OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

24 Mayıs 2013 Cuma

Dünyanın çatısı - Haftanın geocache kutusu

Geocaching.com sitesinin Latitude 47 isminde bir blogu var. Bu blogda her hafta haftanın geocache'i seçiliyor. Bu haftanın kutusu da Roof of the World - GC9A9E kutusu. Bu kutu dünyanın en tepe noktasında yani Everest'in orada ;)


10/06/2002 senesinde saklanan kutu terrain derecesi:2  zorluk derecesi:4 olarak işaretlenmiş. Yüksekliği 5100m olan kutunun zorluk derecesinin 4 olma nedeni Tibet'e giriş zorluğu olarak söylemiş cache sahibi. 


Cache kutusunun saklı olduğu noktadan Everest'in görüntüsü. (Hava güzel olduğunda bu şekilde görünüyor tabii ki) Kutunun ilk bulunması saklanmasından 2,5 sene sonra olmuş. Şu ana kadar sadece 40 kişi tarafından bulunabilen kutu halen ziyaretcilerini bekliyor. Sizde sadece 40 kişi tarafından bulunmuş dünyanın en yüksek noktasındaki bu kutuyu bulmak istemez miydiniz??


Şimdi haftanın kutusu dünyanın en yüksek noktasındaki saklı kutu olunca bende kendi kutularım arasında en yüksek hangi noktadaki kutuyu buldum diye araştırdım. Benim bulduğum Türkiye'deki en yüksek irtifadaki kutu (ayrıca FTF olduğum kutu) Ovit geçidi Cache GC1GNEV e 2008 senesi haziran ayında saklanmış. Kutuyu ben 2009 senesi Ağustos ayında bulmuşum. 
Kutuyu bir motor gezisinde bulmuştuk. Yüksekliği: 2740m 


Kutuyu bulduğumuz anda bulutların üstünde motorlarımızla birlikte fotoğraf çekmiştik. :)

İşte güzel yanı da bu geocaching hobisinin. Hem yeni yerler keşdefiyorsun hem güzel anılar yaşıyorsun ve bunların hepsini dışarıda yani doğada yapıyorsun...

işte bu yüzden geocaching'i seviyorum...

Hepinize iyi avlanmalar!

Daha fazla bilgi için 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...