OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

8 Aralık 2013 Pazar

Bumerang 2013 Blog Oscarlari Sahiplerini Buldu, Peki Etkinlik Nasildi, Daha iyi Nasil Olabilirdi?

Bumerang 2013 Blog ödülleri 

Bumerang Blog ödülleri 2013 eğlenceli bir törenle tamamlandı. Bildiğiniz gibi bu sene 2013 en uzman blog kategorisi 11.si seçildik :) Nasıl 11. olunuyor diye sormayın, ilk 10'a giremedik işte anlayın.. :)
Bu ödülün bize verdiği mutluluğu paylaşmak için koşarak ödül törenine gittim. Gittim, eğlendim, ödülümü aldım, şimdi de sizlere anlatıyorum. :D
Orada gördüklerimi tanıştığım yeni insanları blogger'ları sizinle paylaşacağım.... Haydi başlayalım bakalım...  (Bu arada yukarıda gördüğünüz fotoğraf canlandırmadır!) Ödülün gerçek sahibine (dijitalcanavar.com) kazandığı juri özel ödülü için tebrikler ve fotoğraf çekimi için ödüllerini kullanmama izin verdiği için çok çok teşekkür ederim..



Her kategorinin ilk 3 finalisti (05 Aralık 2013) ödül gecesinden önce açıklanmıştı. Yani En Tarz, En Çalışkan, En Bilge, En iyi Yerel, En Sosyal, En Uzman kategorilerinden toplam 18 finalist kategorilerinde 1. olmak için törene katılmıştı.

E bu fırsat kaçar mıydı sizce? Bende bu değerli bloggerlarla tanışma fırsatı yakalayacaktım. Tabi benim için en önemli kısım kendi yarıştığım EN UZMAN bloglar kategorisindeki blogger'larla tanışmaktı. (Onlara söyleyecek bir iki çift lafım vardı, sizin yüzünden ilk 10'a bile kalamadım diyecektim, dedim mi, gittim buldum ve söyledim) 

Şimdi 2013 En Uzman Kategorisinin finalistlerini hatırlayalım:

2 adet Gezi blogu bir adet Sinema blogu en uzman blog kategorisindeydi, peki ben neredeydim? Nerede olacağım, ödül töreninde onları arıyordum... Sadece ikisini bulabildim.  Yoldaolmak ve Sirtcantalilar'dan Kemal Kaya ve Engin Kaban'la tanıştım. Bu arada en uzman kategorisinin yüzde 66'sı ''Gezi'' konulu olduğu için oldukça sevinmiştim.  İşin ilginç tarafı iki finalistte İzmir'den geliyordu. Ama Sinematopya.com ile tanışma fırsatı yakalayamadım. 

Peki, 05 Aralık 2013 günü ödül töreni öncesi neler oldu? 


İyi İçerik Atölyesi adı altında yapılan söyleşileri dinlemek için saat 13.30 gibi yerlerimizi aldık. Bloglarda İyi İçerik çok önemlidir kesinlikle destekliyorum. Blogların yazdıkları yazıların kalitesi yüksek olmalı kopya olmamalıdır bunu da hep söylüyoruz ama, bu sene iyi içerik atölyesinde konuşma yapanların söylediklerinden akılda kalanları bana birileri hatırlatırsa inanın çok sevineceğim. Belki benim heyecanımdan ya da tweetwall'a verdiğim dikkat yüzünden konuşmacıların ''iyi içerikle'' ilgili söylediklerini kaçırmışımdır?!?!  :) 

Tweetwall vardı, yarışma bile yapıldı! 


Bu arada ben konferanslarda tweetwall olunca çok mutlu oluyorum,  Bumerang İyi İçerik Atölyesinde tweetwall düşünülmüştü ve #Bum13 twitlerimiz  duvarda gösterim şansı sağlanmıştı, hatta igaranti
#mobilbankacılık konulu ödüllü bir yarışma yaptı. Yine kazanamadım, oley!!?

