OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

18 Eylül 2011 Pazar

Define avı Hazine avı İstanbul'da Treasure Hunt Scavenger Hunt Yarisma eğlence grup ektinlikleri Takım olma aktivitesi

Bir grup arkadaş eğlenceli bir aktivite yapmak istiyorsunuz.. Ama ne yapacağınızı bulamadınız?
Toplu olarak yapılacak tüm aktiviteleri denediniz , aradığınız farklı bi etkinlik.. Araştırmalarınız sizi bu sayfaya kadar getirdiyse, demek ki aradığınız gerçekten farklı ve değişik bir aktivite...

Şanslısınız... (aktivitenin videosu izle)

Hem eğlenecek, hem yarışacak, hem yeni arkadaşlar edinecek, ayrıca belki de bu aktivite sayesinde farklı yönlerinizi keşfedeceksiniz..

Aşağıda, OMActivities ekibi olarak çok eğlenerek gerçekleştirdiğimiz ve katılımcıların da çok eğlendiği oyunumuzun detaylarını bulabilirsiniz. Eğer ilginizi çekerse bize ulaşın belki sizinle birlikte bir oyun oynayabiliriz?




Hazırlık aşaması:

Biz oyunu hazırlarken öncelikle oyunun takım çalışmasına uygun olmasına özen göstermeye çalıştık.
Katılacak kişilerin gerek bireysel gerekse kendi ekiplerini kurarak katılabilecekleri bir oyun hazırladık.

İlk amacımız birbirini tanımayan kişilerden oluşan ekipler yaratıp, katılımcıların hem ekip çalışması deneyimi kazanmalarını sağlamak, hem de deliler gibi eğlenme fırsatı yakalamalarını sağlamaktı..

Ayrıca heyecanlı olması için oyunun içine yarışma konseptini eklememiz gerektiğini, takımların puan toplamalası sonucunda belli bir ödül kazanması gerektiğini düşündük. Ama bu ödülün para ödülü olması yerine, aktiviteyi sonucunda eğlence ve güzel bir hatıra (yeni kişiler tanıma fırsatı vs.) oluşturmasının daha keyifli olacağına karar verdik...

Takımlar için soru kitapçıkları hazırladık ve bir oyun kiti hazırladık..

Oyun kitinin içinde:

Oyun esnasında kullanılması gereken küçük ekipmanlar, cevapları yazmaları için kalem, soru kitapçıkları, harita ve dijital kamera verdik.

Kitapçıktaki soruları hazırlarken takip etmeleri gereken bir rota çizdik. Bu rotayı daha önceden gezerek özel olarak kontrol ettik. Rota üzerinde görülmesi gereken özel noktalar seçtik oralar hakkında bilgi ve fotoğraflar çektik. Bu sayede takımlara bu noktalar hakkında bilgi verecek ve kısaca tanıtmış da olacaktık..

Oyunculardan istediğimiz basitti... Verdiğimiz süre içerisinde kendilerine stratejik bir plan hazırlayıp takımlarını bu plana uygun olarak hareket ettirip en fazla puanı almaktı..
Süre kısıtlı olduğundan en fazla puan alabilecekleri rotayı kendilerine seçip sorulara en fazla şekilde cevap vermeye çalışacaklardı...

Bu nedenle oyunda stratejiye çok önem verdik...
Takımların da stratejik kararlar almasını sağlamaya çalıştık...


Kısacası oyunun amacı:


- Birbirini tanımayan kişileri birbirleri ile kaynaştırmak
- Bireysel hareket yerine takım ruhu kazanmalarını, takım olmalarını sağlamak
- Anlamsızca hareket etmek yerine STRATEJİK kararlar almalarını sağlamak
- Puan toplayarak yarışma heyecanı ve adrenalini sağlamak
- Video ve fotoğraf soruları ile yaratıcılıklarını göstermelerini ve eğlenmelerini sağlamak




OYUN ESNASINDA:

Ekipler sürenin başladığı andan itibaren heyecanla stratejilerini yapmaya çalıştılar.
Bazıları hemen buluşma noktasında sorulara cevap vermeye, bazıları da rota üzerinde yola koyulup daha sonra soruları cevapmalamaya başladı. Hepsinin uyguladığı taktik farklı farklıydı..

