OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

5 Haziran 2014 Perşembe

Gizemli bir maceranın başrolünde artık SEN varsin!

Hey gençler bu yazı POLISIYE FILM ve Polisiye ROMANLARI sevenler için... Eğer gizemli filmleri bulmacaları çözmeyi seviyorsanız beni dikkatle dinleyin. :)

Ben küçüklüğümden beri gizemli sonunu tahmin edemediğim filmleri seyretmeyi sevmişimdir. Mesela Michael Douglas'in başrolunü oynadığı The GAME filmi beni çok heyecanlandırmıştı. Seyrettikten sonra WOW demiştim keşke bunun gibi gerçek zamanlı bir oyunun içinde olabilsem. Ya da Scream serisinin ilk filmi de çok gerilimliydi. Hatırlarsanız sonuna kadar katilin kim olduğunu anlamamıştık üstelik seyrederken de oldukça gerilmiştik.

Polisiye romanlarında da aynı heyecanı yaşayabiliyorsunuz. Agatha Christie romanı okumamış yoktur aranızda değil mi? Orada da kendinizi dedektifin yerine koyup katili tahmin etmeye çalışıyorsunuz. Katilin son ana kadar bulunamaması ama gizemin romanın sonuna kadar devam etmesi sanırım asıl heyecanlandıran insanın içindeki MERAK Duygusu...


Katil Kim? Oyununda da Indiana Jones  Melekler Şeytanlar veya Da Vinci Şifresi  filmlerindeki gibi gizemi sen çözecek ve oyunda başrol artık sen olacaksın!


 
Video: http://youtu.be/CIWza-ea7Q4 

Aslında insanın yapısında var meraklı olmak. Küçük yaşlarda bu duygu daha ön planda. Her şeyi merak edip bu ne bu ne diye sorguluyor ve öğrenmek istiyoruz. Ama yaş ilerledikçe ne yazık ki hayat monotonlaşmaya başlıyor ve bu merak duygumuz daha geri planlara düşüyor.



İşte şimdi anlatacağım konu MERAKLI olmaya devam eden büyük çocuklara yönelik. Evet büyük çocuklar dedim çünkü bu anlatacaklarım büyükler için.  OMActivities'i takip ediyorsanız Geocaching oyunu hakkında yazılarımı okumuşsunuzdur. 5 milyonun üzerinde oyuncunun oynadığı bu oyunun asıl amacı saklı kutuları bulmak. Ama bu anlatacağım oyunda sadece kutu bulmuyorsunuz. Seneryolu bir oyunun içinde KATİL'in KİM olduğunu arıyorsunuz. Bir nevi gerçek zamanlı dedektif oluyorsunuz. Evet yanlış duymadınız. Saklanmış kutuları bulurken önce o kutuyu bulmak için verilen ipuçlarını çözüyor ve gerekli koordinatları çıkartıyorsunuz. Daha sonra o koordinatlara giderek sizin gerçek zamanda o gizemin içine sürüklenmenizi sağlayan mekana geçiyorsunuz. Orada sizin için saklanmış kutuyu bulup bir sonraki ipucuna yöneliyorsunuz.

Örnek soru




Link: Birinci Mektup! 
Öneri: Mektubun çıktısını al, lazım olabilir! 


Tabi bu oyunu oynamak için Geocaching.com sitesine üye olmanız ve oyuncu olmanız gerekiyor. Bu ücretsiz ve çok basit bir işlem. Sitenin türkçeleştirilme çalışmaları devam ediyor. Yakında tüm site türkçe olarak hizmete girecek.

Katil Kim oyunu ise özel olarak OMActivities tarafından hazırlanmış bir geocaching oyunu. Oyunun ilk ayağını şu linkten bulabilirsiniz. Daha sonra ikinci bölüm için bu linke uğrayabilirsiniz. Burada asıl amaç her bölüm sonundaki kutuyu bulmak. 6 kutu sonunda da KATİL'in kim olduğunu bulacaksınız.

işte size harika bir macera ve gizem eğlencesi. Artık masa başında oyun oynamaktan sıkılmadınız mı? Gerçek dünyada gerçek gizemin peşinde koşmak daha eğlenceli değil mi? Üstelik diğer oyunculardan önce bulursanız küçük bir ödül de kazanabilirsiniz!  Ama asıl güzel olan diğer oyuncuları geçip kimin daha iyi olduğunu kanıtlamak değil mi? Zaten yukarıdaki örnek film ve romanlarda her zaman birden fazla kişi SONUCA gitmek için uğraşıyor ama sadece bir grup kazananıyor...

Kazanan neden sen olmayasın? :) Çünkü bu gizemli maceranın başrolünde SEN varsın!


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...