OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

6 Temmuz 2022 Çarşamba

Kanada Günlüğü 06 Temmuz 2022

Merhabalar sevgili okur,

Bugün günlerden çarşamba. (6 Temmuz 2022) Buraya bundan sonra yazacaklarımı aslında kendime not olsun diye yazmayı düşünüyorum. Siz de okumak isterseniz, hoş geldiniz efenim... Bugünü anlatmadan önce Kanada'ya ilk geldiğimiz andan itibaren yazmam daha güzel olacak. 

Şu anda ailece Kanada'da bulunuyoruz. İstanbul'dan Kanada'ya (2 çocukla) 22 saat süren bir yolculuk sonrası, 3 Temmuz pazar günü Halifax'a geldim. 

Saat 20:30 gibi eve girdik. Çok yorulmuştuk. 6 yaş ve 4 yaş iki çocukla uzun yolculuk gerçekten yorucu. Tavsiye etmiyorum. Ha bi de bu yolculuk öncesi evi kapatma süreci var. O konu bambaşka bir konu ve oldukça zor.  Normalde bir yerden bir yere taşınırken tüm eşyalarınızı kamyonla koyup, gönderiyorsunuz. Ama konu ülke değiştirmek olunca bunun ismi taşınma değil ev kapatmak oluyor.  Ev kapatmak beni aşırı yormuş. En az 15-20 farklı kişiye küçük büyük bir sürü eşya verdim ve sattım.

Neyse efenim konuyu dağıtmayayım, biz 6 bavulla sağ salim Kanada'ya geldik o noktadan sonrasını anlatayım.

Ertesi gün yani 4 Temmuz günü bavulları boşalttık (6 büyük bavul + 4 kabin bagajı) 23kgx6 = 138kg Türkiye'den getirebildiğimiz tüm eşyamız bu kadardı,  düşünebiliyor musunuz? Yeni bir hayata bu kadarlık mal varlığı ile başlıyoruz.

Açıkçası bavulları açarken çok garip hissettim. Bavul boşaltmak dışında bugün bir de banka ziyareti yaptık. Bankaya gitme nedenim kendime ait bir hesap açıp kredi notumu yavaş yavaş yükseltmekti. Fakat turist vizesi ile Kanada'ya girdiğim için (kalıcı oturum iznim daha çıkmadığı için) banka memuru şu anda hesap açılışı yapamayacağını söyledi. Boomer! 

5 Temmuz günü çocuklar için küçük bir televizyon almaya karar verdik. Onun için Bestbuy ve Walmart'a gidip küçük bir araştırma yaptık. (Aslında evde televizyonumuz var ama bu baktığımız çocukların türkçe içeriğe Netflix ile erişip izleyebilecekleri içindi) 

Ayrıca 90 gün sonra Türk ehliyetimi kullanamayacağımı öğrendim.  Nasıl Kanada ehliyetine geçiş yapacağımı araştırdım. Önce online 2 adet 20 soruluk çoktan seçmeli teste girmem gerektiği daha sonra da yol sürüş testini geçmem gerektiğini öğrendim. 

6 Temmuz çarşamba ehliyet testlerine girmeden önce biraz trafik dersi çalıştım. Online sınava 15 $ verdim ve iki sınavdan da geçtim. Yol sınavı için trafik Access Canada'ya, 7 Temmuz saat 11:45 AM'de gideceğim. Orada yol testi için randevu almaya çalışacağız. (öğrendiğime göre 3 ay sonraya randevu veriyorlarmış oharas, göreceğiz) 

Ayrıca Facebook üzerinden bir expat grubu buldum. Orada banka ile ilgili deneyimimi anlattım. Bankada çalışan bir kişi bana yardım edebileceğini söyledi. Telefon ettim. Kanada'daki ilk telefon görüşmemi başka bir Türk ile yapmam da komik oldu tabii... Yarın saat 14:00'de onunla banka hesap açılışı için görüşmem var. Bakalım hesap açmayı bu sefer başarabilecek miyim göreceğiz. Ayrıca bugün ilk online alışverişimi BEstbuy'dan küçük bir TV alarak yaptım. Bakalım eve ne zaman tv gelecek. 

Şu ana kadar genel görüşüm: Her şey çok yavaş ilerliyor. Bankada soru sormak işlem yapmak için 1,5 saat bekledik. Yol testi için bize verilecek randevu 3 ay sonraya?! Tv sipariş ettim ama gelmesi tahminen 1 hafta gözüküyor bakalım ne zaman gelecek göreceğiz...  

Sonuç: Ehliyet, banka, sağlık sistemine kayıt, cep telefonu hatları ilk yapmayı planladığım işlerdi. Yavaş yavaş da olsa ilerliyoruz bakalım. Şimdilik durum böyle...Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...