OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

15 Haziran 2012 Cuma

Istanbul Cape Town 100 gün 15000km 2 Motor.. Başlıyor...



Hello Afrika” iki motosikletli maceraperestin İstanbul’dan başlayarak, Afrika kıtasını boydan boya geçip Cape Town’da sonlanacak bir yolculuk projesidir. 100 gün boyunca 15.000 kilometre yapacağımız seyahat gerek rota seçimi, gerekse yolculuk koşulları yönünden alışılmadık ve sıra dışı olacağı için, yol hikayelerimiz de oldukça ilgi uyandırıcı olacaktır.
Bu proje motosiklet ve seyahat üzerine Türkiye’de az insanın yapabildiği bir yolculuk olacak.Maceraperestlere ve keşfetmeyi sevenlere yol gösterecek. Hedefimiz bizi takip edenlere, motosiklet sevgisini ve ruhunu aşılamak, bilmedikleri yerleri korkulur olmaktan çıkarmak. Projemizi gerçekleştirmemiz için bize vereceğiniz her türlü destek için şimdiden teşekkür ederiz

Çok Okuyan mı, Çok Gezen mi?

Türk milleti olarak her ne kadar tarihimizde göçebe bir kültür yatıyor olsa da Anadolu’ya geldikten sonra bunu unuttuğumuz bir gerçek. Oysa ki gezmek demek farklı kültürleri tanımak demek. İlginç coğrafyaları keşfetmek, dünyada ne kadar farklı yaşam şekilleri olduğunu görmek, yeni kültürlerle tanışmak demek. Kısacası gezmek demek dünyayı tanımak demek.
Bu projeyi mümkün olduğunca çok kişi ile paylaşarak, takipçilerimizde dünyanın farklı coğrafyalarına yönelik merak uyandırmayı amaçlıyoruz.

Rotamız Afrika Kıtası

İstanbul’dan Cape Town’a uzanan 100 gün sürecek olan, 15.000 kilometrelik bir yolculuk bizimkisi. Yol boyunca Afrika’nın doğu ve güneyini kapsayan toplam 11 ülkeden geçmeyi planlıyoruz.
Geçmeyi planladığımız ülkeler;
  • Mısır
  • Sudan
  • Etiyopya
  • Kenya
  • Uganda
  • Tanzanya
  • Malavi
  • Mozambik
  • Madagaskar
  • Lesotho
  • Güney Afrika


Seyahatimizi Nasıl Paylaşacağız?

Web Sitesi:
Yolculuk hikayemiz, çekeceğimiz fotoğraf ve videolar ruzgarinizinde.com ve cokokuyancokgezen.comblogları üzerinden internet ortamında paylaşıma açacağız. Bu sitelerde bizim rotamızdan gidecek maceraperestlerin işlerine yarayacak bilgiler ağırlıkta olacak. Bu şekilde bizden sonra geleceklere yol göstermek istiyoruz.
Sosyal Medya:
Yol boyunca Facebook ve Twitter üzerinde bulunan “Rüzgarın İzinde” ve “Çok Okuyan Çok Gezen” sayfalarından seyahatin kısa notları, bulunulan yer, fotoğraflar ve önemli olaylar gibi özet bilgileri paylaşıyor olacağız. Bizi aşağıdaki adreslerden takip edebilirsiniz.
Facebook;
Rüzgarın İzinde: http://facebook.com/ruzgarinizinde
Çok Okuyan Çok Gezen: http://facebook.com/Cokokuyancokgezen
Twitter;
Rüzgarın İzinde: http://twitter.com/ruzgarinizinde
Çok Okuyan Çok Gezen: http://twitter.com/Cokgezen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...