OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

20 Ocak 2023 Cuma

Göç işi zor iş...

Wow... En son Sarah'ın doğumgünü yani Ağustos'ta yazmışım. 

Eylül, Ekim, Kasım, Aralık... Ocak ayının da sonuna geldik geliyoruz. 5 aydır neler oldu neler..? Çok hızlı bi özet geçeyim. 

Eylül ayının sonunda işe başladım. Evden işe araba ile gidiyorum. Bu da 50 dakikalık bir süre demek. O yüzden sabahları çok erken evden çıkıyorum. Saat 6:30 gibi. Akşamları da saat 18:00 gibi eve dönüyorum. Haftaiçi 5 gün çalışıyorum. 

Göç eden biri için ilk 3 ayda tam zamanlı iş bulmak çok büyük bir başarı diyorlar. Açıkcası benim farkım çok eleyip zaman kaybetmediğimden hızlı bir başlangıç oldu diye düşünüyorum. İlk bulduğum kendi branşıma uygun bir işe hemen evet dedim. Bu sayede hızlıca sisteme adapte olmak sonra da para kazanmaya başlamak gerektiğini düşündüm. 

Uzun vadede sonuç ne olur bilmiyorum ama iş dünyasına adapte olmak için böyle bir hızlı giriş gerekiyordu. 


Bana genelde gelen soru. 

Nasıl göç ettiniz biz nasıl gelebiliriz, orada zorlandığınız ne var?  


Net cevabım:  Göç zor iş. Her ailenin dinamikleri farklı o yüzden her göç edenin de yaşadığı zorluklar deneyimler farklı oluyor. Şunu netleştirmek şart. Göç işi her şeyi sıfırlamak demek. Arkadaşları, iş hayatını, ev düzenini... Zor olmasının nedeni de bu zaten. Sıfırdan başlamak ama her konuda sıfırdan başlamak. 

Kanada değişik ülke. Sosyalist eşitlikçi. Sağlık ücretsiz, eğitim ücretsiz ama sorunları da oldukça fazla. Benim instagram hesabımdan olabildiğinde gerçekçi paylaşımlar yapmaya çalışıyorum. Eğer sorunuz varsa oradan da sorabilirsiniz... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...