OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

8 Haziran 2015 Pazartesi

Geocaching Tur - Istanbul

Istanbul'da Geocaching oyununu merak eden ama daha önce oynamamış olanlar için yaptığımız küçük bir geocaching deneyim turu çok keyifli geçti. Rota Üsküdar ile Kuzguncuk arasında şu anda aktif olan 8 kutu için planlandı. Bu tur sayesinde geocaching meraklısı potansiyel oyuncular oyunun gerçek hayatta nasıl oynandığını görmüş oldular. Ayrıca:

-AAAaaa bu kutular burada hep var mıydı yahu?  diyerek şaşkınlıklarını dile getirdiler :)






Saat 19:00'da buluşup küçük bir başlangıç sunumu sonrası saat 19:30 gibi tura başladık. Yeni oyuncuların ilk kutuyu bulduklarındaki sevinçlerini görmenizi isterdim. Öncelikle ilk söyledikleri
A bu kutu burada bu kadar süredir saklı mıymış? Neden bu kadar küçük bu kutu ben daha büyük bir kutu bekliyordum. Aaa bu da mı kutu? Bunu oyuncular mı saklıyorlar? İçinden ne çıkıyor? diye bir sürü soru sordular. Hepsini elimizden geldiğince anlatmaya çalıştık. 

Bizim için yeni oyuncu demek, saklanmış kutuların ziyaretci sayısı artacak demek. Ayrıca yeni oyuncu demek yeni yeni kutuların oluşması demek. E bu nedenle yeni oyuncular Geocaching için çok değerli. Ne kadar çok oyuncu o kadar çok eğlence. 

Geocaching Tur fikri kendi aramızda konuşurken oluşmuş bir fikir. Yurtdışında geocaching turlar çokça yapılıyor. Istanbul'un ilk power trail denemesi Anadolu yakasında Boğaz boyunca yapıldı. Özellikle turistlerin ilgisini çeken bu hat oyuncuların kısa sürede bir sürü kutu bulmasını sağlıyor.

Şimdi bu hattın bir kısmını (Üsküdar ile Kuzguncuk arasını) yeni oyunculara oyunu kısaca göstermek icin kullanıyoruz. 

Bu sayede yeni oyunculara kutuların nerelere saklanabileceği konusunda küçük bir sunum yapmış oluyoruz. Ayrıca kutu saklarken bulurken nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatıyoruz. Daha ne istiyorsunuz? :) İşte size küçük geocaching turumuzdan bir kaç fotoğraf. 




Tur öncesi küçük bir sunumla oyunun ne olduğunu ne zaman başladığını anlattık. Bu sayede hiçbir şey bilmeyen oyuncu varsa en azından bu oyun neden dünyada bu kadar popüler onu öğrenmiş oluyor.


Daha sonra hat üzerinde Üsküdar'dan Kuzguncuğa doğru yürümeye başladık. İlk defa kutu bulacak oyunculara nasıl kutu aramaları gerektiğini hangi uygulamaları ve cihazları kullanmaları gerektiğini söyledik. İlk defa kutu bulan oyuncuların heyecanını birlikte yaşadık.


Kutu bulunca ne yapmaları gerektiğini anlatsak da kendileri geocaching kutusu bulunca çok heyecanlandılar. İçinden çıkan kayıt defterini görünce AAA bu kadar çok kişi bu kutuyu bulmuş mu sahiden diye sordular. :) 

Yandaki fotoğrafta kutu içinden çıkan log sheetleri ve daha önce bu kutuyu bulmuş oyuncuların kayıtlarını görebilirsiniz. Bu kayıtlar geocaching kutularının gerçekten oyuncular tarafından bulunup bulunmadığını kanıtlamak için tutuluyor. Oturduğu yerden kutu bulan oyuncuları engellemek için bu yola başvurmuşlar. Aslında bunu biraz dağcıların zirveye çıktıklarında zirve defterini imzalamalarına benzetebiliriz. O kadar yol gidip oraya gittiklerini kanıtlamak icin imzaladıkları kayıt defterinin prensibi burada da uygulanıyor. 
Turun sonunda Kuzguncuk'ta soluklanıyoruz. Artık geocaching zehrini almış oyuncuları bir sonraki etkinliğimize çağırıyoruz. Merakla onların aktif birer oyuncu olup olmayacaklarını takip edeceğiz. Eğer aktif oyuncu olurlarsa saklı kutuları bulacaklar. Eğer isterlerse yeni kutular saklayacak ve diğer oyuncuların kendi sakladıkları kutuları bulması için beklemeye başlayacaklar....




Eğer bir sonraki geocaching etkinliğimize veya geocaching turumuza katılmak isterseniz bize ulaşın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...