OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

28 Eylül 2012 Cuma

Blogger hangi tür okuyucuyu sever? Ne ister?


Zaman zaman blogları geziyorum. Her blogger'ın açıkça söylemese de arzu ettiği takip edilme oranının artma isteğini bazı sitelerde çok bariz görülüyor. Örneğin twitter - facebook sayfası neredeyse tüm blogger'ların kullandığı uygulamalar. 
Bence blog takibinde en önemli kriter yorumlar ve bu yorumlara verilen cevaplar.. 

Siz nasıl kendi blogunuzun takip edilmesini istiyor ve facebook twitter izlenmelerinin artmasını bekliyorsanız. Okuduğunuz blog yazarları da sizin onları takip etmenizi istiyorlar. Mesela şu anda buradasınız ve OMActivities blogunu görüyorsunuz. Genellikle okuyucular girdikleri sayfayı okuyup işini bitirip kapıyı kapatıp gidiyorlar..  Normal internet kullanıcılarının bunu yapmasını anlayabiliyorum da bir blogger'ın başka bir blog yazarına bunu yapması, işini gördükten sonra kapıyı çaaat diye kapıyormuş hissi veriyor bana..

Tamam okuduğun blogta konu çok ilgini çekmemiş olabilir ama en azından bir yorum bırakmak gerekli olduğunu düşünüyorum ;) 

Ama takip etmeye başlayan, yazılan yazıları kendi arkadaşları ile paylaşan, blogunda burada yazılmış konulardan bahsedip link değiştiren okuyucu ise EN SEVDİĞİMİZ okuyucu türü..

Sizce de öyle değil mi?

2 yorum:

  1. mesela ben beni takip eden okuyucu blog sahibiyse gidip bakarım ne yazmış ne konuda yazılar yazıyor.. kısacası blogunu takip etmeye calısırım..

    YanıtlaSil
  2. ama görüyorum ki bu yazıyı okuduğu halde yorum yapmadan giden bir sürü okuyucu var?
    :))))

    böyle gelmiş böyle gider mantığı herhal :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...