OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

21 Haziran 2013 Cuma

First To Find - FTF olmak

Geocaching'de FTF olmak diye bir terim var. Ne anlama geldiğini biliyorsanız yazının devamını şiddetle okumanızı tavsiye ederim. Çünkü bildiğiniz halde neden FTF yapmaya çalışmıyorsunuz diye size laf çakacağım :)

Bildiğiniz gibi Geocaching kutuları oyuncular tarafından saklanıyor ve listelenmesi için resmi siteye gönderiliyor. Bu işlem yapıldıktan sonra sorumlular kutu kayıt işleminizi doğru mu kurallara uygun mu diye gözden geçiriyorlar. Eğer onay verirlerse 1 gün içinde saklanan kutu listeleniyor.

İşte FTF bu noktadan sonra başlıyor. Kutu listelendiği andan itibaren, diğer oyunculardan hangisi kutuyu ilk bulursa o kişiye FTF (ilk bulan) ünvanı kazanıyor. FTF olmak oyunun daha çok oynandığı popüler olduğu ülkelerde çok değerli bir ünvan. Neden derseniz, çok fazla oyuncu olduğundan bir kutunun ilk bulunması diğer oyuncuların önüne geçilmesi anlamına geliyor. Bi nevi oyuncular arasında kendini tatmin etme yöntemi diyebiliriz.

Türkiye'de oyuncu sayımız az olduğundan şu anda kutu saklandığında yurtdışından ziyarete gelmiş bazı oyuncular bile FTF yapabiliyorlar. Bu da onları çok sevindiriyor. E adam kendi ülkesinde ilk bulan olmak için koşması gerekirken burada 1 aydır kimse o kutuyu bulmamış (şansına turist olarak gelmiş mesela) geçerken kutuyu buluyor ve FTF oluyor. :)

Istatistiklere önem vermeye başladığınız andan itibaren FTF olmak oldukça eğlenceli. Bu sayede kutu sahibinin FTF için bıraktığı hediyeleri de alma hakkı kazanıyorsunuz. Bazı kutuların içine FTF için özel değeri yüksek hediyeler de koydukları görülüyor (tabi bu genelde yurt dışında oluyor) :)

daha fazla geocaching bilgi için 

9 yorum:

  1. O noktalara bir gün biz de geleceğiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet senin event denemeni ayakta alkışlıyorum Murat...

      ama 3 kişi bile olsanız bol fotograf ve hikayesini yazmayı unutma. bu arada bende blogda senin etkinlik icin bir yazı yazayım ;)

      Sil
    2. Katılım konusunda biraz karamsarım abi. Ama dediğin gibi yapıcam. Event bittikten sonra hikayesini yazıcam. :)

      Sil
    3. Katılım konusunda biraz karamsarım abi. Ama dediğin gibi yapıcam. Event bittikten sonra hikayesini yazıcam. :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. evet eglenceli..
      siz hic kutu bulmus muydunuz

      hatırlayamadım da

      Sil
  3. İstanbul'da henüz bulunmamış kutu var mıdır acaba? FTF olmak istedim ben de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. var tabi olmaz olur mu?
      mesela 9 temmuz salı bir etkinlik var

      11 temmuz oncesi ;)

      Sil
  4. istanbul icin
    riva'da 2 ağva'da 1 adet hic bulunmamış cache var ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...