*bu arada söyleşi sırasında sahneye giren 2 adet siyah takım elbiseli adamı sadece ben görmüş olamam? değil mi?  Siz gördünüz mü? 


Söyleşiler başlamadan önce ve arada Bumerang Ekibine (Ahmet ve Hilal) bu güzel etkinliği hazırladıkları için teşekkürlerimi ilettim, bu arada karşılaştığım diğer tanıdık Blogger'larla kısa sürede muhabbet ettim.
Kimler mi vardı?
Visnetadinda.com, annefareyakaladim.com, rahatyazar.com, sonradangurmeler.org, dijitalcanavar.com (eğer bloglarını incelemediyseniz mutlaka bir göz atın hepsi kendi kategorisinde çok iyi işler yapıyorlar) 
Gökhan, Koray, ben, Orhan

Salonda Korayoksuztepe.com ve gokhansenses.com ile aynı masada oturduk ve ''iyi içerik atölyesinin'' ikinci yarısını dinlemeye?! devam ettik. Gokhan'da en uzman kategorisinde yarışıyordu ama ilk 3 finalistin arasına girememişti, ama İzmir'den blog ödülleri için Istanbul'a gelmişti. Bu arada eğer zıpkınla balık avlamaya ilginiz varsa blog'unu incelemesini şiddetle tavsiye ederim. 

İçerik Atölyesi bittikten sonra Sonradangurmeler.org'un önerisi ile kendimizi Istiklal Caddesi'nin ortasında bir mekanda bulduk ( Bu lezzetli yemeklerin olduğu mekana gitmeyi düşünürseniz 5. katta ve asansörün olmadığı bitmek bilmeyen merdivenlerle ulaşılabileceğini bilerek gidin)  Ben daha önceden (sabirtasi.com.tr) hiç gitmemiştim ama yemekleri çok hoşuma gitti. Gitmeyenlere tavsiye ediyorum Özellikle haşlama içliköfte çok güzel ;) Teşekkürler sonradangurmeler - teşekkürler Orhan Sanlı. (orhansanli.com)

işte tören öncesi yemek masamız

Bu yemek sayesinde aynı masayı paylaşıp tanışma fırsatı bulduğum bloggerlar da oldu. aristolog.com ekibinden Aykut Kadir Kurt (bana verdiği küçük bir söz var bakalım ne zaman tutabilecek sözünü- okuyorsan duy sesimi) , kulecanbazi.com 'dan Bülent Vural , celebialper.com 'dan Alper Metin (gezgin öğretim görevlisi hocam)  ve pazarlamaturkiye.com 'dan Ender Satıcı (daha önceden tanışmıştık)   ;)

Yemeğimizi yedikten ve içerik atölyesi hakkında muhabbet ettikten sonra heyecanla ödül töreninin yapıldığı mekana geçtik, içerisi beklediğim gibi kalabalıktı. Beklenen an geldi ve finalistler arasından kimin 1. olduğu sırayla açıklandı. Yemek masamızda bulunan Aristolog ekibi en sosyal kategorisinde birinci oldu ama en uzman kategorisinde yoldaolmak.com gönüllerimizin birincisi oldu...


 İşte Bumerang 2013 tüm kategorilerdeki birinciler:



En Tarz Blog  kategorisinin birincisi http://www.kafkaokur.com (tanışamadım) 
En Çalışkan Blog kategorisinde kategori birincisi  www.bencetatil.com  (tanışamadım) 
En Bilge Forum kategorisinde kategori birincisi  www.maxigame.org/forum  (tanışamadım) 
En İyi Yerel Site kategorisinde kategori birincisi www.29saat.com  (tanışamadım) 
iGaranti En Sosyal Blog kategorisinde birincisi  www.aristolog.com 
En Uzman Blog kategorisinde kategori birincisi www.sirtcantalilar.com 
Jüri Özel Ödülü kategorisinde http://www.dijitalcanavar.com 

Tabi ki sonrasında oldukça eğlendik. Dans ettik tepindik!


