OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

26 Aralık 2013 Perşembe

Senin Hikayen - Tolga Örnek

Hürriyet Bumerang davetlisi olarak ''Senin Hikayen'' filmini (26 Aralık 2013) vizyona girmeden önce seyrettim. 



Tolga Örnek'in bundan önceki filmlerinden Devrim Arabalarını ve Kaybedenler Kulubü'nü seyretmiştim ve iki filmi de çok beğenmiştim. Özellikle Devrim Arabaları'nı seyretmediyseniz orjinal bir DVD alıp seyredin derim. 

Şimdi gelelim bugün seyrettiğim özel gösterim ''Senin Hikayen'' filmi öncesi neler oldu, filmin konusu nedir ve film hakkında yorumlarıma...



Özel gösterim öncesi filmin yönetmeni ve senaristi Tolga Örnek ile  kısa da olsa görüşme şansı buldum. Cana yakınlığı ve sıcak sohbetinden edindiğim izlenime göre yönettiği son filmin izleyiciye ulaşacağından oldukça emin. Hemen herkesin hayatında yaşadığı benzer sorunları, sorgulamaları, sahip olduğu değerleri gerçek ve yalın bir sinema diliyle aktarmaya çalıştığını söyleyip, seyircinin vurgulamak istediği yalınlığı hissedip hissedemeyeceğini merak ediyor. Filmi seyrettikten sonra zaten kullandığı diyalogların bazılarının kendi anıları kendi hayatından olduğunu görüyorsunuz. E durum böyle olunca film çok gerçekçi oluyor ve mutlaka kendinizden de bir şeyler buluyorsunuz.

Önce filmin kısaca konusunu yazayım:

30'lu yaşlarda 7 yıllık evli bir çift Hakan ve Esra. Çocukları yok. Kariyerinde hızlı bir şekilde yükselen Esra kuralcı ve özgür bir kadın. Hakan ise ailesine bağlı eğlenceli bir tip. Babaanne olmak isteyen Hakan'nın annesi Meral hanım dominant bir kayınvalide. Hakan'nın babası Orhan bey'i ise genellikle kitap okuyan gazoz içen kendini bırakmış tonton bir baba. 
İşte bu dört ana karakterin aileye katılacak yeni bir birey yani 'Derin' ile ilgili gerçek hikayeleri hayatlarına neler getirdiği neler hissettikleri hepsi ''Senin Hikayen'' filminde...

Fragman:




Gelelim yorumlarıma:  (spoiler içermez) 

Timuçin Esen, Selma Ergeç, Nevra Serezli ve Sait Genay arasında bana göre Nevra Serezli gerçekten akılda bırakıcı bir oyunculuk sergilemiş. Belki filmdeki karakterde kendinden de bir şeyler bulmuş olabilir orasını bilemiyorum ama çok başarılı olduğunu söylemek zorundayım. Ayrıca  diğer oyuncular da çok başarılı. Özellikle Selma Ergeç Esra karakterinin hamilelik sürecinde hormonsal dengesizliği vs hepsini çok iyi hissettirmiş. Tüm oyunculara kocaman bir tebrik. Ayrıca bazı sahnelerin Göztepe Özgürlük Parkında çekilmesi benim için daha da değerli olmasını sağladı. 
Konu olarak evli ve çocuğu olmayan biri olarak kendimi hep Hakan'ın yerine koydum ve bende olsam aynı onun gibi davranırdım dedim. Ama kendi eşimle Esra'yı çok kıyasladım. Ayrıca filmde bir karakteri kendime yakıştırdığım için filmin sonunda da oldukça etkilendim.

Ama şunu eklemeden geçemeyeceğim, filmi bittikten sonra  her şey kafamda daha da netleşti. Ve filmden çıkarken bende bir film yapma şansım gücüm olsa heralde bende çocuğum için, annem için böyle bir film yapardım dedim.

Sizler de Türk Filmleri'nin gelişmesini istiyorsanız ''Senin Hikayen Projesi'' gibi daha da fazla daha da güzel projeler yapılmasını istiyorsanız  mutlaka filmleri orjinal DVD'de veya sinemada izleyiniz. Şimdi ilk adım olarak hemen size en yakın sinema salonunu seçin ve ''Senin Hikayen'' filmini sinemada izleyin ;)

Ayrıca son olarak, duygularımıza dokunup filmde kendimizden bir şeyler bulmamızı sağladıkları için Tolga Örnek ve ekibine teşekkür ederim. Kalıcı bir şeyler bırakmak bu hayatta yapılabilecek en güzel hediyedir diye düşünüyorum...  Bu güzel hediyenin (sanat eserinin) değerini Derin, ileride daha iyi anlayacaktır diye tahmin ediyorum. Tebrikler...

özel gösterim başlamadan önce - OMA

Film Müziği : Cem Adrian ve Derin Derin Ben Seni Çok Sevdim..




Facebook : www.facebook.com/seninhikayenfilm

Twitter : www.twitter.com/senin_hikayen

Instagram : www.instagram.com/seninhikayenfilm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...