OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

28 Temmuz 2022 Perşembe

27 Temmuz 2022 çarşamba - Bahçen var derdin var. (Çim biçmek zorunluluktan yapılmamalı bence)

Bugün ÇİM kesme hakkında bir kaç bilgi aktaracağım sizlere...

Filmlerde bahçesinde çim olan evler görünce aaa ne güzel dediğiniz oldu mu? Aman haaa bi daha düşünün. Çünkü o çimler öyle kendi kendine durdukça güzel olmuyor. Bakılması kesilmesi gerekiyor. 

Çimler kesilmezse uzuyorlar uzadıkça içinde bir sürü börtü böcek yaşamaya başlıyor ve tabii ki daha fazla SİVRİSİNEK sizin bahçenize geliyor. (Çünkü çimler ıslanınca sivriler ıslak ortamı seviyorlar) 

Bu nedenle çimleri olabildiğince kısa tutmanız gerekiyor. İşte bu yüzden kesmek zorundasınız. Ve kesmek demek de bahçenizin büyüklüğüne ve şekline göre (girintili çıkıntılı olabilir) zaman alıyor...

Bizim bahçede kesim için benzin motorlu (sadece kesme için motor çalışıyor) bir kesim makinesi var. Ama makineyi sizin itmeniz gerekiyor. Bu da eğimli bir bahçeyse oldukça efor sarfettiren bir iş. 

Ayrıca güneş tepenizde iken yapmamalısınız çünkü siz güç harcadıkça oldukça sıcak basabilir. :)

Buyrunuz kesim çalışmasından küçük bir foto:


Çim kesiminden sonra çok sıcak basınca biz de azıcık yüzelim dedik. 

Ve sonuç bu :) Yeni oyuncağımıza merhaba diyebilirsiniz. Ben binerken devrildim. Ama onun fotosu yok :D Bu arada bu şişme oyuncağı kaç defa kullanacağız inanın hiçbir fikrim yok. Bildiğim çim kesme sonrası yüzmek iyi geldi.. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...