Yazıyı buraya kadar okuduysanız 3.Bumerang Blog ödülleri etkinliğini genel olarak beğendiğimi ve eğlendiğimi bir sürü blogger arkadaşımla tanışıp muhabbet ettiğimi anlamışsınızdır. Peki kötü ya da eksik hiç mi bir şey yoktu? Olmaz olur mu vardı tabii ki.

2014 oscarlarında  neler daha iyi olabilir o konuda fikirlerimi paylaşayım istedim... Bakalım siz ne diyeceksiniz?


2014 Bumerang Oscar Ödül Törenleri daha iyi nasıl olabilir? 

Sorunlar ve Önerilerim: 


-Ödül töreninde finalistler sahneye davet edildiğinde hangi blog kimin anlaşılmıyor? Birinci açıklansa bile kimin hangi blogu yazdığını izleyenler olarak anlayamadık. 

Bunun çözümü bana göre oldukça basit: Kategori Finalistleri önceden belli oldukları için sahneye davet edilirken projeksiyon kullanılarak (ki projeksiyon cihazı video gösterimi için kullanıldı) küçük bir tanıtım yapılabilinir. Sahneye davet edilirken kısacık da olsa  finalistlerin blogundan görseller sunulup, sahneye çıkacak kişinin fotoğrafı ve ismi duvarda herkese sunulabilirdi. (Ayrıca Bumerang etkinlik videosunun müziksiz olması da dikkatlerimizden kaçmadı!Beni de videoda kullanmışsınız teşekkür ederim) :) 

-Ödül töreninde tweetwall yoktu!?

-İyi içerik atölyesinde tweetwall vardı, kullanıldı da. Ama gece ödül töreninde tweetwall olmaması bana göre eksiklikti. Sosyal mecraya bu kadar önem veren ve geçen sene 2012 ödül töreninde tweetwall'u kullanan Bumerang bu sene neden unutmuştu? Katılımcıların ödül töreninde #bum13 hashtag'ini kullanmasını  istemiyor muydu? ;) Geçen sene vardı bu sene neden yoktu falandı filandı.

-Blog yarışmasında blog mu site mi sorgusu yapıldı? Finalistlerin bazıları tek yazarlı bloglar, bazıları çok yazarlı siteler?

-Seneye bu konuya mutlaka bir çözüm bulunmalı, çünkü site ve blog kavramını ayırıp ayrı kategorilere ayırmazlarsa, tek yazarlı blogger'ların demoralizasyonu nedeni ile blogger'ların içlerindeki Bumerang sevgisi azalmaya başlayabilir. Site ve blog kavramı tekrardan gözden geçirilmeli.

-Şehir dışından gelen ve Istanbul'dan katılan Blogger'ların çoğu birbiri ile tanışamadı?

-Örneğin evdeyazar.blogspot.com tanışmak istediğim bir blogger'dı ama kimlerin önceden iyi içerik atölyesine katılıp katılmadığını bilemediğimden tanışma fırsatını kaçırdım. Bu sadece bir örnek, geçen sene de başka blogger arkadaşlarla tanışma fırsatını kaçırmıştım. (Daha sonradan ödül törenine katıldıklarını öğrenmiş ve bilseydik kesin tanışırdık yahu dediğimiz bloggerlar olmuştu)  Çözüm olarak basit bir listeleme ile kayıt masasına kayıt yaptıran blogların isimleri ve logoları bir panoya asılabilir veya projeksiyonla tüm salona gösterilebilir. Bu sayede küçük de olsa katılan blogger'ların birbirlerinden haberdar olmaları sağlanmış olur.  Blogger'ların birbirini tanıması özellikle mi istenmiyor onu da anlamış değiliz? :) Anca kendi çabanızla 3-4 kişi ile tanışabiliyorsunuz. Ha bu arada unutmadan şehir dışından sadece ödül töreni için gelen blogger arkadaşların çoğu kişiyle tanışamadan geri dönmesi kötü oluyordur diye düşünüyorum...


