OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

18 Ocak 2012 Çarşamba

Alisveris-cini kiyafet Trend marka giyim hakkinda blog röportaji




- Merhabalar. Kendinizi çok tanıtmak istemediğinizi bloğunuzdan anlayabiliyoruz ama bize bir farklılık yapıp kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz? :)
Mesleğiniz isminiz yaşınız nerelisiniz vs. En azından bu röportajı okuyanlar sizin hakkınızda biraz daha fazla bilgi sahibi olsunlar.

Merhaba, 25 yaşındayım. Boğaziçi bilgisayar mühendisliğinden mezunum. Şu anda mesleğimle alakalı bir işim var, ilaç sektöründe çalışıyorum. Aydınlıyım. İsmimi özel sebeplerden ötürü söylememeyi tercih ediyorum. Zaten bütün okuyucularım bana "Cin" diye hitap ediyor, biz böyle olmasına alıştık :)


- Blog yazmaya en azından bu blogu yazmaya / başka blogunuz denemeleriniz oldu mu bilmiyoruz? O yuzden bloglamaya 2009 senesinin başında başladınız diyelim.
Bu fikir nasıl çıktı? Ne kadar süre ayırıyordunuz? Bu noktaya kadar geleceğini tahmin ettiniz mi?

Daha önce blog yazmamıştım, Alışveriş Cini bu anlamda benim için ilk ve tek. Bu fikir aslında erkek arkadaşımdan çıktı. O zamanlar da ben yine alışverişe ve modaya pek meraklı bir insandım. Her kadın gibi mağazalarda uzun uzun vakit geçirmeyi çok seviyordum ve erkek arkadaşımı da çoğu zaman yanımda sürüklüyordum. O da bir gün (artık bu alışveriş günlerinden ne kadar sıkılmış olacak ki) "Madem bu kadar seviyorsun bununla ilgili bir blog yazsana" dedi ve blogun ilk tohumları o anda atılmış oldu. Sonrasında bu benim de çok ilgimi çekti ve bu fikre sımsıkı sarıldım. Ben ilk başladığım zamanlarda bu kadar çok blog yoktu, hatta birçok kişi (buna ben de dahil) blogların varlığından bile bihaberdik. Mesela benim kendim blog yazmaya başlamadan önce takip ettiğim bir blog bile yoktu. İlk başlarda bu yüzden çok acemi bir şekilde yazmaya başladım. Yine haftada 4-5 yazı yayınlıyordum ama şimdiki kadar çok vakit harcamıyordum. Tabii o zamanlar blogumun şimdi geldiği yere gelmesi benim için çok uçuk bir hayaldi. Gerçek olduğu için çok mutluyum, umarım daha da güzel yerlere gelir hep daha iyi, daha iyi olur.

- Şu anda 3000 e yakın üyeniz var? ve 2010 yılının en iyi moda blogu oldunuz? Kim seçti? Ve bu bloğunuza ne kazandırdı?

Alışveriş Cini çok takip edilen, sevilen bir blog. Bunda takipçilerle aramızdaki samimi ve kuvvetli bağın da öneminin büyük olduğuna inanıyorum. 2010 yılında Blog Ödülleri'nin yapısı doğrultusunda önce halk sonra da jüri oylaması sonucunda moda blogları 1.si oldum. Bu bloga en başta güzel bir tanınırlık kazandırdı, daha çok takip edilmesini sağladı. Ayrıca bütün o harcadığım çabaların ve zamanın boşa olmadığını gösterdi bana. Bir ödül olmak ne olursa olsun harika bir şey ve insanı inanılmaz motive ediyor. Aldığım bu ödül de bana daha iyi daha güzel şeyler yapmam için çok büyük şevk verdi.

- Ne zaman alısveris-cini.com ismini aldınız?

İlk başlarken ben de herkes gibi kendi domainim olmadan blogspot domain'ini kullanarak blog açmıştım ama sonra bir adım ileriye taşıyarak (sanırım) 2009 yılında alisveris-cini.com'u aldım.

- Blogda gördüğümüz kadarı ile Hosting sponsorunuz var bu nasıl gerçekleşti?

Sponsorum Blog Ödülleri'nin sponsoruydu aslında. Yarışmadan sonra onlardan böyle bir teklif geldi, ben de kabul ettim.

- Sitenizde kendi fotograflarınızda mevcut. Fotografları kim çekiyor?

Fotoğrafları erkek arkadaşım çekiyor, neyse ki fotoğraf çekmeyi seven ve bunu profesyonel olarak da yapabilen bir erkek arkadaşım var :)

- Fotografların bazılarında sitenizin ismi mevcut neden böyle bir etiketleme ihtiyacı duydunuz? Bu etiketleme fikrini başka bloggerlara da tavsiye eder misiniz?

Bu son zamanlarda yapmayı bıraktığım bir yöntem. Emek veren, çalışan uğralan bir blogger olarak tabi ki internetteki pek çok şey gibi benim de kendi çektiğim fotoğraflarım başka sitelerce izinsiz alınıyor kopyalanıyor hatta kaynak bile gösterilmeden kullanılıyordu. Bunun biraz olsun önüne geçmek için etiketleme isteği duymuştum ama baktım ki geçemiyorum etiketlemekten vazgeçtim :)

- Konuk bölümünüz var. Cin sohbet için konukları nasıl buluyorsunuz ilk fikir nasıl oluştu?

