OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

8 Haziran 2015 Pazartesi

Odadan Kaçış Deneyimi

Uzun bir süreden sonra deneyim yazısına vakit bulabildim. Odadan Kaçış oyunu Taksim bölgesinde. Davet edildik ve gittik. OMA ekibi olarak keyif alarak bu oyunu oynadık. Oyunun mütevazi bir bütçe ile yapıldığını söyleyebiliriz. Bulmacaları oldukça eğlenceli ve yer yer zorlayıcı geldi. 2 dakika ile rekoru kaçırsak da biz 2. olsak bile oldukça keyif aldık. Zaten fotoğrafımızdan anlaşılıyordur. :) 


Istanbul'da Taksim ve Kadıköy bu tarz oyunların ana merkezleri. ''Odadan Kaçış'' oyunu Taksim bölgesinde. Istiklal caddesinin Meydan tarafına yakın olduğu için araba ile gitmenize gerek olmadığını düşünüyorum. Odadan Kaçış'ın iki ortağı da meslektaşım olunca onlara kanım daha da kaynadı. Planları ve hayalleri çok güzel bu ikili şimdiden 2 ayrı oyuna sahip (Istanbul ve Ankara) Yakında Kocaeline ve Istanbul'a 2. evlerini açacaklarını söylediler. 

Benim en çok hoşuma giden taraf. Odadan Kaçış ile Evden Kaçış konseptini birleştirmeyi başarmışlar. Ne demek istediğimi daha açıklamaya çalışayım. Odadan kaçış tek bir odadan oluşurken evden kaçış bir kaç odanın birleşiminden oluşuyor. Biz bu şekilde kategoriye ayırdık. Ama ''Odadan Kaçış'' oyunu bir kaç odadan oluştuğu halde aslında bir kaç odadan kaçışın birleşimi. Yani her oda kendi içinde bir oyun aslında. Çünkü odaya girdiğinizde odanın kapısını kapatmanız isteniyor. Bu sayede o odadan geri dönme şansınız olmuyor. Bu sayede her odaya geçtiğinizde aslında yeni bir odadan kaçış oyunu oynuyorsunuz. Oyun sadece tek yönlü ileriye doğru gidiyorsunuz. Bu sayede aslında 3-4 tane odadan kaçış oyununu arka arkaya oynamış oluyorsunuz. Ama hepsi birbiri ile senaryo gereği bağlı olduğu için evden kaçış ile odadan kaçışı birleştirmiş oluyorlar. Umarım anlatabilmişimdir. ;) Şimdi gelelim yorumlarımıza:



Pozitif tarafları:

- Oyunun atmosferi dekorasyonu düşük bütçeli olmasına rağmen başarılı. Gerilmek isteyenler için güzel bir seçenek. 
- Ailesi tarafından tutsak edilen Belis'in hikayesinin içine giriyorsunuz. (Gerilim ve Korku seçeneği var) Gerilim seçeneğini seçtik ve gerildik. :) 
- UltraViolet (UV)'i daha iyi kullanan bir başka oyun görmedik! Sadece o oda için bile gidilir diyebilirim! 
- Bulmacaların zorluk derecesi oldukça iyi. İlk oynayan oyunculara zor gelecektir. Ama deneyimli oyunculara da oldukça keyif vereceğini düşünüyoruz. 
- Her odanın kendi içinde bir oyun olması çok güzel. Geri dönme şansınız yok.
- Her oda için ayrı süre tutuluyor! (Bu sayede hangi odada ne kadar zaman geçirmişsiniz bilebiliyorsunuz) Bizim süreler: 13 dakika - 9 dakika - 12 dakika 
- Odadan Kaçış ismine uygun olarak Evden Kaçış oyununun Odadan Kaçış versiyonu olarak güzel bir örnek! 


Negatif tarafları:

-Oyunun iç dekorasyonundaki eski görünümü görsellik arayanları memnun etmeyebilir.
-Bizim şansımıza oyunun dış giriş kapısındaki ışık yanmıyordu. Orada beklerken kapkaranlık bir ortamda beklememiz gerekti. Dış kapıdaki beklediğimiz alanın darlığı oldukça sıkıntılı. 
- Google haritadaki adres hatalı. Zambak sokak no:2 olarak yazılmış


Odadan Kaçış 
Websitesi / Facebook / 

ÖNERİLER
- Bulmaca seviyorsanız hem gerileyim hem bulmaca cozeyim diyenlere için ideal
- Arabasız gidin. Taksim Meydana yakın
- UV odasındaki bulmacalara saygılarımızı gönderiyoruz ;)               

ILETISIM: Adres: Şehit Muhtar Mahallesi İstiklal Caddesi Zambak Sok: No 9  Beyoğlu
Tel:  05468652014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...