Bu arada Istanbul'da yaşayan ama etkinlikte tanışamamış Bumerang üyesi Blogger'lar gelin tanışalım! 

Bumerang'ın Ödül töreni eğlenceli ve güzeldi fakat bitti... Etkinliğe katılmış olabilirsiniz, ama tanışma fırsatı bulamadık... ;) E ne yapabiliriz?
11.12.13 (çarşamba) tarihinde Geocaching Türkiye ekibi ile Kadıköy Balon Cafe'deki buluşmamıza sizleri davet ediyorum. Ben çarşamba günü saat 19.00 ile 22.00 arasında Kadıköy Balon Cafe'de olacağım. Eğer  Geocaching neymiş? OMActivities neymiş? merak ediyorsanız, lütfen ücretsiz olan bu etkinliğe gelin... Tanışalım eğlenelim ve muhabbet edelim..
Geocaching Etkinlik linki buradadır, gelecekseniz lütfen katılımınızı bildiriniz.. ;)

Son olarak Yorumlar

Şimdi gelelim sizin yorumlarınıza, eğer bumerang ödüllerine katıldıysanız pozitif negatif düşünceleriniz vardır.  Aşağıda yorum kısmında paylaşırsanız sevinirim, bu sayede bir sonraki Bumerang Oscar ödüllerinin (2014'de) daha eğlenceli ve daha da iyi olmasına katkıda bulunabiliriz diye düşünüyorum... Ne dersiniz? Şimdilik benden bu kadar artık klavye sizde... buyrunuz...

22 yorum:

  1. Aslında en büyük ödülü siz almışsınız :) Keşke bende böyle bir çalışmada bulunsaydım :) Tespitleriniz gerçekten güzel, hani benimde düşüncem kategorilerde biraz daha çeşitlendirme yapılabilir bir de yukarıda dediğiniz gibi .blogspot ile site arasında bir ayrım gözetilmesi gerek, bu işten amatörlerin ön plana çıkması bloggerlık için önemli :) Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar Ruhsuz Atmaca. Siz atölyeye geldiniz mi, anlayamadım. Eğer geldiyseniz tanışamadık. İşte benim söylemek istediğim buydu. Yani oldukça büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyorum..
      blog ve site ayrımı derken (domain ismi almış almamış farkından bahsetmiyorum) tek kişi yazanlarla kocaman bir ekiple birlikte bir çatı altında yazanlar arasında kategori farkı olmalı diye düşünüyorum.. (en basitinden blog ödülü almaya bile sahneye bir kişiden fazla çıkıldığı zaman hangisi kim hangi blogda birden fazla kişi var, ödülün 1 adet (tablet) verildiğini düşünürsek o ödülü hangi yazara veriliyor bilemiyorum gibi gibi ... umarım demek istediğimi anlatabilmişimdir? ;)

      Sil
  2. Çok keyifli bir yazı olmuş:) 2. resminize bakılırsa sizinle aynı sırada oturuyormuşuz, biz sağ başta, siz de sol baştaymışsınız:) Size attığım tweete mesaj olarak yanıt vermişsiniz, ben çook sonra eve gelince gördüm. Aslında ben de tanışmayı isterdim, başka etkinliğe kaldı yine:))
    Anlayanlar anlatsın demişsiniz ya, ben karaladım bir şeyler, bloğa beklerim efendim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. işte düşünsenize aynı masada oturuyormuşuz...? peeh yani.. blogunuza gittim yorumumu yaptım. Ama benim asıl istediğim bu yazının altına da etkinlik hakkında eksiklikler hakkında görüşlerinizi burada yazmanız.. yani bana göre hata görüğüm eksiklikleri belki siz hiç problem olarak görmediniz.. falan filan ;)

