OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

4 Şubat 2013 Pazartesi

Iyi bir geocacher oyuncusu olmak için gerekli 5 adım


Geocaching kuralları aslında bildiğiniz gibi oldukça basit. Geocacher oyuncusu bir kutu saklıyor ve diğerleri o saklanan kutuyu bulmaya çalışıyor. Bu kadar basit. Güzel saklanmış bir kutuyu bulmak ve macerayı arkadaşlarla paylaşmak. İyi bir geocacher oyuncusu olmak istiyorsanız bir kaç küçük kurala dikkat etmeniz gerekli. Aşağıda yazacağım 5 küçük adımı oyunu oynarken tekrarlarsanız o zaman süperstar bir geocacher olabilirsiniz.. ;) 

1) Yanınızda kalem getirin – Geocaching'in bir kaç küçük kuralı var. Bunlardan en önemlisi kutu bulduğunuzda içindeki kayıt defterini imzalamak! Bu nedenle lütfen geocaching oyunu oynayacaksanız yanınızda kalem taşıyın ve isminizi tarihi ve küçük bir notu kayıt defterine yazın.
2) Çöpleri toplayın –  Geocaching'in oyun tahtasına yani - tüm dünyaya iyi davranın. Eğer gittiğiniz bir bölgede kutu ararken çöp bulursanız toplamaya çalışın. Böylece geocaching bölgesinin en azından temiz ve güzel bir şekilde kalmasını sağlayabilirsiniz...
3) Geocache sayfasına detaylı güzel 'Buldum' veya 'Bulamadım' Log kayıdı yapın – Eğer bir kutu bulursanız veya kutuyu bulamazsanız bile hikayenizi lütfen diğer oyuncularla detaylı bir şekilde paylaşın. Bildiğiniz gibi ne kadar detay yazarsanız sizden sonraki yarışmacılar için o kadar keyifli ve eğlenceli bir bilgi bırakmış olursunuz..
4) Bulduğunuz geocache kutusunu tekrardan saklanan noktaya koyun  –  Empati kurup bulduğunuz kutunun sahibi gibi düşünmelisiniz.. Ben olsam bu kutuyu daha iyi nereye saklardım diye düşünüp, lütfen kutuların yerini değiştirmeyiniz.. Konumları ile ilgili yorumlarınızı kutu sahiplerine yazı ile belirtin ama kendi kararınızla lütfen kutuların yerlerini değiştirmeyin.
5) Trackables (takip edilebilen madalyonları) hemen başka bir kutuya koyun –  Takip edilebilen bir madalyon bulursanız lütfen bulduğunuzu hemen kayıt edin ve madalyonun sizde olduğunu sahibine haber verin. Daha sonra da en kısa sürede başka bir kutuya bırakın...
Bu 5 adım sizi süper bir geocache oyuncusu yapacak..  Bu arada 6. adım olarak ilk 5 adımı sık sık tekrarlamayı unutmayın ;)

hadi daha hiç kutu bulmadıysanız ne duruyorsunuz.... ?
geocaching nedir*




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...