OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

16 Eylül 2011 Cuma

Dogumgunu organizasyon aktivitesi yasgunu aktivitesi OMActivities etkinliği eglence nasıl olmuş neler yapmışız?


Şu anda bu sayfayı okuyorsan, ya doğumgünü aktivitesi ilgili bilgi almak istiyorsun ya da merakından OMActivities doğumgünlerinde ne yapıyormuş sorusuna cevap arıyorsundur?
Burada olmanın nedeni tamamen bambaşka bir sebepte olabilir ama bizim için önemli olan bizi merak etmen bizi tanımandır :)
Öncelikle hoşgeldin..

Şimdi kısaca burada ne anlatmaya çalışacağımızı kısaca belirtelim:

10 Nisan 2011 tarihinde yaptığımız
nasıl oldu? neler yapıldı? nasıl hazırlandı?

İlk olarak kendimize sorusunu sorduk?

Bize göre doğumgünü kutlamanın yaşı yok.
1. yaşgününden 40. 50. hatta daha da ilerlemiş yaşlardaki insanlar, küçük de olsa bir kutlama yapıyorlar.
Tabii ki herkes doğumgününü kutlayacak diye bir kaide de yok. Ama en azından doğumgününün hatırlanmasını çaktırmadan da olsa hepimiz istiyoruz...

İşte bizim yaptığımız aktivite de herkesin yapmak istediği bir doğumgünü kutlaması idi. Ama bu doğumgünü diğerlerinden biraz farklı oldu...Neden mi?

E birazcık reklam olsun.. E nedeni tabii ki OMActivities farkı..

10 Nisan 2011 tarihinde gerçekleştirdiğimiz aktivite sahibi rutin olmayan bir kutlama istiyordu. Doğumgünü sahibi (bundan sonra arkadaşımız diyeceğim) ile beraber oturup beyin fırtınası yaptığımızda, özellikle bir mekana gidip arkadaşlarıyla birlikte oturup pasta kesip, kabul günü gibi hediye bekler bir pozisyonda olmak istemediğini söyledi.. Farklı bir organizasyon istediğini söyledi.

Önerimiz 33. yaşına girecek olan arkadaşımızın kendisinin ve davet edeceği arkadaşlarının unutamayacakları bir etkinlikti.

Farklı olmalıydı yapacağımız aktivite ve farklılığı abzürd şeyler yapmadan yakalamalıydık..
30 lu yaşlarda davetliler keyif almalıydı. Ayrıca doğumgünü sahibi mutlu olmalıydı. En önemlisi biz bu aktiviteyi yaparken eğlenmeliydik.

Hemen bizi ne eğlendirir diye düşünmeye başladık? Kendi doğumgünümüz olsa bizi ne eğlendirirdi? Doğumgünümde farklı olarak ne yapılmasını isterdik? Bi kere gelenler zorunluluktan katılmamalıydı.. Hediye getirmek zorunda hissetmemeli ve ne hediye alacağım diye düşünmemeliydi.. Evet. Gelenlere değişik bir süpriz yapılacaktı.

Doğumgünü değil de süpriz bir aktivite günü olmalıydı...

Öncelikle onlara beklemedikleri bir anda süpriz bir davetiye gelecek ve doğumgünü sahibi arkadaşımızın kendisinin konuştuğu bir video kaydı, onları doğumgününe çağıracaktı.


Bu plandan yola çıkarak, doğumgünü sahibi ile video çekimimizi hazırladık. Davetlilere gönderilecek şekilde editledik. Daha sonra CD'lere kaydedip davetlilerin adreslerine postaladık. Posta ile CD yi alan davetlilerin ilk tepkileri çok güzeldi. Hepsi davetiye sahibini arayarak bu ne böyle ne yapacaksın nasıl birsey olacak diye sorgulamaya başladılar...

Bu soruların cevaplarını tek tek vermek yerine davetlilerin tüm bilgileri alabilecekleri bir web sitesi hazırladık. Posta ile davetiye alanlar hazırladığımız web sitesinden o gün ne yapacaklarını öğrenebilecekleri web sitesini ziyaret ettiler. Katılıp katılmayacaklarına karar verip bize haber verdiler. Bu sayede bizde kaç kişinin katılacağının bilgisine sahip olduk..