      Sil
  3. Bumerang etkinliklerinin en sevdiğim yanı bloggerlarla tanışmak. Konuştuğum çoğu kişi geçen seneye göre İyi İçerik Atölyesi'nin enerjisinin geçen seneye göre düşük olduğunu söylediler. Ben buna sadece birazcık katılıyorum, çünkü etkinlikte tanıştığım, fikir alışverişinde bulunduğum bloggerlar, o atmosfer bu ”açığı” kapattılar. Yine de ben çok eğlendim. Bir de olaya profesyonel kimliğimle bakmak gerekirse; bloggerlar için teknik konuda oturumlar olabilir. Mesela bir dahaki sene ”olmazsa olmaz eklentiler”, ”blogumu nasıl daha erişebilir/okunabilir yapabilirim?”, ”blogda tasarım trendleri” gibi daha teknik konulara yer verilebilir. Ödül törenine gelince, yine geçen seneyle karşılaştırmak gerekirse enerjisi çok daha yüksekti. Kötü birşey olarak söylemiyorum ama geçen sene biraz daha resmiydi. Bu sene herkes bir arada eğlendi, ki ufak mekanların artısı da burada. Babylon çok doğru bir yerdi, mekanda sadece ilgili kitle vardı. Kısaca özetlemek gerekirse etkinlik beni çok memnun etti, yine bir sürü muhteşem bloggerlarla tanıştım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet blogger'larla tanışmak en güzel taraf ;) Teknik konularda oturum ve atölyeler yapılması fikrine yüzde yüz katılıyorum...
      yorum icin cok teşekkür ederim ;)

      Sil
  4. Yazını çok begendim, bütün gün ve gecenin en güzel özeti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim Cansın,
      fakat bu sefer gecen seneki kadar cok danz edemedik ayrıca erken gitmek zorunda kaldınız sanırım?

      Sil
  5. Abi yazı harika olmuş teşekkürler. Malum ben bu tarz etkinliklere katılamadığım için böyle yazılar benim için çok yararlı oluyor. Ben bu sene Bumerang ödüllerine katılmadım geçen sene katılmıştım. Hemen sebebine geleyim. Bana göre mevcut oylama ve değerlendirme sisteminde bir terslik var. SMS oylamasıyla ilk 10 belirlenmesi Bumerang ödüllerinin bence yanlış tarafı.

    Neden? Çok çok iyi içerikler üretttiği halde takipçisi az olan bir sürü blog var ya da tam tersi. Şimdi ilk eleme SMS ile yapılınca eşe dosta akrabaya, bir kaç takipçiye oy kullandırmakla ilk 10 hayalinde ötesinde. Bu düzen değişene kadar ben hiçbir blogumla bu yarışmaya katılmam. Mevcut haliyle son derece adaletsiz bir değerlendirme mevcut.

    Şöyle bir önerim var. Mesela ilk eleme SMS ile değil de Jüri tarafından yapılsa yarışma çok daha adaletli bir hal alır. Jüri belki ilk 10 u değil de ilk 20'yi belirler sonra bu bloglar SMS ile yarışır. Bana göre yarışmanın değerlendirme süreci sıkıntılı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi bu konuda SMS oylaması zor ama ben normal görüyorum (her ne kadar iki senedir ilk 10a kalamasam da)
      Bunun nedeni basit: jurinin zamanı kısıtlı. Bu kısıtlı sürede karşılarına sadece 10 adet blog cıkıyor. Bu bloglarda en fazla SMS oylaması alarak gelmıs bloglar oluyor. Senin dedigin gibi bir eleme sistemi bloglar arasında her ne kadar adil oldugunu dusunsen de cok gercekci olmayacak cunku juriler katılan 1000 bloga ne kadar zaman verip secebilecekler? Zaman sorunu nedeni ile sadece 10 blog arasından secmeleri gercekten daha mantıklı. Ha daha fazla blog baksınlar dıyorsan bu belki 20 finalist olabilir???

