OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

3 Şubat 2015 Salı

Enigma Room Escape - Taksim deneyimimiz

Geocaching Etkinliğinden tanıdığımız Ibrahim ve Yaman'ın sahip olduğu Enigma Room Escape Taksim'de müşterilerini bekliyor. Enigma'ya OMA ekibi olarak gitmesek olmazdı. Gittik denedik beğendik :) 



Taksim bölgesi ulaşım yönünden çok rahat. Arabasız olarak gidecekseniz hiçbir sıkıntı yok. Ama arabalı gitmeyi denerseniz problem yaşayabilirsiniz. Biz ekip olarak Taksim'e arabasız gittik ve Enigma'yı çok rahat bulduk. Size de arabasız gitmenizi tavsiye ediyoruz. 

Asansör olmasına rağmen merdivenleri çıkmayı tercih ettik ve içeriye girdiğimizde bekleme odasına alındık. Buradan şunu çıkartabilirsiniz. Oyuna direk olarak başlamıyorsunuz. Çantanızı ve üstünüzü bırakabileceğiniz bir yer var. Ayrıca içeride WC olması da güzel. 

Şimdi gelelim oyun hakkında görüşlerimize:


Ben daha önceden de yazmıştım tek odalı oyunlarda mekanın dar olmasından mı yoksa psikolojik olarak alışamadığımdan mı bilemiyorum ama oyuna konsantrasyonda biraz sıkıntı yaşıyorum. Bu problemi daha önce de yaşamıştım. Enigma'da da bu sıkıntıyı yaşadım. İlk 8-10 dakika ekip olarak ilk ipucu için uğraşıp durduk. Bu tek odalı oyunlarda daha çok oluyor, bunun nedeni TAM olarak nereden başlayacağımızı kaçırmamızdan kaynaklanabilir. (Tabi bu sorunu bizim ekibin iç dinamiği ile ilgili bir problem olarak görmek lazım) Oyunla ilgili bir sıkıntı değil bu bahsettiğim ;) 

Enigma'nın şu anda bir oyunu var. İsmi Madness. Bu oyun hakkında spoiler vermeyeceğim ama şunu söyleyeyim oyunun oynandığı oda küçük değil. Bu yüzden ekip olarak yüzden daralma gibi bir hisse kapılmadık. Odanın dizaynı da güzel yapılmış. Oyun içinde özellikle bir bulmacayı çok beğendik. Hatta Ibrahim'e Enigma'yı şu anda bu bulmaca ile hatırlayacağımı söyledim. :) 

Biz iki dakika ile rekoru kaçırdık. Oyun sonunda da zaten OMA ekibi olarak biz kendi performansımızdan memnun kalmadık. Söylediğim gibi başlangıçta çok zaman kaybettik. Ama genel anlamda güzel ve eğlenceli bir 44 dakika geçirdik. 

Şimdi gelelim oyunun negatif taraflarına, her zaman pozitif olacak değiliz di mi? :) Oyun sırasında çalan müziği ben rahatsız edici buldum. Belki kişisel bir rahatsızlıktır ama benden sonra o müziği değiştirirler mi bilemiyorum ama bana tonu çok yüksek geldi. Ayrıca oyunda özel yazılmış bir seneryo yoktu. Anılarla dolu bir oda? O kadar...

Son olarak da fotoğrafları çekerken elimizde tuttuğumuz pankartlarda yazanlar? 

Ibrahim sahiden onları yazarken kafan neredeydi? :) 

Negatif taraflar diye yazdıklarımdan oyunu kötü bulduğumuz anlamı çıkmasın, aksine bulmacalar oldukça eğlenceliydi. Biz çözerken keyif aldık. Hele bir tanesi gerçekten çok başarılıydı. Ama hangisi olduğunu söylemeyeceğim çünkü bu oyunlarda pozitif tarafları yazarsanız spoiler vermiş oluyorsunuz. O yüzden Enigma'ya giderseniz hangi bulmacayı çok beğendiğinizi bana mesaj atarsınız, aynı bulmacadan mı bahsediyoruz anlamış oluruz. ;) 

Bize katılmak isterseniz, buyrunuz


ENIGMA
Websitesi / Facebook / 

ÖNERİLER
- Tavsiyemiz 3 veya 4 kişilik bir ekiple gitmeniz.
- Başlama saatinden önce giderseniz bekleme salonu var. (oyun maksimum 1 saat sürmektedir)
- İçeride WC var. 
- Daha önce birlikte çalıştığınız bir takımla bu oyunu oynayın.

İLETİŞİM:   Tel : 0212 9630147 &  Demirören AVM karşısı, Sadri Alışık sok. Anadolu Sokak No 2/4 Beyoğlu 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...