CinSohbet benim hep hayata geçirmek istediğim bir projeydi. Röportaj yapmayı ve dialog şeklinde olan yazıları okumayı çok keyifli buluyorum. Ece Sükan'ı da çok beğendiğim ve heyecanla takip ettiğim için kendisiyle bir röportaj yapmak hayalimdi. Sonra bir gün Ece Sükan'la aynı projede yer aldık ve onunla tanışma fırsatı buldum. Fırsat ayağıma kadar gelmişken Cin Sohbet'in ilk konuğu olarak Ece Sükan'la röportaj yapmak istedim ve o da çok tatlı bir şekilde hemen kabul etti. İlk röportajım böyle oldu, çok da içime sinen güzel bir röportaj oldu. Sonra da devamını getirdim, daha da getireceğim :)

- Sitenizden para kazanabiliyor musunuz? Sitedeki reklamlar nasıl başladı?

Son zamanlarda siteden biraz para kazanmaya başladım ama burada çok yüksek rakamlardan bahsetmiyoruz. Zaman zaman bazı markalarda birlikte yer aldığımız projeler ve iş birlikleri oluyor. Ben de zaten keyifle yaptığım blog işimden az da olsa para kazandığım zaman mutlu oluyorum. Tabii blogla ilgili hiçbir zaman birincil amacım para kazanmak olmadı. Zaten para kazanmak için yaptığım bir işim var, ikinci bir iştense bir hobiye daha çok ihtiyacım olduğunu düşünüyorum. Alışveriş Cini'ni de bu anlamda profesyonel iş gibi yaptığım bir hobim olarak düşünüyorum hep. Reklam alırken de muhtemelen herhangi bir kuruma göre çok daha fazla dikkatli davranıyorum. Bir kere kendim kullanmayacağım veya başkasına önermeyeceğim şeylerin reklamını almayı kabul etmiyorum. Mesela zayıflama hapları kaç para verirse versin Alışveriş Cini'nde yer alamaz çünkü hiçbir şekilde kendilerinin yararlı olduğuna inanmıyorum hatta zarar verdiklerini düşünüyorum. Bu gibi konularda çok hassas davranıyorum. Bir de çok fazla reklam almamaya, blogu bir reklam panosu haline getirmemeye ve okuyucuları sıkmamaya çok dikkat ediyorum.

- ilk başladığınız zaman blogunuz icin ne kadar süre harcıyordunuz şu anda günlük olarak ne kadar süre harcıyorsunuz?

Bunun bir ölçeri yok aslında ama ilk başladığım zamana göre şimdi çok çok daha fazla zaman harcadığımı kesin olarak söyleyebilirim.
- Alışveriş cini sitesi için Belli bir hedefiniz var mı?

Kafamda belirlediğim hedeflerim tabi ki var ama şu an Alışveriş Cini için belli bir "son" düşünemiyorum. Hedefim her gün daha çok takip edilmesi, daha çok sevilmesi ve daha iyi bir blog haline gelmesi.

- Son olarak 3000 e yakın üyesi olan bir blog sahibi olarak diğer Blog sahibi olanlara tavsiyeniz var mı?

Tabi ki var. Bir kere blogun belli bir tarzı olmalı ve bunu oturtmalılar diye düşünüyorum. Oluşturdukları ve düzene oturttukları bu tarz ve konseptin dışına pek çıkmamaya gayret etmeliler ki okuyucu blogunuza ne için geldiyse blogunuzda onu bulsun. Bu modaysa moda, yemekse yemek, sporsa spor. Sonra mutlaka özgün fikirler, yaratcı projeler olmalı. İçerik yönü çok kuvvetli ve kaliteli olmalı, hem yazılar hem de görseller. Türkçe'nin doğru kullanımına dikkat edilmeli, benim için bu çok önemli bir kriter. Facebook, Twitter gibi diğer sosyal medya mecralarda da aktif olunmalı. Okuyucularla iletişim, blogları diğer web sitelerinden veya dergilerden ayıran en önemli fark. Tabi ki buna çok özen göstermeli. Ve en önemlisi sosyal medyanın en önemli özelliği "samimiyet" asla kaybedilmemeli.

Teşekkür ederiz verdiğiniz cevaplar için Alışveriş Cini. OMActivities olarak sitenizi çok beğeniyor ve takip ediyoruz. Eğer sizde OMActivities'i takip eder ve beğenirseniz çok seviniriz.

2 yorum:

  1. Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz. Bence alışveriş konusunda çok tecrübelisiniz. e-ticaret sistemine girmelisiniz. Tebrik ederim güzel bir çalışma yapmışsınız. Makaleniz harika:D
    Saygılarımla
    Bazaarday.com

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, Bende sizin gibi blog meraklısıyım:) Bende alışveriş.gen.tr domainini aldım. wp kurdum. Şimdilik aklıma gelenleri yazmaya başladım. Ama sizin aldığınız domain harika bence:D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...