      SMS oylaması benim de takıldıgım bir konu ama konuştugum blog yazarları eger izleyicilerin belli bir sayıya ulaşmıssa ve tanıtımını ıyı yapmıssan mutlaka ilk 10 a kalabilirsin dediler..? Ben onların yalancısıyım Murat :))

      yorumun için teşekkürler.. ama jurinin kategori basına 20 blog arasından finalistleri secebilecegini ben de dusunuyyorum bu sayede SMS konusunda biraz daha genişletilmiş secilme hakkı tanınmış olabilir... ;)

      Sil
  6. Özgehan, seni tanımaktan çok mutluluk duydum. Beraber yapmış olduğumuz küçük aktivasyonda çok güzel oldu diye düşünüyorum. Ama sonunda da güzel bir yemek yedik. Saygılarımla Bülent Vural www.bulentvural.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne demek ne demek.. aynı düşüncelere sahibim. Zaten bu etkinliklerin en sevdiğim tarafı sizleri tanımak tanışmak.. mutlaka görüşeceğiz ;)

      Sil
  7. Kapalı alanlarda parti, müzik vs olayları bana hitap etmediği için ödül törenine katılmayı zaten katılmayı düşünmüyordum. Belki bedük yerine doğru düzgün bir sanatçı çıkarsalar fikrim değişebilirdi.

    Benim asıl istediğim iyi içerik atölyesine katılmaktı ama mesai saatine koymaları cidden çok saçmaydı. Bütün bloggerların freelance çalıştıklarını ya da öğrenci olduklarını mı zannnediyorlar anlamadım.

    Gördüğüm kadarıyla iyi içerik atöylesinde de iyi içerik oluşturma adına pek bir şey konuşulmamış. Keşke işin ehli konuşmacılar olsaydı. Misal kişisel marka yönetimi hakkında konuşacak kişi ayşe arman olmamalıydı.

    Ne bir akademisyen, ne de önde gelen ajansların yetkilileri. Sadece doğan holdinge yakın kişilerin konuşmacı olarak seçilmesi kötü bence.

    İşte bu nedenlerden etkinliğe katılmadım ve katılmadığıma çok üzülmedim. Tek üzüntüm sen ve diğer değerli arkadaşlarla tanışamamak oldu. Onu da başka bir etkinlikte telafi ederiz inşallah.

    Bu etkinlikle ilgili her yazının altına aynı yorumu yazdığımın farkındayım ama durum bu, üzgünüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten bizde amacı iyi içerik hakkında bilgi almak yerine birbirimizi tanıyalım kaynaşalım durumuna getirdik.. Yukarıda belirttiğim gibi olabildiğince çok blogger ile tanışmaya çalıştım. Bir dahaki etkinlikte umarım bu tanışma işlemini daha da geliştirebilirler.. Bireysel çaba ile ancak bu kadar tanışabiliyoruz..... :)))

      Evet yazdıklarında haklısın, gün içi olması, içerik atölyesinin konuşmacılarının ilginçliği düşündürücü.. Ama Bedük konusunda seninle aynı görüşte değilim çünkü takipçisi oldukça fazla olan farklı bir muzik yapan kişi.. Seveni oldukça fazla yani ;)

      Evet halen yüzyüze görüşemedik ama blogosfer içinde nefes aldığımız da bir gerçek...
      yorumun için teşekkürler bloghocam ;)

      Sil
  8. "2014 Bumerang Oscar Ödül Törenleri daha iyi nasıl olabilir" önerileri ve gecenin özeti bundan iyi anlatılamazdı Özhan. Senle tanışmak keyif vericiydi ve uamrım daha sık görüşeceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kemal yorum için teşekkür ama
      a) ödül töreni hakkında kendi görünü eklememişsin...
      b) Özhan değil Özgehan ;)
      c) evet İstanbul'a geldiğinde mutlaka haber ver görüşelim

