OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

24 Kasım 2013 Pazar

ILGINC BiR SiNEMA DENEYiMi: BASKA SiNEMA

Nedir bu Başka Sinema diyenler olabilir. Bende ilk duyduğumda anlamamıştım. Ama öğrenince çok hoşuma gitti. Hatta bu sayede Beyoğlu Sineması'nın ayakta kalmasını sağlayacak olması (daha yeterli değil ama olacak) çok sevindirici. Beyoğlu Sineması'ndaki ilgi bu şekilde devam ederse belki de sinemanın o zor sıkıntılı dönemini atlatmış olacak. 
Beyoğlu Sineması'nın bilet fiyatları da artık özgür tarifeye tabi. Yani izleyiciler 12,15 ya da 20 liralık biletlerden kendi güçlerine göre istedikleir tarifeyi seçiyorlar.




Başka Sinema Nedir?

Bağımsız filmleri sinemaseverlerin yıl boyunca erişebilir kılan bir proje. Bağımsız film dağıtımcısı M3 Film ve Kariyo & Abayay Vakfı işbirliği ile hayata geçirilmiş.


Gün boyu şu anda (Beyoğlu Beyoğlu, Altunizade Capitol, Kadıköy Rexx ve Ankara Büyülü Fener Kızılay sinemalarında)  ardı ardına ve antraksız olarak sunduğu filmlerle izleyiciye farklı bir özgürlük sunuluyor.


BAŞKA SİNEMA İLE KESİNTİSİZ SİNEMA DENEYİMİ


İzleyicisine, aynı salonda günde en az üç film sunacak olan BAŞKA SİNEMA’da filmler görmenize yetecek kadar uzun süre vizyonda kalıyor. Üstelik seanslarda (filmler 110 dakikadan uzun değilse) ara verilmiyor. Sürpriz film geceleri, kısa filmler, fragman seansları, gala gösterimleri, seanslardan sonra film ekibiyle sohbetler, izleyicinin katkısıyla yaratılacak etkinlikler, hep seyretmek istediğiniz ama kaçırdığınız filmler BAŞKA SİNEMA’da izleyicilerini bekliyor.

Web adres: http://www.baskasinema.com/index.asp
Facebook : https://www.facebook.com/baskasinema
Twitter : https://twitter.com/Baska_Sinema


Ömer Faruk Zora (sunucu-30): Harika bir fikir çünkü bu filmler her zaman her yerde gösterilmiyordu. Festivallerde bir film sadece üç kez gösterilebiliyor. O filmin hafta içi gösterimi sabah 10’da olabiliyor. Bir sonraki hafta gece 12’de oluyor. Denk getiremezseniz o filmi ıskalamış oluyorsunuz. Her film festivalinde programı önüme açıp sevdiğim filmleri işaretliyorum ama sonra hiç birinin saati bana uymuyor ve hiç- birine gidemiyorum. ‘Başka Sinema’ haftalarca sürüyor. Hafta içi kaçırsanız hafta sonu, gündüz kaçırsanız akşam gidebiliyorsunuz. Bir haftaya, iki haftaya yüzlerce filmin sıkıştığı ve sadece üç kez gösterildiği sinema festivallerine kıyasla bunu sevdim.

Betül Yılmaz (set çalışanı-33): Bu bizim için bir fırsat. Festivalde kaçırdığımız filmleri izleyebiliyoruz. Ben popüler sinemadan çok hoşlanan biri değilim. Bu tür filmler seyretmeyi tercih ediyorum. Sinema ortamında buna ulaşmak, böyle bir imkânın olması güzel bir şey. Bu bizim için bir fırsat ve Beyoğlu Sineması’nın hâlâ kapanmamış olması, bize böyle bir şey sunması çok güzel.

Pınar Arın (çevirmen-43): Başka Sinema’yı destekliyoruz. Çok güzel bir uygulama olmuş. Keşke daha çok yaygınlaşsa diyoruz. Beyoğlu Sineması’na da destek oldu. Alışveriş merkezleri dışındaki bütün sinemalara da yayılabilir aslında. Hepsi çünkü kapanma tehlikesi yaşıyor. Umarım daha da yaygınlaşır.

Ali Erkan (sinema çalışanı-57): Başka sinemaya ilgi şu an çok çok iyi. Beklediğimizden yoğun bir ilgi var. Ben çalışan olarak aylardır böyle bir şey görmemiştim. Üç haftadır çok iyi. Bakalım yeni liste de nasıl olacak. Şu an iki-üç film, ‘Mavi En Güzel Renktir’ ile ‘Sen Aydınlatırsın Geceyi’ bayağı ilgi görüyor. ‘Frances Ha’ ile ‘Onur Savaşı’ da ilgi görenler arasındaydı. Böyle devam etmesini umuyoruz.

Özgün Dilek (öğrenci-28): Gayet başarılı bence. Ben kalitesinden de memnun kaldım. Sadece biraz ücretler öğrenciler için daha ucuz olabilir. Ben zincir sinemadan sıkılmıştım. Neredeyse sinema alışkanlığım ölmek üzereydi, gitmiyordum sinemaya. Bu güzel bir oluşum. Hem seçkisine güvenebileceğim bir ekip gibi görünüyor. Programları da görebiliyoruz. Başka Sinema’yı destekleyeceğim.

Levent Civil (öğrenci-20): Bağımsız sinemayı destekliyorum. Bağımsız filmlere özellikle gitmeye çalıyorum. Bunu ben geçen hafta gördüm. Başka Sinema olduğunu bilmiyordum. Güzel bir oluşum. Devam etmesini istiyorum.

Kaynak : Radikal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...