OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

2 Haziran 2016 Perşembe

OYUNLAŞTIRMA 9- Oyunlaştırma ile öğretmek daha ilginç heyecanlı ve verimli (öğrenciler mutlu)

Herhangi bir dersi veya sunumu ortalama bir Acun Programı kadar heyecanlı hala getirecek bir uygulama var.  

Ayrıca bu uygulamayı cihazınıza indirmeniz gerekmiyor! Sadece internet bağlantısı yeterli. 

Şimdi kendinizi birilerine sunum yapan kişi (sınıfta bir konu anlatan öğretmen) olarak hayal edin. Karşınızdaki dinleyicilerin de bir süreden sonra cep telefonları ile oynadıklarını gözünüzde canlandırın. Aslında bu durumla artık çok karşılaşıyoruz.  İnsanlar ne yazık ki mobil cihazlarına bakmadan uzun süre belli bir konuya odaklanamıyorlar. Konsantrasyon süresi çok kısaldı. Bu durumun önüne geçmek için artık eğitimi oyunlaştırmamız gerekiyor.



İşte Kahoot burada devreye giriyor.  Quiz uyarlaması şu anda en fazla kullanılan kısmı. Sizin yapmanız gereken basit.  Konu ile ilgili 10 adet soru hazırlıyorsunuz. (Sorular maksimum 4 şıklı sorular olacak) Sonra bu soruları sınıfta herkesin görebileceği bir ekrana sıra ile gelecek şekilde yansıttığınızı düşünün. İşte şimdi işin eğlenceli kısmına geldik.

O anda orada ekranı gören internete bağlanabilen herkes (uygulama veya üyelik gerektirmeden) sadece bir web sayfasına girerek sizin testinize kendi mobil cihazlarından cevap verme hakkına sahip oluyorlar. Evet, şimdi bu uygulama ile neler yapılabileceğini hayal edebiliyor musunuz?

Eğer canlandıramadıysanız şu videoya göz atın.




Karşınızdaki kişilere (sınıf veya sunumda)  www.kahoot.it adresine gitmelerini ve oraya daha önceden sizin hazırladığınız test için oluşturulmuş pin kodunu girmelerini söylüyorsunuz. Artık tüm sınıf (internete bağlı mobil cihazı olanlar) şu anda sizin hazırladığınız Kahoot'a bağlı. Hepsinin isimleri sırası ile listeleniyor. (kendilerine istedikleri isimleri veriyorlar-beğenmezseniz çıkartabiliyorsunuz) Sonra siz testi başlattığınız anda sorduğunuz sorular sırası ile 20sn'de bir ekrana beliriyor. Katılımcılar sırası ile soruları cevaplıyorlar ve hızlı doğru cevaplayanlar puanları kapmaya başlıyor.

Test sonunda en fazla puan alandan başlayarak isimler listelenerek ekranda gözüküyor. Kaç kişi ne kadar doğru cevap bilmiş tüm istatistik karşınızda.

Bu sayede ne mi oluyor?




-Sınıfın ilgisini çekmiş oluyorsunuz

-Basitçe herkesin bilgisini sınamış oluyorsunuz.
-Teknoloji ve eğlenceyi eğitimin içine katıyorsunuz.
-Ayrıca katılan herkesi maksimum 10 soruluk eğlenceli bir ortamda test yapmış oluyorsunuz. 

Kısacası ilgilerini yakalıyorsunuz.
Kahoot hazırlamak kolay. Hemen her konuda hızlı bir şekilde ücretsiz Kahoot testi hazırlayabiliyorsunuz. Ayrıca tasarımı çok eğlenceli olduğu için (gerek ses gerek görüntü) karşınızdakilerin ilgisini de çok kolaylıla çekebiliyorsunuz.



Kahoot başka nasıl kullanılabilir?

Kahoot'u  sadece öğretmenin test yaptığı öğrencinin soruları cevapladığı bir uygulama olarak düşünmeyin!

-Bir etkinlikte, iş yerinde sunumunuzda, grup toplantılarınızda internetin olduğu katılımcıların hepsininin aynı ekranı görebileceği heryerde kullanabilirsiniz!

-Sınıftaki öğrencilere konuları dağıtıp kendi sorularını hazırlamalarını bu sorulardan kendi kahoot'larını yapıp diğer arkadaşlarının cevaplamalarını isteyebilirsiniz. Bu sayede diğer çocuklara kendi hazırladıkları soruları sorabilirler ve konuyu anlatma şansları olur.  Bir nevi konuyu öğrenip o konu ile ilgili güzel sorular hazırlamaları onları daha fazla konunun içine çekebiliyor.

-Kahoot'u bireysel değil grup olarak da kullanabiliyorsunuz. (Sınıftaki herkesin internete bağlı cep telefonu olmayabilir. 4 cihaz varsa o zaman sınıfı 4 gruba da bölebilirsiniz.

-Sadece test yapmak için değil anket yapmak için de Kahoot kullanılabiliyor. Bir soru sorduğunuzda o soru ile ilgili karşınızdaki kişilerin cevaplarını yüzdesel olarak anında görebiliyorsunuz.


Bu sayede eskiden sadece televizyonda gördüğümüz oylama sistemleri artık her yerde sizin yapabileceğiniz eğlenceli ücretsiz bir eğitim aracı olarak elinizin altında hem de ÜCRETSİZ!


Hadi o zaman Kahoot'lama zamanı başlasın.

Kahoot Nasıl yapılır?


– http://getkahoot.com adresine girin ve öğretmen olarak ücretsiz bir üyelik oluşturun.

– Quiz, discussion(tartışma) veya survey(anket) çeşitlerinden uygulamak istediğimiz türe tıklayın.


– Örneğin quiz seçeneğini işaretlediniz. Quize bir ad vererek soru ve cevapları gireceğiniz ana ekrana geçiş yapın.


– Yeni soru eklemek için +add question butonunu kullanın ve doğru cevapları correct butonuyla tanımlamayı unutmayın.


– Süre ayarlamanızı da yapıp devam edin.

– Language (dil) ve Primary audience (hedef kitle) kısımlarını belirleyip Next: cover image’e tıklayın.


– İsterseniz bir kapak fotoğrafı seçebilirsiniz ancak bu zorunlu değil. Done’a tıkladığınızda quiz uygulamaya hazır hale gelir.





Öğrenciler kahoot.it adresine girerek, tarafınızdan oluşturulan quizin pin kodunu cihazlarına girerler 



ve öğretmen tarafında play butonuna basıldığında artık sınıfta atmosfer değişecektir 🙂 Deneyin göreceksiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...