OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

7 Ağustos 2014 Perşembe

Engelli kardesiyle triatlona katılan çocugun hikayesi

Bu haberi okuduğumda gözlerim doldu. Okumayanlar olabilir diye sizinle paylaşmak istiyorum. 
Tek çocuk olduğum için tam olarak kardeş sevgisini yüzde yüz anlama şansım hiç olmadı, olamayacak da. Ama kardeş bağı gerçekten çok farklı bir duygu olmalı diye hep düşünmüşümdür. 

Noah 8 yaşında. 6 yaşındaki kardeşi Lucas ise engelli. Ama engelli olması beraber triatlona katılmalarını engellememiş. İşte haberin tamamı:

Amerikalı Noah Aldrich, "Bence o mükemmel" dediği engelli kardeşi Lucas'la beraber bir çocuk triatlonuna katıldı ve tüm dünyaya çok önemli bir mesaj verdi.




Amerika’nın Idaho eyaletinde yaşayan Aldrich ailesinin dünyalar güzeli iki oğlu var. 8 yaşındaki Noah ve 6 yaşındaki kardeşi Lucas, bu ay çok önemli bir mesaj vermek için kasabalarında düzenlenen gençlik triatlonuna katıldılar.


Noah, yaşadıkları kasabadaki YMCA derneğinin çocuklar için bir triatlon düzenleyeceğini duyduğunda, ailesinin yanına koştu. Triatlona kardeşiyle birlikte katılmak ve hazırlanmak istediğini söyleyen Noah’ya, anne-babası ve YMCA yetkilileri de destek oldu. Noah yüzerken, bisiklete binerken ve koşarken, kardeşi Lucas hep yanındaydı.
“Bu ne büyük sevgi, ne büyük bir özveri” diye düşünebilirsiniz. Ama Aldrich ailesi, Noah’nın bu azmine hiç şaşırmamış. Noah’nın kardeşini çok sevdiğini ve iki kardeşin “ayrılmaz bir ikili olduğunu” söylüyorlar.
Anneleri Alissa Aldrich, iki kardeşi şöyle anlatıyor: “Aralarında inanılmaz bir bağ var. Çok iyi arkadaşlar ve her şeyi beraberce yapıyorlar. Aralarındaki sevgi bağı gerçekten nadir bulunacak türden.”

Today adlı internet sitesine konuşan Noah, “Onun her şeyini çok seviyorum. Bence o mükemmel,” diyor kardeşi için.
Lucas’ın hastalığı 3 aylıkken ortaya çıkmış. Anne normal bir hamilelik geçirdiğini, doğumun da normal yollardan olduğunu söylüyor. Ancak bebek Lucas 3 aylık olduğunda, saatlerce ağlamaya başlamış ve o zaman bir sorun olduğunu anlamışlar.

görülen bir beyin rahatsızlığı teşhisi konulmuş. 85.470 doğumda bir kez görülen hastalık yüzünden yutkunma zorlaşıyor, hasta kişiler sürekli nöbetler geçiriyor ve ciddi sağlık problemleri yaşıyorlar.
Doktorlar Lucas’ın hiçbir zaman konuşamayacağını, tek başına yemek yiyemeyeceğini ve hayatının bir tekerlekli sandalyede geçeceğini söylemişler. Çok sportif olan ve gezmeyi de seven Aldrich ailesi, Lucas’ın rahatsızlığını bir engel olarak görmemiş. Daha evvel Lucas’la beraber pek çok kez yolculuğa çıkmış, hatta kayak tatili bile yapmışlar. Ve şu anda Lucas’ın “umduklarından da iyi durumda” olduğunu söylüyorlar. 

Lucas anne babasını tanıyabiliyor. Ama en çok abisi Noah’yı gördüğünde mutlu oluyor. Onu gördüğünde gözlerinin parladığını, el ve ayaklarını hızlıca oynatmaya başladığını söylüyor aile. Bu hareketine de aile arasında “mutluluk dansı” demeye başlamışlar.
12 Temmuz günü düzenlenen triatlonda Noah önce 200 metre boyunca yüzdü. Lucas bu sırada bir şişme botta bulunuyordu ve botun ucundaki bir ip, Noah’nın beline takılmıştı. Bu sayede iki kardeş beraberce yüzdükten sonra, sıra bisiklet aşamasına geldi. 3 mil (yaklaşık 5 kilometre) boyunca bisiklet süren Noah’yı, arkadaki bir taşıyıcıda da kardeşi Lucas takip etti.

Triatlonun son aşamasında ise, 1 millik (1.6 kilometre) bir koşu safhası bulunuyordu. Bu aşamada da Noah bir yandan koşarken, bir yandan da kardeşinin oturduğu bir arabayı itti. Tüm bu aşamalarda, YMCA’den bir yetkili iki kardeşe sürekli eşlik etti ve Lucas’ın araçlara aktarılması için yardımcı oldu.

Kardeşler yarışı bitirdiğinde, oradaki hiç kimse kimin derece yaptığıyla ilgilenmiyordu. Tüm izleyiciler finiş çizgisinde toplanmış ve bu iki harika kardeşi alkışlıyordu. Anne Aldrich, “Hayatı limitler koymadan da yaşayabilirsiniz. Bu yarışmaya katılmamızın sebebi de bunu göstermek ve bolca eğlenmekti” diyor.
haberin linki: Radikal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...