OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

9 Eylül 2014 Salı

Geocaching Türkiye Eylül Ayı Etkinliğinde neler oldu?


Geocaching'i Kanada'da şans eseri öğrendiğimden beri bu oyunu Türkiye'de daha fazla kişiye ulaştırmaya çalışıyorum. Açıkcası Eylül ayı Kadıköy toplantımızda bir sürü yeni arkadaşı aramızda gördüğüm için çok sevindim.  Toplantımıza katılan her yeni kişi oyuncu olarak ve her gün geocaching oynayacak diye bir kural yok, ama aralarından birkaçı oyuna başlasa ve en önemlisi başka arkadaşlarına bu eğlenceli oyundan bahsetse çok daha fazla kişiye ulaşabiliriz. 

İşte bu yüzden geocaching etkinlikleri benim ve arkadaşlarım için çok değerli. Bu seferki etkinliğimize 40'a yakın katılım oldu. Sadece Türkiye'den değil yurtdışından da bir sürü geocaching oyuncusu etkinliğimize geldi. 



Bu etkinliklerde ne yapıyoruz? 


  • Aslında asıl hedef oyunu hiç bilmeyenlere kısa bir sunumla tanıtmak. Genel olarak oyun nasıl başlamış nasıl oynanıyor. Kuralları anlatmak. 
  • Daha sonra oyunun içinde kullanılan kutuların nasıl olduğunu, nasıl kutu saklandığını anlatmaya çalışıyoruz. 
  • Oyunu anlattıkca aslında sadece bir kutu saklama ve bulma deneyimi olmadığını bunun bir maceraya açılan kapı olduğunu anlamalarını hedefliyoruz. Çünkü bu oyun sayesinde bir sürü yeni yer keşfedip bir süür yeni insanla tanışma şansı yakalıyorsunuz. İşte bu yüzden bu etkinliklerin değeri çok büyük bizim için. 



Yazılı olarak öğrendiğinizde oyun aslında sadece bir saklı kutu bulmak üzerine kurulmuş gibi geliyor. Ama işin aslı gerçekten çok farklı. Kutu çeşitleri ve yaratıcılığın ne kadar ileri seviyelere gelebileceğini görünce oyuncular şaşırıyorlar. Ama şu da var katılımcıların yüzdece çok azı gerçek geocacher oyuncusu olabiliyor...


Peki gerçek geocacher oyuncusu ne demek? :) Bana göre 4-5 kutu bulduktan sonra kendi kutusunu saklayan artık oyuna adapte olmaya başlamış oyuncudur. Eğer bu oyuncu ikinci ve üçüncü kutusunu da saklarsa işte artık gerçek oyuncu (bu oyundan zevk almaya başlayan kişi) olmaya adaydır.. Tabi bu yazdıklarım tamamen latife.. Yani oyunda kutu bulduğunuz ve kayıt ettiğiniz anda oyuna başlamış oluyorsunuz. Yapmanız gereken çok basit. Geocaching.com sitesine girip hemen bir rumuz almak ve etrafınızdaki saklı kutuları bulup onları kaydetmek. 


Ama daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız mutlaka etkinliklere katılıp deneyimli oyunculardan bilgi alın. Çünkü bu sizi daha hızlı maceranın içine sokacak ve hata yapmanızı engelleyecektir. 

En yakın etkinliğimiz 28 Eylül 2014'de Sirkeci garının önünde olacak. Orada görüşmek üzere...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...