      Sil
  9. Eline sağlık, çok iyi bir yazı olmuş. Sözümü tabi ki tutacağım bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazıyı begenmene sevindim. Aslında yorum kısmına etkinlikle ilgili görüşlerinizi yazmanızı bekliyordum ama yazıyı begendiğinizi yazmanız da güzel bişi :))))

      Sil
  10. Selamlar,
    Evet ben de blogumda uzunca bir yazı yazmıştım. Fakat bu gördüğüm eksiklikler için bir yazıyı daha sonra genişçe yazarak değerlendirmeyi düşünüyordum. Yazını okuduktan sonra buraya yazmayı daha uygun gördüm. Belki hepimiz burada senin yazının çatısı altında buluşabiliriz.

    Ben kız kardeşimle katıldım ve Hilton'a adım attığımızda hani bir sıcak merhaba aradım. Karşılama kısmında hoş geldiniz deyip bizimle ilgilenecek birisinin olmasını isterdim. Geldik öylece girdik bir kalabalık, kim kimdir nedir belli değil. Sanırsın da herkes birbirini tanıyor bir biz yabancıyız :) Şimdi görüyorum ki kimsenin kimseyi tanıdığı yokmuş ;) daha sonra söylediklerine sonuna kadar katılıyorum; blog/site isim ve logoların masalara koyulması vs. en azından topu topu 21 tane finalist var tek tek sahneye davet edilse de millet bir görse kim kimdir ne değildir. Taş çatlasa 5 dakikalık bir işlem ve en azından bu sayede diğer blogger arkadaşlar da''bak bu bu blogun sahibiymiş şu şu blogun sahibiymiş'' der bizim yanımıza gelirdi. Ve daha kolay diyalog kurma imkanımız olurdu. İnsanların yakalarına taktıkları şuncacık şeyden bakıp da kimin kim olduğunu anlamak işkence gibi ve hiç tanımadığım birisinin yanına gidip de''Pardon siz şu kişi miydiniz?''demek açıkçası hiç hoş değil! Ayrıca,''Blogger'ların birbirini tanıması özellikle mi istenmiyor?''sözünün aynısını ben de söyledim ;)

    Geceye gelince evet finalistlerin sahneye çağrılma kısmı çok basit oldu. Kim kimdir belli değil :) Ayrıca sevgili Şermin hanım ödül verirken bilmiyorum dikkatinizi çekti mi ama ısrarla ödülü bana vermek istedi :) hatta verdi de ve bu sırada fotoğraf çekilmeye başlandı flaşlar her yerden patlıyordu ve ben hemen ödülü kazanan arkadaşın Gökhan yani (kafka okur) olduğunu ve bu kişinin de solunda duran arkadaş olduğunu söyledim. Bu şekilde ödül gerçek sahibini zor da olsa buldu. Hürriyet ekibinin çektiği fotolara bakarsanız ki bizim elimizde çok daha fazlası mevcut :) o an çok kötü olmuş. Gökhan'ın da durumdan sıkıldığının farkındayım. Ve ben çok rahatsız oldum. Hürriyet'te çıkan resimlerde en başta bizim resmimiz var ve ödül an itibariyle benim elimde :) buradan Gökhan'a seslenmek istiyorum. Masa başı oyunlarıyla o ödülü elinden işte böyle alırız aslan :)) şaka bir yana da ufak ama can sıkıcı bir detay.

