OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

6 Kasım 2022 Pazar

Kanada'da iş hayatı ve farkları

Kanada'da haftaiçi işe gitmeye başlayınca ister istemez başka bir boyuta geçtim. Evde normalde yaptığım rutinler aksamaya başladı. Bunlardan biri de buraya bloga yazı yazmaktı. Şimdi pazar günü olunca biraz zaman buldum da oturdum bilgisayarın başına ve biraz yazayım istedim.

Gelelim neler yapıyorum kısmına: Yani iş hayatına...

İŞ HAYATI kimse kusura bakmasın ama evde çocuk bakmaktan kolay! Çocuk bakarken sürekli evde olmak sürekli sadece çocukla zaman geçirmek sosyalleşememek gerçekten psikolojik olarak zorlayıcı bir süreç. 

İşin en kötü tarafı (bence) çocuk bakmanın yeterince takdir görmemesi. Çünkü ne yapıyorsun ki? Evdesin bütün gün... Çocuk bakıyorsun ne yapıyorsun ki di mi? Ama o iş hiç de öyle değil. Bunu uzun süreden sonra tekrardan kurumsalda işe başlayınca iş hayatını tekrardan HATIRLADIM. Yahu kurumsal hayat gerçekten evde çocuk bakmaktan kolay. Alınmak gücenmek yok.! Ama öyle :) 

Hah şimdi işin şu kısmı beni zorluyor onu atlamayayım. Sabah saat 6'da kalkmak ve KARANLIKTA buz gibi havada tek başına 40 dakika her sabah araba sürmek... 

Ben sabah insanı değilim arkadaş. Herkes aynı olmayabilir ama ben kendi adıma konuşayım. Sabah erken kalkmak beni zorluyor. Ama Kanada'da iş hayatı deneyimi hoşuma gidiyor bakın biraz farklılıklardan bahsedeyim size..


1- Ödemeler 2 haftada 1 yapılıyor. Bizim alışık olduğumuz aylık ödeme burada yok. 14 günde 1 ödeme alıyorsunuz. İlginç değil mi? Bence oldukça ilginç

2- Öğlen yemeği için ödeme almıyorsunuz. Ve şirketler size şirket içi yemek servisi de vermiyor. Yani siz kendi öğlen yemeğinizi kendiniz getirmelisiniz. Her akşam yarın ne yemek götürsem diye düşünmeniz ve beslenme çantası hazırlamanız gerekiyor :D

3- Yol parası vermiyorlar. Nasıl gelirsen gel diyorlar. Ödedikleri para sizin işte vakit geçirdiğiniz süre kadar. Yolda geçirdiğiniz süre onları ilgilendirmiyor. 

4- Mesai yaparsanız yaptığınız mesai kadar PARANIZI ödüyorlar. 

5- Kanada'da sağlık hizmetleri ücretsiz AMA ilaçlar ve dişçi için özel sağlık sigortası yaptırabiliyorsunuz. Her firmada aynı mı bilmiyorum ama bizim firmada bu sigortayı ödemek ''zorundasınız'' 


Ayrıca maaşlar hep brüt konuşuluyor. Ödeme bordrosunda ne kadar vergi kesildiğini görüyorsunuz. Güzel tarafı ödemeler gecikmiyor. Zamanında yapılıyor.


Devam edeceğim...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...