Bu aşamada tabii ki bizde boş durmuyorduk, etkinliğin yapılacağı mekanla görüşmelerimizi tamamlayıp, mekanın dışında açık arazide hazırlayacağımız küçük define avı parkuru için çalışmalara başladık.

Planımıza göre katılımcılar toplanma noktasına gelecekler, orada onlara vereceğimiz küçük bir tanıtım toplantısı sonrası gruplara ayrılacaklardı. Gruplara ayrılan davetlilere hazırladığımız parkur fotoğrafları ve sorularının olduğu kitapçıklar dağıtılacaktı. Bu kitapların dağıtılmasından sonra ellerindeki parkura göre ister yayan isterlerse istedikleri araçlarla parkuru tamamlayıp , verilen süre icerisinde, kitapcıktaki sorulan sorulara cevap arayacaklardı.


Burada davetlileri gruplara ayırırken doğumgünü sahibinden özellikle istediğimiz nokta katılımcılardan kimsenin kimseyi tanımamasını sağlamaktı. Bu sayede gruplardaki kişiler birbirleri ile kaynaşmak ve ekip çalışması yapmak zorunda kalacaklardı.

Grupları ayırdıktan ve soru kitaplarını verdikten sonra onlara birer adet digital fotograf makınası verdik. Bu sayede kitapçıkta sorduğumuz video ve fotograf sorularını cevaplayabileceklerdi. Bu cevapları verirken kendi yaratıcılıklarını da eklemelerini istedik. Çünkü amacımız parkur sonunda topladıkları puanları sadece bilgi veya dikkate dayalı olarak değil yaratıcılıklarını da işin içine katmalarını istedik.. Bu sayede grup içindeki kaynaşma ve ekip ruhunın artacağını düşündük.


Gruplar 2 saat gibi süren parkur sonunda buluşma noktasına vardılar. Bu noktada cevaplarını ve cektikleri goruntulerini kontrol etme işi bize düşüyordu. Ama onların yapacakları iş daha bitmemişti.

Onları kapalı mekanda yapmaları gereken başka bir aktiviteye dahil ettik. Gruplar kendi yemeklerini kendileri yapacaktı. Onlardan mutfak atölyesinde eğitmenimiz eşliğinde yemek yapmalarını istedik...

Ekipler belli bir süre içinde hazır olan malzemelerle yemek yaptılar. Bu yaptıkları yemekleri daha sonra kendileri yiyecekleri için olabildiğince güzel yemek yapmak zorundaydılar..
Yemekler hazır olduğunda bizim cevaplarla ilgili çalışmalarımız da bitmişti..

Hep beraber yemek ve içkilerimizi içerken verdikleri cevapları puanladık. Ayrıca çektikleri video ve fotoğrafları da beraber seyrettik.
Doğumgünü sahibi arkadaşımızın yemek sonrası kestiği pasta ile dolu dolu geçen etkinliğimiz katılımcılar tarafından çok beğenildi..


Tabi OMActivities'in işi bu kadarla bitmedi.. Yapılan tüm etkinliğin çekilen tüm fotoğraf ve videoların hepsi editlenerek DVD haline getirildi ve doğumgünü sahibi ile katılımcı ekiplere daha sonradan posta ile gönderildi.

Bu kadar emek ve çalışma sonucunda hem katılımcıların hemde doğumgünü sahibi arkadaşımızın mutlu olması bizi en çok sevindiren taraftı..

Ek olarak verdiğimiz küçük hediyeler katılımcıların da birşeyler kazanmasını sağladı.

Bu etkinlik sayesinde:

Katılımcılar:

Ekip çalışmasını, Yarışma heyecanını , Diğer katılımcılarla ile kaynaşma ve tanışmayı ,Yaratıcılıklarını göstermeyi, El becerisi yemek yapma yeteneklerini, Eğlence kahkahayı hepsini bir etkinlikte yaşayıp, inanılmaz bir ANI sahibi oldular...

Doğumgünü sahibi de süper bir HATIRAya sahip oldu...

Böyle bir etkinliği kendiniz için veya arkadaşınız için yapmak isterseniz, çeşitli değişiklikler yapılarak biz her zaman size yardım etmeye hazırız..
Çünkü biz OMActivities olarak hem eğlenmek hem de eğlendirmeyi seviyoruz...

BİZE ULAŞIN! veya ilgisini çekeceğini düşündüğünüz arkadaşlarınıza bizi haber verin..

işte etkinlikle ilgili bazı kareler:










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...