OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

6 Temmuz 2015 Pazartesi

Geocaching Uygulama Eğitim Yürüyüşü (Üsküdar-Kuzguncuk) 5 Temmuz 2015

Geocaching Türkiye Oyuncuları aylık toplantılarında pratik eğitimin gerekliliğini fark ettik. Yeni öğrenen ve oynamak isteyen oyuncular, geocache'lerin nerede olduğunu ve uygulamalanın nasıl kullanacağını öğrenmek istediklerini söylediler.  E Talep bu doğrultuda olunca,  biz de haftasonu kısa bir pratik geocaching eğitimi uyguladık. 

Oyunu hiç bilmeyenlerle, az sayıda kutu bulmuş oyuncular için kısa bir yürüyüşün ilk pratik için yetereli olacağını düşündük. Toplantı başlangıcında kısa bir tanışma ve geocaching'in genel kurallarını anlattık. Tanışma konuşması sonrası yürüyüşümüze başladık. 


Toplanma noktası:  Üsküdar -Marmaray Istasyonu Üsküdar Meydan Girişi Kapısı.
Saat 11:00 ile 11:45 arasında bekleme ve  gelen oyunculara kısa bir brief verdik.




Cep telefonlarına Geocaching Uygulama'sını indiren oyuncular (Android ve IOS) kutular hakkında bilgileri direk olarak kendi cep telefonlarından aldılar. Uygulaması olmayanlar için biz yardımcı olmaya çalıştık.  Amaç yolumuzun üzerindeki 8 kutuyu beraberce bulmaktı.

Çeşitli zorluk derecesinde olan kutuları bulmak yeni başlayan oyuncular için oldukça zorlayıcı oldu. Tur sonunda neredeyse tüm oyuncular ilk kutularını bulmuş oldular.  Sonuç olarak oyuncular Kuzguncuk'a geldiğinde artık kendi maceralarını yazabilecek kadar bilgiye sahip oldular.

İşte Uygulama Eğitim Yürüyüşünden bazı kareler:

Yüz ifadelerinden Kutuyu bulan Geocaching Oyuncularının hangileri olduğunu tahmin edebilirsiniz :) 



Oyuncular - Nano (çok küçük) bir geocache kutusu ararken


Turun sonunda eğitimlerini tamamlamış Geocache Oyuncuları 


Geocaching ile ilgili merak ettiklerinizi bize sorabilirsiniz. Grubumuzu takip ederseniz bir sonraki turumuza da katılabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...