OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

28 Kasım 2013 Perşembe

Nautilus Alışveriş Merkezine Marmaray Ulaşım

Bir Kadıköy'lü olarak Nautilus Alışveriş Merkezi oldukça fazla uğradığım bir alışveriş merkezi. 
Geçenlerde Nautilus Alışveriş Merkezine gittiğimde fark ettim ki Marmaray'ın son durağı Nautilus'da. 
Asrın ulaşım sistemi ! Marmaray'ı daha kullanmamıştım işin gerçeği çok da merak etmiyordum. Ama bir şey fark ettim artık Nautilus ile Üsküdar Marmaray ile bağlanmıştı.



Yani Beşiktaş'tan Üsküdar'a motorla veya vapurla geçtikten sonra Üsküdar'dan Marmaray ile Nautilus'a 4 dakikada geçebiliyorsunuz. Bu da şu demek toplam 15 dakika sonra Beşiktaş'tan Nautilyus alışveriş merkezinde olabiliyorsunuz. 

Marmaray'ın Sirkeci durağı şu anda çalışmasa da Anadolu yakasından Avrupa yakasına Marmaray oldukça hızlı bir ulaşım imkanı sunuyor.
Açıkcası Üsküdar'a gidip gelmek için Marmaray'ı kullanacağım kesin! Ayrıca Sirkeci durağı açıldığında Marmaray'ın çok fazla kişiyi karşıya taşıyacağına eminim. (Özellikle sisli günlerde Istanbul sabahında vapur çalışmadığında insanlar kullanacaktır)

Kadıköy'den metro ağı ile nerelere gidilebiliniyor? (harita) 



Kadıköy - Üsküdar'a metro ile nasıl gidilir?


Kadıköy sahilinden M4 (pembe hat- Kadıköy Kartal Metro) 'e binerek bir durak sonra Ayrılıkçeşme durağına gidebilirsiniz. Bu durakta (Nautilus Alışveriş Merkezi var) Ayrılıkçeşme durağında MARMARAY'a aktarma yaparak Üsküdar'a geçebilirsiniz. 

Sirkeci - Kadıköy metro ile nasıl gidilir? 

Sirkeci'den MARMARAY'a binerek son durak Ayrılıkçeşme'ye gelirsiniz. Oradan M4 metro hattına aktarma yaparak Kadıköy'e geçebilirsiniz.  


Marmaray hattı ile ilgili Gözüme takılanlar:


- Marmaray Nautilus Durağı açıkhavada. (Metro dışarıda başlıyor sonra yer altına geçiyor) 
- Nautilus Durağı - Kartal Kadıköy Metro hattına bağlı (aktarma yapılabiliyor) 
- Marmaray toplam 5 durak .
- Durak içlerinde metronun ne tarafa gideceği tam anlaşılmıyor (bir sürü kişinin hangi tarafa hangi yöne gitmesi gerektiğini oradaki görevlilere sorarken gördüm) 
- Metro içinde hangi yöne gittiğinizi gösteren bilgilendirme de yok. (MARMARAY yazıyor ama Kazlıçeşme veya Ayrılık Çeşme yönü diye yazmıyor) 
- Sirkeci'de durmayacağını belirten bir anons veya INGILIZCE bir tabela yok



2 yorum:

  1. Sirkeci istasyonun açılmaması kötü oldu şuan, ancak her durumda avrupaya geçmek için verimli bir ulaşım yolu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. emniyet freni meselesine de göz attım. Bana çok inandırıcı gelmedi. Her vagonda kapıların yanında kameralar var. Kameralar kapıları çekiyor ve kapı üzerinde emniyet acil durdurma kolları var. Bu kollar plastik bir bolme içinde. Orayı kırıp sonra o kolu çekebiliyrosunuzu gibi gözüktü bana. Kısacası Marmaray'da kolu çekmişler tren durmuş diye haberlar çıkmıştı... E öyle bir şey olsa bile kamera kayıtları olması gerekir gibi düşündüm?

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...