OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

7 Kasım 2013 Perşembe

Geocaching in Space Etkinliği 6 Kasım 2013

Mükemmel bir etkinliği daha geride bıraktık. Toplam 30 kişinin katıldığı uluslararası geocaching etkinliği 6 Kasım 2013'de Moda Çay bahçesinde yapıldı. Bende bu etkinliğin bir parçası olduğum için çok mutluyum. Geocaching'in Türkiye'de duyulması ve sevilmesi beni çok mutlu ediyor. Bu etkinlik de çok keyifli ve katılımı yüksek bir etkinlik oldu.



Katılan geocaching oyuncuları dünyanın farklı ülkelerinden gelip Istanbul'daki etkinliğimize katıldılar. :))  (tabi sadece bizim etkinliğimiz için ülkelerinden uçup gelmediler merak etmeyin:) bazıları burada okuyor bazıları çalışıyor bazıları da tamamen tesadüf eseri turistik olarak Istanbul'da bulunuyordu. Ama 8 farklı ülkenin oyuncuları aynı etkinlikte olduğumuz için çok uluslu bir buluşma yaşadık. 

Almanya, Irlanda, İran, Amerika, Avusturya, İngiltere, İtalya, Türkiye (umarım unuttuğum bir ülke kalmamıştır) geocacher'ları saat 19'da başlayan etkinliğimize katıldılar. Daha önceden tanıştığımız oyuncuların dışında ilk defa gördüğüm oyuncular da vardı. Geocaching.com (resmi site) tüm kutuları ve etkinlikleri listelediği için (yurtdışından gelip Istanbul'da hangi etkinlik var diye inceleyen bir oyuncu bizim etkinliğimizi de rahatça görebiliyor) Bu yüzden etkinliğimizden haberdar olmaları çok normaldi..



Ayrıca 6 Kasım'ın geocaching için özel bir gün olması yüzünden (bir adet TB'nin uzaya gönderileceği gün) Türk geocaching oyuncuları da etkinliğimize daha fazla ilgi gösterdiler. Bu etkinlik için özel hazırlanan rozetler isteyenlere verildi. Ayrıca 3 adet dilek balonu da etkinlik sonunda uzaya :) gönderilmeye çalışıldı. Neden çalışıldı diyorum? Çünkü balonlardan birini uçurmayı başaramadık.. (Sanırım delindi o yüzden uçuşa sadece 2 balon devam edebildi) Bu arada dilek balonlarını göndermeden önce katılan oyuncuların nickname'leri üzerlerine yazıldı. Geocaching in Space etkinliği adına yapılan bu renkli gösteri oldukça ilgi çekti ;) 

Bol fotoğraf çekildi ve oyunu hiç bilmeyen 2 oyuncuya (biri Avusturya biri Türkiye'den)  Magellan GPS'leri ile (özellikle markayı yazdım çünkü firma yetkililerinin etkinliğimize katılıp bize küçük de olsa bir tanıtım yaptılar. Onları her zaman yanımızda görmek ve etkinliklerimize aktif olarak katılmalarını istiyoruz) Bu iki yeni oyuncuya geocaching deneyimi kazandırıldı. (umarız bu yeni iki oyuncu da geocachingi bizim hoşumuza gittiği kadar sevmişler ve ileride de oynamaya devam ederler)








Bu arada hatırlatmak isteriz. Bu etkinliğimiz dünya üzerinde aynı anda yapılan 1100 etkinlikten sadece biri. Biz Geocaching Türkiye olarak resmi olarak bu etkinliği yapan gruplardan biri olduk. Dünya üzerinde geocaching çok popüler olarak oynanıyor ve çok seviliyor. Eğer diğer ülkelerdeki etkinlikleri de görmek isterseniz geocaching blogundaki bu haritayı inceleyebilirsiniz ;) 

6 Kasım etkinliği  Youtube video : Geocaching in Space Istanbul 6 Kasım 2013  Link 

Tüm fotoğraflar için Geocaching Türkiye facebook sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Bir sonraki Etkinliğimizde görüşmek üzere.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...