OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

19 Eylül 2013 Perşembe

Geocaching sitesine kutu kaydetmek nasıl oluyor? Fotoğraflı Detaylı açıklama

Geocaching.com sitesi türkçe olmadığı için yeni oyuncuların karşılaştıkları en büyük problem şu: SAKLADIKLARI KUTULARI NASIL GEOCACHING.COM SITESINE KAYDEDECEKLER?!

İşte bu sorunu 358 defa duyunca biz de detaylı bir açıklamanın gerekli olduğunu düşündük. Aşağıda sakladığınız bir kutunun geocaching.com sitesine nasıl kayıt edileceğinin açıklamaları vardır. 

Tabi bunu yapabilmeniz için:

1- Bir adet kutuyu daha önceden belirlediğiniz bir yere saklamanız gereklidir.
2- Sakladığınız noktanın koordinatlarına sahip olmanız gerekir
3- Geocaching.com sitesine daha önceden üye olmanız gereklidir

ÇIKTI ALMAK isterseniz: 
https://www.dropbox.com/s/09moz7eh97lyt3c/GeocachingKUTUkayıtANLATIMI.pdf



1- Geocaching.com sitesine kayıtlı olduğunuz kullanıcı ismi ile giriş yapınız.
2- Play bölümünden Hide and Seek a cache bölümünü seçiniz.
3- Online Form linkini tıklayınız


4- Kayıt işlemi burada gördüğünüz adımlardna oluşmaktadır. Sayfalar ilerledikçe hangi adımda olduğunuzu buradan kontrol edebilirsiniz. 
5- Kutu sakladığınız zaman en önemli konu, sakladığınız kutunun ismini seçmenizdir. Geocaching.com sitesinde kutular İSİMLERİNE göre listelenmektedirler. Listelemede kutunuzun açıklama kısmında kutuya verdiğiniz isim gözükür. Bu yüzden sececeginiz isim ilginc ve yabancı turistlerin de ilgisini çekecek bir isim olması tavsiye edilir 
6- Sakladığınız kutunun türünü seçmelisiniz, genellikle oyuna ilk başlayan oyunculara KLASIK - geleneksel TRADITIONAL kutu saklamalarını öneririz.


7- ''Bu bir denemedir'' ismindeki örnek kutumuzun nerede saklı olduğunu bu bölüme yazacağız. Bu sebeple sakladığınız kutunun koordinatlarını bilmeniz gereklidir. GPS cihazı veya cep telefonunuzla koordinatları daha önceden almanızı gerekir.(kutunuzu fiziksel olarak sakladığınız noktadaki koordinatlar) 
8- Yazdığınız koordinatın doğrulugunu onaylamanız için buradaki butona basmalısınız. Bu sayede harita üzerinde yazdığınız koordinatı kontrol etmiş oalcaksınız. (8. adımda verdiğiniz koordinatlar haritada görünür. Tekrar harita üzerinden kontrol edin, gerçekten yolun/derenin vs. doğru tarafında mı görünüyor diye. Sonradan koordinat düzeltmekten daha rahat bir yöntem bu. İyice emin olmak için, girdiğiniz koordinatları Google Earth üzerinden de kontrol edebilirsiniz.)
9- Hangi ülkedeyseniz o ülkeyi seçiniz. (Genellikle Türkiye'de kutu saklayacagınızı düşündüğümüz için Türkiyeyi secin) 


10- Waypoint eklemek zorunda değilsiniz. Bu ek olarak oyunculara yardım etmek isterseniz ekleyeceğiniz bir koordinattır. Örnek olarak: Bir orman içinde kutu saklarsanız o kutuya erişmek için nereye park edilmesi gerektiği veya hangi patika yolu kullanırsa oyuncu daha kolay kutuya ulaşabilir yardım etmek icin o patikanın başlangıc koordinatını yardım amaçlı verdiğinizi düşünün..


11- Kutunun açıklanması için (KISA ACIKLAMA) yazacağınız bilgiyi buraya yazabilirsiniz.  (11. adımda gerçekten KISA yazın. 500 karakter HTML kodları dahil olarak sayılıyor (üstteki KAYNAK düğmesine basarak gerçek karakter sayısını kontrol edebilirsiniz)
12- Kutunun oldugu bölgeyi kutuyu veya söylemek istediğiniz oyuncunun bilmesini istediğiniz bilgiyi buraya detaylı olarak yazabilirsiniz...
13- Eğer kutuyu bulacak oyunculara IPUCU vermek isterseniz YES kısmına basacak, vermek istediğiniz ipucunu buraya yazacaksınız. ornek: manyetik kutu, sokak lambasının altında, kutunun rengi kırmızı gibi...


14- Kutunun boyutunu burada seçiyorsunuz. 
15- Kutunun bulunma zorluğu ve kutuya ulaşmak için gidilecek yolun zorluğu Örnek: Kutu bir dağın tepesindeyse ve oraya ulaşmak icin su geçişi, tırmanış, kaya tırmanışı vs gerekiyorsa bu tarz bi kutunun TERRAIN zorluğu yüksek olacaktır.
16- Bu bölümde de kutunun özelliklerini yazmanız gereklidir. (zorunlu değildir) Kutu hakkında bilgi vermek için bu ikonlar kullanılır, yakınında yemek WC, otopark var mı? 24 saat ulaşılabilinir mi? Cocuklar için eglenceli mi? Turistler için güzel mi? gibi ilginç özellikleri olan kutuları burada ek olarak belirtebilirsiniz.

17- Kutu hakkında geocaching.com reviewer'a söylemek istediğiniz ek bir bilgi varsa buraya yazacaksınız. Bir şey yazmak zorunda değilsiniz..

Örnek: Eğer evinizden uzakta bir noktaya kutu saklıyorsanuz ve o kutunun kabul edilmesini istiyorsanız o zaman o bölgeye sık sık ziyaret ettiğinizi , iş için giderken kutuyu kontrol edebileceğinizi veya o bölgeden lokal bir oyuncunun kutunun sorumlulugunu alabileceğini buradan yazabilirsiniz. Bu sayede uzak noktalara da kutu saklayabilirsiniz 


18- Kutunuzla ilgili fotoğraf eklemek istiyorsanız burada ekleme yapabilirsiniz. SPOILER denilen kutunun bulunmasına yardımcı FOTOGRAFLAR genellikle buradan yüklenerek yapılmaktadır. Ama zorunlu bir işlem değildir. 
19- En son olarak da kutunun listelenmesi için KONTROL edilmesi için Reviewer'a gönderilmesi işlemi.. Buraya basıp kontrol edilmesi için göndermezseniz kutunuz geocaching.com'da listelenmez...

Bu işlemlerden sonra en geç 1-2 gün içinde size kutunuzun listelenip listelenmediği bilgisi MAİL adresinize gelecek bir bilgi mesajı ile haber verilecektir...


Kutu kaydetme işlemi işte bu kadar basit...

Önemli hatırlatma: Kutular birbirlerinden min 161m uzaklıkta olmalıdır!

Umarız bir sürü yeni kutu saklarsınız ve diğer oyuncuların bulması için oyunun daha heyecanlı olmasını sağlarsınız...

iyi avlanmalar..!!!





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...