OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

15 Ağustos 2022 Pazartesi

8 Ağustos 2022 Pazartesi - Yol sınavı için DERS aldım

 Kime ehliyet yol testine gireceğim dediysem mutlaka ders al dediler. Haydeeee arkadaş nedir bu korkulan? Neyse aradım internetten okullara sorayım dedim. Ders ücreti nedir? 

Esas konu aslında ders değilmiş de ARABA kiralamakmış bunu anladım. Çünkü burada teste kendi arabanla giriyorsun. İnsanlar da araba sahibi olmadan ehliyet aldığı için ARABA kiralamaları gerekiyor. İşte bu ders dediğimiz şey de aslında o arabayı kiralıyorsun ve öncesinde de adam sana derste neye dikkat ediyorlar onu söylüyor. 


Ben telefonda adama ben araba kiralamak icin değil ders istiyorum olur mu dedim. Aynı fiyata olur dedi ÇAKAAAAL :) 

Ama hepsi mi çakal çıkar arkadaş. Sonuçta bi tanesi ile anlaştım. Kendi arabamla kurs parkuru neyse onu birlikte gidelim dedim. Adamla buluştuk. İstersen benim arabamla yapalım dedi. Hayır dedim ulan kendi arabamla yapacam. (bunu istemelerinin nedeni kendi arabalarında FREN sistemleri var kendi taraflarında daha rahat ediyorlar haliyle beni tanımadığı için) 

Neyse 1 saatlik dersi yaptık sonuçta şunları öğrendim.


1- HIZA çok dikkat ediyorlar. (50km hız varsa 55'in üzerine çıkamıyorsun ki ben etrafa bakmaktan hızı kontrol etmediğimden hep 55'i geçtim, DİKKAT etmem lazım)

2- Park ederken (ön tekerin pozisyonuna dikkat etmem lazım) Yokuş yukarı farklı yokuş aşağı farklıymış.

3- Geri geri park ederken KAMERA OLDUGU HALDE kameraya bakmamak gerekiyormuş?! saçma geldi bana bu ama ilginç...

4- Sinyal çalışmadığında (sol pencereden sol kolu çıkartıp işaretle döneceğin yönü göstermen gerekiyormuş. Sola döneceksek kolumu açıyorum sola doğru. Sağa döneceksem elimi kaldırıyormuşum. Duracaksak ise kolumu indiriyormuşum) 

5- Beni en çok şaşırtan ise hızım limitlerden yüzde 10 daha yavaş ise yine bırakıyorlarmış. Ulaaaan....! 


Neyse bakalım göreceğiz :p


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...