    Son olarak değinmek istediğim konu ödüller!
    Yarışma öncesinde o kadar çok sponsor ismi (Singer,Sony Music,So Chic, Çırağan Kempinski,Usla,Doğan Kitap) duyduk ki, sürpriz ödüller kısmı da cabası.. dedim herhalde yanımıza büyükçe bir poşet falan da almamız gerek malum eve dönüş kısmı da var bu işin :)
    Hilton mekan sponsoru olmuş, Garanti ana sponsor olmuş; ''En Tarz Blog'' kategorisinde finalist olmakla birlikte aldığımız ödül Doğan Kitap'tan bir kitap seti o da daha elimize geçmedi hafta içinde geçecekmiş. Bir de So Chic'ten bir bayan saati (ayrıca bu blogun sahibi kimdir nedir ne değildir erkek midir bayan mıdır hiç bir şekilde önemi yok, biz verelim gitsin denmiş) hoş benim için daha iyi oldu kardeşime hediye ettim. Ama yine de tavır hoş değil.
    Eve geldiğimizde sağ olsun babamın söylediği söz şu oldu:''Oğlum hiç değilse tahtakale den falan bir 5 tl lik mp3 player alsalarmış da hediye etselermiş hatıra olurdu.''(Ve peşine bizim meslek Bilişim Hizmetleri olduğundan şunu da eklemeden edemedi''Buraya sponsorluk bu kadar kolaysa keşke biz de sponsor olaydık da 21 kişiye bilgisayar parçası şu bu hediye edebilirdik çok şükür.''dedi..

    Koskoca Garanti bankası çıkıp ana sponsor oluyor da ve hiç bir finaliste bir şey hediye etmiyor da atölye kısmında yaratıcı fikir ile tweet atan iki kişiye hediye verebiliyorsa bu çok komik. Garanti Bankası'ndan bahsediyoruz arkadaşlar :) Yani oldu olacak 2 değil 5 kişiye ver hediye 5 değil 10 kişiye ver yani bu bildiğimiz Garanti Bankası değil mi yahu? Hadi onu geçtim. Sony Music nerede ağabey? Diğerleri neredeler?
    Ama biz kız kardeşimle eğlendik mi evet eğlendik. Ve evet o iki ajanı gördük. Man in Black onlar hacı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sanırım bu bahsettiğimiz konularda Bumerang seneye düzenlemeler yapacaktır.. Mesela senin yorumunu okurken şunu fark ettim. igaranti'nin twitter yarışmasını kazanan iki kişi vardı. Onlar kimdi? Hangi blog sahibiydi neredeler? Kendi bloglarını tanıtamadılar? Blog yazarı olup olmadıklarını bile bilmiyoruz mesela? Di mi? Kısacası Bumerang'ın blogger'ların kendi aralarında birbirlerini tanımalarına kendi blog reklamlarını yapmalarına daha fazla önem vermeleri gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta eğer biz bir aileysek sahiplenildiğimiz düşünüldüğümüzü hissetmek istiyoruz.. Hepsi bu ;)

      iki ajan dışında esas bomba troll olacak olayı yazmayı unuttum.. Söyleşide bir adet koltuk boş kalmıştı hatırlarsanız.. O koltuğa koşarak benim gittiğimi düşün.. Kim bu adam demez miydi kimse hahahahah

      al sana tanıtım al sana bomba troll :P

      Sil
  11. Ayrıntılı yazı için teşekkürler.
    Etkinlikte blogların ve yazarlarının tanıtımı için bir şeyler yapılabilir. Kendi sosyalliğimiz ve çabamız olmasa kimse birbiriyle tanışmadan gün geçebilirdi.
    Ben kısa süre önce bir blog yarışmasında birinci seçilip ödül kazanmış olduğum için tekrar takipçilerimden oy istemeyi uygun bulmayıp Bumerang yarışmasına katılmadım. Bildiğim kadarıyla en önemli yarışma bu. Kazananları kutlarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler yorumun için..
      tanıştığımıza mmenun oldum.. Mutlaka daha sonraki etkinliklerde görüşelim..

      Bu arada uygun olursan bu akşam kadıkoydeyiz. 11.12.13 Geocaching ;)
      beklerim..

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...