OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Istanbul Boğazı'nda yüzmek? 7 Temmuz - Kıtalararası yüzme yarışı

9 yıldır Samsung ana sponsorluğunda gerçekleştirilen
Kıtalararası Boğaziçi Yarışları, 25. yılını kutluyor


Boğaz’da bin beş yüzden fazla yüzücü, Asya’dan Avrupa’ya kulaç atacak


Samsung Electronics’in 9 yıldır ana sponsorluğunu sürdürdüğü ve dünyanın tek kıtalararası yüzme yarışı olan taşıyan Boğaziçi Yarışları; 1532 yüzücünün katılımı ile 7 Temmuz’da yapılacak.

İstanbul, 3 Temmuz 2013- Spora, olimpizm ruhuna ve olimpiyat oyunlarına her platformda destek vermeyi sürdüren Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) önderliğinde ve Samsung’un ana sponsorluğunda 25. Boğaziçi Kıtalararası Yarışları gerçekleştiriliyor. 47 ülkeden, 1532 sporcuyu ağırlayacak yarışlar; 7 Temmuz Pazar günü düzenlenecek.
Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Pazarlama Direktörü Can Emci Boğaziçi Kıtalararası Yarışları’na destekleri konusunda yaptığı açıklamada; “Samsung olarak, sporun toplum içinde hak ettiği değere sahip olması ve spor ruhunun toplumun geneli tarafından benimsenmesi amacıyla; faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde sportif aktiviteleri desteklemeye önem veriyoruz. Bu yıl 25. yaşını kutlayan Kıtalararası Boğaziçi Yarışları, dünyanın ilk ve tek kıtalararası düzenlenen yüzme yarışı olmasının yanı sıra, İstanbul’un incisi Boğaz’ın atmosferi ile birleşerek yüzücüler için benzersiz bir deneyim sunuyor. 47 ülkeden, bin 532 yüzücünün bir araya geldiği yarışlara, 9 yıldır desteğimizi sürdürüyoruz. Mavi ile yeşilin dokularının iç içe geçtiği ve hem izleyiciler, hem de yüzücüler açısından unutulmayacak manzaralara sahne olan bu deneyime katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Yarışlar, gün boyu sürecek etkinliklerle daha da renkleniyor
Boğaziçi Kıtalararası Yarışları’nın 7 Temmuz Pazar günü, saat 09:30’da Kanlıca’dan start alacak ve Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda son bulacak. Yarışlar Cemil Topuzlu Parkı’nda bulunan seyirci alanlarından izlenebilecek.
İzleyiciler yarışın varış noktası olan Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı’nda keyifli bir gün geçirebilir, yüzme yarışlarının yanı sıra kano ve kürek yarışlarını izleyebilir, gün boyu çekecekleri fotoğraflarla etkinlik kapsamında düzenlenen fotoğraf yarışmasına katılarak Samsung NX300 kazanma şansını yakalayabilirler. Fotoğraf yarışmasıyla ilgili detaylı bilgiye http://www.bogazici.cc/katilim-bilgisi/fotograf-yarismasi adresi üzerinden erişmek mümkün.
Yarışlar ile ilgili daha ayrıntılı istatistiksel bilgiler ise şu şekilde:


Toplam başvuru sayısı : 2.293 Kişi (1532 kişi yüzebilecek)
Türkiye haricinde başvuran ülke sayısı : 46
Başvuran yabancı sporcu sayısı : 657

Kadın-Erkek dağılımı:
Toplam kadın sporcu : 355
Yerli : 163
Yabancı : 192
Toplam erkek sporcu : 1177
Yerli : 712
Yabancı : 465

Etkinlik Programı:
6 Temmuz 2013, Cumartesi
09:30                           Kürek Sürat Yarışları
10:30                           Ödül Töreni

7 Temmuz 2013, Pazar
09:30                           Kürek Yarışları Başlangıcı
09:40                           Kano Yarışları Başlangıcı
10:00                           Yüzme Yarışları Başlangıcı

10:20                           Ödül Törenleri (Kürek, Kano ve Yüzme)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...