OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

11 Kasım 2013 Pazartesi

Flash Mob nedir? Geocaching ve Flash Mob - WWFM 07 Haziran 2014

Daha önce FlashMob diye bir şey duydunuz mu? Ben duymuştum ama tam olarak flashmob yapanlar ne yapıyor neden yapıyorlar bilmiyordum. Şimdi bu yazımda kısaca flashmob ne demek onu anlatmaya çalışacağım ve tabii ki geocaching oyuncularının bundan önce yaptıkları Flashmob'lardan örnekler vereceğim. 

Ayrıca dünya genelinde yapılacak geocaching WWFB 2014  ne zaman, dünyada durum ne bir bakalım :D 

Flash Mob nedir? 


Sözük anlamı olarak "flash" (Türkçe'de kullanımı "flaş"): bir anda yanıp sönen ya da bir anda belirip kaybolan anlamını taşımaktadır. "Mob": kalabalık, insan kalabalığı, çete, halk tabakası anlamlarına gelmektedir. "flash mob" kelime anlamı olarak da bir anda belirip bir eylemi ortaya koyan ve ardından hızlı bir şekilde dağılan insan topluluğu olarak Türkçe'ye çevrilebilir.
Kısaca:
Flash mob (ya da flashmob) birbirini tanımayan bir grup insanın internet üzerinden, e-posta veya sosyal ağlar vasıtasıyla daha önceden belirlenen yer ve zamanda, yine önceden kararlaştırılan, amacı genelde eğlence olan bir eylemi gerçekleştirdikten sonra dağılmaları esasına dayanan bir sosyal aktivitedir.
Flash mob eylemleri genel olarak herhangi bir siyasi amaç içermez. Her şey bir flash mob eylemine konu olabilir. Örneğin bir grup insanın haberleşerek yastık savaşı yapmaları, herhangi bir yerde toplanıp dans etmeleri gibi yüzlerce örneği olabilir. 

Bu ilginç etkinliği televizyonlarda Michael Jackson'ın ölüm yıldönümlerinde onun müzikleri ile yapılan flashmob dans etkinliklerinde duymuştuk.

Flashmob etkinliklerine katılanlar sadece dans edenler değil, tabi ki geocaching oyuncuları da flashmob etkinlikleri yapmaktadır.  :) 

FlashMob ve Geocaching

2007 senesinden beri dünya genelinde GEOCACHING - flashmoblar yapılıyor. Aşağıda gördüğünüz listede yıllara göre geocaching flashmob katılım durumu görülüyor.  World Wide Geocaching Flash Mobs  (WWFM)

Listede Etkinliklerin isimleri, yapılış tarihleri , o gün dünya genelinde  yapılan  toplam etkinlik sayısı, kaç ülke katılmış ve son olarak da  katılan oyuncu sayısını görebilirsiniz.  Ilk yapıldığında 2 ülkede toplam 20 etkinlik ve 1000 katılımcı ile yapılırken 2012 senesinde bu sayı 15000 kişiye çıkmış



Hatta 4 Mayıs 2013 senesinde 42 ülkede, 559 Geocaching WWFB yapılmış. Bu etkinliklere toplam katılımcı sayısı 25125 kişi (tüm bu veriler *  sitesinden alınmıştır)
Geocaching Flash Mob Etkinliklerine hangi ülkeler katılmış 2013 etkinliklerin geocaching sayfalarına bu linkten topluca ulaşabilirsiniz. 
Benim en çok hoşuma giden bu etkinliklerin FOTOĞRAFLARI. 2013 etkinlik fotograflarını bu linkte bulabilirsiniz. WWFM 2013 fotografları 

2014 WWFB ne zaman? 


Listeye bakınca Türkiye'de neden FlashMob yapılmasın diye düşündüm. Bir sonraki dünya genelinde yapılacak FlashMob ne zaman diye araştırdım. 2014 senesi için planlanan tarih kesinleşmiş durumda. Bu yüzden 7 Haziran 2014 tarihine kendinizi hazırlayın. Dünya genelinde yapılacan geocaching FlashMob organizasyonuna dahil olmak istiyorsanız 7 Haziran 2014 günü bizimle birlikte olun ve Geocaching Türkiye olarak adımızı tarihe yazalım ;) 

FlashMob katılımcılarının dikkat etmesi gereken küçük kurallar

-Yapacağınız etkinlik kısa süreli olmalıdır (5 - 10  dakika kadar)
-Bu etkinliğin başlayacağı ana kadar birbirinizi tanımıyor gibi davranın
-Etkinlik boyunca beraber haraket edin, eğlenin
-Etkinlik sonunda toplu fotograf çekmeyi unutmayın
-Etkinlik bitince hiç bir şey olmamış gibi dağılın
-Daha sonra başka bir yerde buluşup (uzun süreli bir buluşma vs) flashmob eğlencesini devam ettirebilirsiniz ;) 


Daha önceden yapılmış FlashMob Etkinliklerinden bir kaç örnek video



Şimdi flashmob nedir az da olsa bilginiz oldu. Peki 2014 senesinde planlanan dünya genelinde bir çok geocaching oyuncusunun katıldığı flashmob'lardan birinde yer almak istemez misiniz? :) Eğer cevabınız evet ise 7 Haziran günü için başka bir plan yapmayın ve bizi takip etmeye devam edin... !

7 Haziran 2014 saat 20:00'de yapacağımız FLASHMOB için:

Yapmanız gereken yanınızda kırmızı şapkanızı veya kırmızı balonunuzu getirerek buluşma noktasına saat 19:55 gibi gelmenizdir. Tam saat 20:00'de düdük çaldıktan sonra kırmızı şapkalarımızı giyeceğiz. (ama saat 20:00 olana kadar kimse Flashmob için geldiğini çaktırmayacak)

Orada Sembolik olarak koyacağımız GEOCACHING Kutusunu bulup içinden Geocaching Bayrağımızı çıkartacağız ve Toplu olarak Fotoğraf çektireceğiz. 

20:15 gibi şapkalarımızı çıkartıp hiçbir şey olmamış gibi dağılacağız...

Fotoğraf ve videolar ile katılımcı sayımız belirlenecek ve dünya genelinde yapılan #Geocaching WWFM XI etkinliğinin Istanbul ayağına katılmış olacağız...

Bu büyük organizasyona katılmak ve bizimle birlikte eğlenmek istemez misin?
Istanbul Flashmob icin tarih belli zaman ve yer için gereken:
Istanbul Flashmob zamanı ;)



7 Haziran'da görüşmek üzere...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...