OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

27 Ağustos 2014 Çarşamba

Patika Oryantiring nedir? - Kadıköy Özgürlük Parkı

Oryantiring (ingilizce: Orienteering) sporu bugün 4 resmi disiplinde yapılmaktadır:



Koşarak -O

Dağ Bisikletiyle (MTB) -O

Kayakla -O

Patika (Engelli) -O


Patika-O, ingilizce Trail-O, hızdan bağımsız, ama zihinsel olarak zorlu bir oryantiring türüdür. Hareket kabiliyetini yaşlılık veya sağlık sebebiyle yitirmiş kişilerin, çoğu engelli kişinin ve “normal” vatandaşların beraberce yapabildiğin “koşmadan”, “hızlı gitmeden” yapılan oryantiring türüdür. Patika adı, yarışmacının parkur boyunca üzerinde tekerlekli sandalyenin rahatça gidebildiği bir patika üzerinde ilerleyerek noktaları gözlemleyeceği “seyir” noktalarına erişmesinden gelmektedir. Sonuçta bütün parkur standart bir tekerlekli sandalye, koltuk değnekleri veya yürüme destek aparatlarıyla aşılabilir olmalıdır.


06 Eylül 2014 tarihinde Özgürlük Parkı'nda düzenlenecek Oryantiring yarışması, ortopedik engelli arkadaşlarımız için özel hazırlanıyor. 









Tarih: 06 Eylül 2013 Cumartesi
Saat: 10.00 ile 12.30 arasında
Yer: Kadıköy Özgürlük Parkı

Katılmak için:
http://bit.ly/1opSo2x adresindeki formu lütfen doldurunuz. Form düzeltmeleri için Doruk Balkan dorukbalkan@ gmail.com  adresine yazınız.


Katılmayacaksanız bile lütfen bu haberi arkadaşlarınızla paylaşın. En azından etrafınızdaki kişileri bilgilendirmiş olur engelli arkadaşlarımızın sesini duyurmuş oluruz...  Bu arada oryantiring ile ilgili pazar günleri Belgrad ormanında antremanlar yapılmaktadır. Daha önce yapılmış antreman duyuruları. Oryantiring ile ilgili etkinlikleri takip etmek isterseniz sağ taraftaki haber bültenimize üye olunuz...

Patika-O nedir, ne gerekir, nasıl yapılır, nasıl uygulanabilir, hakkında özet bilgileri sunum slaytlarından inceleyebilirsiniz:



ilginiz için teşekkürler
Özgehan OMAG

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...