OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

25 Ocak 2014 Cumartesi

Sultanahmet bölgesinde Geocaching Avı - Çorlulu Ali Paşa Medresesi

Geçenlerde Sultanahmet KapalıÇarşı tarafına gitmem gerekti. Hazır gitmişken kısa süre içinde bir kaç kutu bulsam iyi olur diye düşünüyordum. Gitmeden önce geocaching haritasını açıp kendime küçük bir rota çıkardım. Eğer Sirkeciden yukarıya tramvayı kullanırsam indiğim duraktan Sultanahmet meydanına kadar 3-4 kutu bulabileceğimi hesaplamıştım. (Bu arada plan yaparken kutuları kesin olarak bulacağınıza emin olamıyorsunuz. Bunun sebebi kutuların saklı olduğu noktalarda muggle'lar çok olabiliyor ve bu nedenle de  siz rahat rahat kutuyu arayamıyorsunuz.

Kısacası uzun süredir Sultanahmet bölgesine gitmedim oraları görmedim neler olmuş diyorsanız alın size süper bir neden: GEOCACHING - SULTANAHMET bölgesi ;) Şimdi bu yazıda ilk bulduğum kutu Çorlulu Ali Paşa Medresesi Kutusu hakkında yazacağım 



Çorlulu Ali Paşa Medresesi


1716 miladi tarihinde Çorlulu Ali paşa tarafından mimar Davud’a yaptırılan medrese yaklaşık 35 yıldır kafe olarak hizmet veriyor.Dar bir girişin ardından geniş bir avluya açılan bahçesi her daim kalabalık.

Kutunun sahibi: NurgulYener
Kutuyu mikro boyutlarda özel olarak dizayn etmiş. 

Mıknatıslı olması saklama yönünden kolaylık sağlıyor. Bu sayede şehir içinde kutuları rahatça demir olan yerlere (özellikle kutu micro boyutta ise) saklayabiliyoruz. Yukarıda kutuyu ve içindeki kayıt kağıdını görebilirsiniz. Daha önceden gelmiş oyuncuların log'larını hangi tarihte o kutuyu bulduklarını rahatça görebilirsiniz ;) 

Şimdi aşağıdaki spoiler fotoğrafa bakarsanız kutunun girişin yanındaki ikinci demir bölmede  olduğunu rahatça görebilirsiniz. 


Aslında yukarıdaki gibi Spoiler fotoğraflar kullanılması zorunlu fotoğraflar değil. Peki neden spoiler foto kullanılıyor? 
 Eğer kutu sahibi diğer oyunculara kolaylık sağlamak istiyorsa ve oyunu bilmeyenler tarafından ( yani mugglelar tarafından) kutunun çalınması çöpe gitmesini istemiyorsa spoiler foto kullanabilir. 

Burada dikkat etmenizi istediğim yukarıdaki fotoğrafta sağ alt köşede bir seyyar satıcı tezgahı var. Ben gittiğimde o tezgahın yeri değişmişti. Eğer şansınız yoksa tezgah tam kutunun saklı olduğu noktada olabilir. O zaman da kutuyu bulmanız zorlaşır :) İşte bu yüzden her gittiğiniz kutuyu bulmanız garanti olmuyor. Çünkü biz oyuncular kutuyu belli bir gizlilik içinde aramaya gayret gösteriyoruz. Eğer siz orada çok bariz bir şekilde bir şeyler ararsanız ve kutuyu bulduktan sonra yerine bırakırsanız, sizi gören ama oyunu bilmeyen biri arkanızdan kutuyu buluyor ve o kutunun neden orada olduğunu anlamadığı için kutuyu çöpe atabiliyor...

İşte bu yüzden geocaching sizi az da olsa gizlilik ve özel bir görevi yerine getiren süper ajan moduna sokabiliyor :) Mesela kutuyu ararken cep telefonu ile konuşur gibi yapıp etraftaki kişilerin ilgisini üzerinizden az da olsa kurtarabiliyorsunuz... (bu taktik benim en çok kullandığım taktiklerden biri) Fotoğraf çekme taktiği de oyuncular tarafından oldukça kullanılıyor. Tabi en çok kullanılan işe yarayan taktik HIZLI OLMAK ! 

 Eğer geocaching.com üzerinden ücretsiz üye olursanız bu kutu için diğer oyuncular neler yazmış buradan kontrol edebilir ve bu kutu için ne gibi fotoğraflar yüklemişler görebilirsiniz.

Bu kutu hakkında yazıyı bitirmeden kutunun sahibine teşekkür etmek istiyorum. Genelde geocacher oyuncuları kutuları log (kayıt) ettikten sonra TFTC diye yazıyorlar. Thanks For The Cache veya biz türkçeye çevirince KİT Kutu İçin Teşekkürler yazıyoruz.. ;)

Oyun hoşunuza gittiyse bizim toplantılarımıza katılabilir oyun hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. Toplantılarımızda tanışmak üzere...


Bu arada Sultanahmet bölgesinde bulduğum diğer  kutular hakkında da yazacağım takip etmeye devam ;) ayrıca bu oyun ilginizi çektiyse lütfen bu yazıyı arkadaşlarınızla paylaşın.. ne kadar çok kişi okursa o kadar fazla oyuncu o kadar fazla eğlence olacaktır...





4 yorum:

  1. Nekadar ilginc vede okadar ilgi cekici bir oyun..Zaman mekan sıkıntısı olmayanlar için acaip bir aktivite..Fikri bulan arkadasi tebrik ediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2000 senesinden beri oynaniyor bu oyun. Dunya genelinde 2 milyonun uzerinde kutu sakli.. Turkiyede 850 kutu civarinda ;) heryerde oynayabiliyorsunuz..

      Sil
  2. Ben bayaa fransiz kalmisim olaya desenize 14 sene kadar :) ) Gunun birinde yani kizim buyuyunce neden olmasin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kızınızla beraber cok keyifle oynayacagınız bir oyun. bu hobiyi yurtdısında aileler cocukları ile birlikte yapıyorlar. Amac cocukları bilgisayar basından kurtarmak doga ile icice getirmek. şu anda turkiye'de halen emekleme doneminde. o yüzden büyük sehirlerde daha yogun kutular. aslında daha sehir dısında kutular saklı olsa daha uzun ömürlü oluyorlar.. şehir içinde kutuların kaybolma oranları da fazla... neyse cok detaya girmeden bu oyunun çok eglenceli ücretsiz ve basit oldugunu soylemeliyim...

      iyi avlanmalar :D

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...