmeyen, koşmayı seven, koşu parkurunun kısa ve hafif etaplarla renkli ve eğlenceli olmasını isteyen macera sevenler. Her fiziksel seviyeye uygun, macera sporları ile tanışmak isteyenler.  Takımlar herhangi bir cinsiyet kombinasyonu ile oluşturulabilir.
Disiplinler; Patika Koşusu-trekking, Kano* (organizasyon sağlar) - İp inişi-geçişi* (organizasyon sağlar), Harita okuma ve oryantiring (1/25 000)
*En az biri yapılmayacaktır.




Kurabiye Macera Yarışı 2012 Videosu: 



Sonuç olarak:
Kısa, eğlenceli, tadımlık bir macera sunduğu için katılımı çok yüksektir. Takım çalışması ve doğanın içinde olmayı öne çıkartır.  Doğa sporları camiasının beklediği, geleneksel olarak seneyi kapatan yarıştır.



Daha fazla bilgi için: 




























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...