Verilen süre içerisinde en fazla soruya doğru cevabı bulan ve aktivite sorularına en farklı yaratıcı cevap veren takımlar liderliğe oynadılar..

Bazı ekipler rotayı yürüyerek bazıları taksi ile bazıları da kendi araçları ile bitirdiler. Kimileri verdiğimiz harita üzerindeki tüm noktalara giderken bazıları sadece yüksek puanlı olduğunu düşündükleri noktalara gittiler... Bu farklı stratejilerin hepsi uyguladıkları farklı taktikler yüzünden oluştu..

OMActivities ekibi olarak soru kitapçığında bir bölümü scavenger hunt tarzı olarak hazırlamıştık. Bu sorular sayesinde takımların dikkatini ölçme şansı bulduk. Cevabın olduğunu düşündükleri noktaya gitmeleri gerekiyor ve o gittikleri noktada dikkatli oyuncular cevabı bulabiliyorlardı... Amaç hem dikkatlerini ölçmek hemde o noktaya zorunlu olarak gitmelerini sağlamaktı. Aksi taktirde soruya cevap veremezlerdi....
Oyuncuların çoğu bu tarz sorulara cevap verdi. Ama bu sorular zamanlarını kaybetmelerini sağlamıştı.

Bu nedenle diğer tarz sorulara cevap vermeyi strajik olarak planlayan ekipler daha fazla puan alabildiler. (Hem scavenger hem de video sorularını yapabilen takım birinci oldu)


Scavenger soruları dışında yetenek ve yaratıcılıklarını konuşturdukları eğlenceli sorulara bazı takımlar inanılmaz yaratıcı cevaplar verdiler. Cevapları fotoğraf ve video çekerek hazırlarken hem kendileri çok eğlendi hem de oyun sonu toplantısında tüm dikkatleri üzerlerinde toplamayı başardılar.. Ve hazırladıkları değişik cevaplarla bizleri de şaşırtmayı başardılar...


Zaten oyunun içinde ekiplerin yaptığı eğlenceli aktiviteleri oyunun sonunda hep birlikte paylaşmak, aktivitenin en keyif alınan bölümü oldu. Bu sayede ekip ruhu kazanmış takımlar gün içinde aldığı keyfi diğer ekiplerle paylaşma fırsatı buldular ve tüm katılanlar bir bütün olarak tanışıp kaynaşmış ve toplu bir hatıraya sahip oldular.

OYUN SONRASINDA:

Oyun süresi bittiğinde tüm katılımcılar izlemeleri gereken rotayı bitirip buluşma noktasında toplandı. Hepsi soru kitaplarını ve cavaplarını bize verdiler. Etkinlik daha bitmemişti. Bizim takımların cevaplarını puanlamamız ve çektikleri fotograf ve videoları hazırlamamız için zamana ihtiyacımız vardı.

Biz puanları çıkartırken onlarda son olarak hepberaber eğitmen eşliğinde müzik ve perküsyon aktivitesi yaptılar.

Perküsyon sonrası yemek içme aktivitesini yaparken tüm soruların cevapları hep beraber kontrol edildi.. Ve katılımcı gruplardan hangisi en fazla puanı almış hesaplandı..


Aktivite sonucunda birinci olanlara madalyonları ve ödülleri dağıtıldıktan sonra tüm katılanların suratında bir tebessüm ve harika bir hatıra kalmış oldu...



Örnek video Yaratıcılık kategorisi:
Takımlardan birinin seneryosuz reklam çekim denemesi :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...