OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

4 Temmuz 2012 Çarşamba

FCBEscola Futbol Okulu , ilk dönem kampı


Dünyanın en ünlü futbol okulu FCBEscola Camp Avea’da,  eğitim alacak 120 genci kamp heyecanı sardı.  FCBEscola Camp Avea’nın, 09-13 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek ilk kamp dönemine, 15’i Van, 17’si İzmir ve 88’i İstanbul elemelerinde başarılı olan toplam 120 geleceğin futbol yıldızı, Barçalı hocalardan Barcelona’nın başarı sırrını öğrenecek

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu’nun (IFFHS) “Dünyanın En İyi Futbol Takımları Değerlendirmesi”nde bu yıl da bir numara olan FC Barcelona ile Türkiye'deki resmi telekomünikasyon ortağı Avea’nın hayata geçirdiği FCBEscola Camp Avea’nın ilk dönem eğitim kampı 09-13 Temmuz tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak.
İlki 11 Haziran’da Van’da başlayan, 15-16 Haziran arası İzmir’de devam eden ve 20 Haziran’da İstanbul’da sona eren seçmelere, Türkiye genelinde 5 binin üzerinde aday başvuru yaptı. Seçmelerin FCBEscola Avea Camp kriterlerinde sağlıklı yapılabilmesi için, ilk etapta bir ön eleme gerçekleştirilerek seçmelere katılacak 1500 çocuk belirlendi. 3 ilde yapılan seçmelere katılan 1500 genç arasından en yetenekli 120’si ise 09-13 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek olan ilk kampa katılmaya hak kazandı.
FCBEscola Camp Avea’nın, 09-13 Temmuz tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek ilk kamp dönemine, 15’i Van, 17’si İzmir ve 88’i İstanbul elemelerinde başarılı olan toplam 120 geleceğin futbol yıldızları, kampta Barçalı yıldızları yetiştiren hocalardan eğitim alacak. Yeni dünya yıldızları Barçalı hocalardan Barcelona’nın başarı sırlarını  öğrenecek.
Sürdürülebilirlik için 24 de hoca eğitilecek…
Kampta 2 bin egzersizin yer aldığı özel Barça programı çerçevesinde eğitilecek gençlerin yanı sıra iki kamp döneminde toplam 24 hocanın eğitimini de gerçekleştirilecek. Bu da sürdürülebilirlik için Türkiye’ye kalıcı bir değer yaratacak.
Türkiye’de ilk kez 240 çocuğun futbol eğitimi alacağı kampta; 5 FC Barcelona antrenörü ilk etapta 15 Türk antrenörü eğitti. Bir kaleci antrenörünün de bulunacağı kampta çocuklar tamamen FC Barcelona’nın belirlediği kriterlere göre değerlendirilecek. Avea tarafından tamamen ücretsiz olarak gençlere sunulan FCBEscola Camp Avea’nın ana hedefi; yetenekli gençlere fırsat eşitliği sunmak.


Barcelona ile Türkiye’nin yetenekli futbolcularını ortaya çıkarmak üzere tasarlanan bu projeyle, Türk futbolu için yepyeni bir vizyon çizdikleri noktasının altını çizen Avea Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Coşkun Şahin, gençlere kamp döneminde başarılar dileyerek; Bu yeni kamp dönemi ile gençlerimizin önünde yepyeni bir dönem başlıyor. Fırsat eşitliği sunarak dünyanın en iyi futbol kulübünün vizyonunu ve bakış açısını Türkiye’ye getirdik. Umarız bu projeye katılan gençlerimiz ileride kendi yetenekleri ile bu aldıkları eğitimi harmanlayarak kariyer planlarını yaparlar.Daha da önemlisi Barça’lı yıldızları yetiştiren hocalar, gençlerimizi yetiştirecek Türk hocaları yetiştirecek. Yani bu Barcelona’nın isim haklarını alan, tek atımlık bir çalışma olmayacak. Bu futbolda başarıyı yakalamış bir ekolün Türkiye’ye taşınması anlamına geliyor. Çünkü Avea olarak hedefimiz; gençlere kendi potansiyellerini ortaya koydukları ekosistemler yaratarak, fırsat eşitliği ile fark yaratmalarını sağlamak. 240 gencimiz burada sadece futbolu değil; takım ruhunu ve arkadaşlığı da öğrenecek. İnanıyorum ki bu kamplarda eğitim alan gençlerimiz arasından Messi, Xevi ve Iniesta gibi dünya yıldızları çıkacak” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...