OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

31 Ocak 2015 Cumartesi

Türk Bayrağını Kanada'da dalgalandırdık. Geocaching Etkinligi - Kanada Hubbards

Kanada'da 2007 senesinde öğrendiğim ve Türkiye'de yaygınlaştırmaya çalıştığım Geocaching sayesinde bir sürü yeni insanla tanıştım. Kanada Halifax'da organize ettiğimiz ve şimdi sizlere anlatmaya çalışacağım etkinlik sayesinde de bir sürü yeni geocaching oyuncusu ile tanıştım. Bu oyunu bu yüzden çok seviyorum. :)

Solalt: 18.000 geocache bulan oyuncu
Sağalt: Kanada'nın ilk kutusunu saklayan oyuncu



Kanada'ya bu seferki ziyaretimizde ilk bulduğumuz geocaching kutusunun çok yakınında bir Geocaching Etkinliği düzenleyelim istedik. Havanın oldukça soğuk olması Geocaching Oyuncularının gelmesini engellemedi. Açıkcası beklediğimizden çok daha fazla katılımlı iyi bir etkinlik yaptık.

Geocaching Etkinliklerini tüm geocaching oyuncuları organize edebilir. Ama organize ederken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var. 

a)Yapacağınız etkinliği en az 14 gün öncesinden planlamanız:
Biz de Kanada'ya gideceğimiz tarihler belli olduktan sonra hemen bir etkinlik planı yaptık ve etkinliğin sayfasını oluşturup geocaching.com sitesinde yayınladık.  Havanın etkinliğimizi etkileyeceğini biliyorduk. Ama Kanada'lıların da hava koşullarına hazırlıklı olduklarını görmüş olduk. :) 
b)Etkinliklerde yanınızda getireceğiniz TB'leri başka oyuncularla değiş-tokuş yapmanız: 
c) Olabildiğince fazla fotoğraf çekmeniz. :) 

Etkinliği 11.30AM ile 12.00AM arasında olacak şekilde planladık. Buluşacağımız noktada kapalı bir alan olmadığı için 30 dakikalık sürenin uygun olacağını düşündük ve buluşma noktasına tam 11.30 gibi vardık. Biz geldiğimizde 3 oyuncu gelmişti bile. 

Benim için bu etkinliğin en güzel tarafı:

  • Türk bayrağını ve Geocaching Türkiye ruhunu Kanada'ya taşıdık. Orada da  havanın eksi derecede olmasına rağmen herzamanki gibi süper enerjik bir etkinlik yaptık. 
  • Etkinliğimize Kanada'nın ilk geocaching kutusunu saklayan oyuncu da katıldı. 2000 senesinden beri bu oyunu oynayan  Kanada'da Geocaching oyuncuları tarafından tanınan ünlü :) oyuncu  ile tanışma fırsatı bulduk.
  • Ayrıca  etkinliğimizde 18.000 kutu bulan bir oyuncu ile de tanışma şansı bulduk. Tüm Türkiye'de şu anda 1500 civarında kutu olduğunu düşünürsek bir kişinin 18.000 kutu bulması şaka gibi bir rakkam gerçekten.
  • Istanbul'dan getirdiğimiz 13 Trackable'i etkinliğe gelen oyunculara verdik. Onlardan da 27 tane madalyonu Istanbul'a getirmek üzere aldık ;) 
  • Geocaching Tshirt'ümüzü giyip  Türk bayrağı ile birlikte grup fotoğrafımızı çektik. Tüm oyuncuları Istanbul'a davet ettik.

Geocaching sayesinde bir sürü insan tanıdım ve tanımaya devam ediyorum. Oyunun doğada oynanması gerekliliğinden bir sürü yeni yer keşfetme yanında,  yeni kişilerle tanışmama da neden olması dolayısını çok ama çok seviyorum. Bu yüzden hepinizi geocaching grubumuza katılmaya davet ediyorum ve etkinliklerimize katılıp bu eğlenceli ve güzel oyunun yayılmasına yardımcı olmanızı istiyorum. En azından bu yazıyı paylaşarak bu oyunun daha fazla kişi tarafından duyulmasını sağlayabilirsiniz. ;) 

Ayrıca umarım Istanbul'daki bir sonraki etkinliğimizde görüşür ve bu Trackable'ları ve hikayelerini size anlatabilirim. Belki değiş-tokuş bile yapabiliriz kim bilir... ;)

omaggo and Sarah 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...