OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

5 Ekim 2012 Cuma

Röportaj: Tango Mio, Tango özel ders ve Istanbul Tango camiası hakkında

Ben 15 yıldır tenis oynuyorum ama açıkçası Tango, tenisin pabucunu dama attı bir nevi. 6 yıl önce başladığım Tango serüveni beni Arjantin-Buenos Aires’e kadar götürdü. Tango, böylesine bir sevgi anlayacağınız....



- Kendinizi okuyucularımıza kısaca tanıtır mısınız? (eğitim, meslek, hobiler vs) 


Merhaba, ben Selin Erben. 1999 mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji mezunuyum. Daha sonra 2002' de aynı üniversitede yüksek lisansımı tamamladım. 2008 yılında da Marmara üniversitesi Organisational Behavior programında doktora tezimi savundum. 10 yıl kadar Maltepe üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalıştıktan sonra bu yıl  Eylül ayında Okan üniversitesinde öğretim üyeliğine başladım. 

Bu arada,2 yıldır Bahçeşehir Üniversitesi MBA programında dersler vermekteyim. Bu akademik kariyeri  oldukça beslediğini düşündüğüm ve hayatımda çok önemli bir yeri olan bir başka uğraşım - ya da belki sevdam demeliyim Tango

6 yıldır Tango yapıyorum ve bunun son 2 yılı profesyonel anlamda.Bunlara ek olarak da 14 yıldır tenis oynuyorum. 

Bende Ulaş Fidan, İstanbul Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği bölümündeyim. 3 buçuk yıldır tango yapıyorum. Partnerim Selin’le birlikte 2 buçuk yıldır profesyonel olarak dans etmekteyiz. 


-  Tenis, dans, gündüzleri okulda eğitmenlik öğrencilere sınav hazırlamak, sınavları okumak derken ayrıca bir de dans..? Tüm bunlara nasıl zaman buluyorsunuz?



 Aslında hayatınızı idame ettirmek için yaptığınız işi sevmeniz çok önemli. Ben hem akademik kariyeri hem de hayatımda zaman ayırdığım  her türlü uğraşıyı çok severek yapıyorum . Bu nedenle Tango için zaman ayıramamak gibi bir sorunu hiçbir zaman yaşamadım. Bir şeyi severek yani gönülden yaptığınızda zaman ya da enerji hiçbir zaman sorun olmaz. Ayrıca Tango ile genel olarak mesai saatleri dediğimiz zaman dilimi dışında yani  18.00’den sonra ilgileniyorum.(Verdiğmiz Tango Dersleri, milongalar hep bu saatten sonra oluyor)


-  Dans ve Tango ilgisi nasıl başladı? Ne kadar süredir dans ediyorsunuz?


1)                 Ben 15 yıldır tenis oynuyorum ama açıkçası Tango, tenisin pabucunu dama attı bir nevi. 6 yıl önce başladığım Tango serüveni beni Arjantin-Buenos Aires’e kadar götürdü. Böylesine bir sevgi anlayacağınız. Bundan 6yıl önce tanıştım tangoyla. Anadolu yakasında bir okulda derslere başladım ve o günden beri tango hayatımın merkezinde diyebilirim.

            Ulaş: Tamamıyla meraktan...Tango, herkese olduğu gibi  bana da oldukça estetik ve ilgi çekici geldi. İçine girince tangoyu hayal ettiğimden daha zengin ve de eğlenceli buldum. 



- Kimden etkilendiniz? Ders aldınız mı? Nerelerde dans ediyorsunuz?


 Dünyacı ünlü pek çok dansçıyla çalıştık. Açıkçası onların danslarından çok vizyonlarından etkilendik. Bu sebeple Arjantin /Buenos Aires’e dahi gittik ve orada Tangonun bir dans olmanın ötesinde Buenos Aires kültürünün bir parçası olduğunu gördük. Arjantin’e gittiğimizde Mariana Montes, Sabrina-Ruben Veliz, Julio Balmecada-Corina De La Rosa, Adrian Veredice-Alejandra Hobert gibi dünyaca ünlü maestrolarla çalıştık. Türkiye’nin bir çok yerinde dans ettik. Ancak yaşadığımız ve eğitmenlik yaptığımız şehir İstanbul olduğu için, ağırlıklı olarak İstanbul’daki milongalara gidiyoruz. Bu arada milonga, tangonun bir sosyal dans olarak yapıldığı gecelere verilen ad.


- Dans ile ilgili hedef veya kariyer planınız var mı?


Bizim çift olarak tangoya ilişkin ilk hedefimiz, geliştirdiğimiz benzersiz ve ezbere dayanmayan eğitim metodolojimizle, bu dansın İstanbul’da daha da çok insan tarafından tanınması, öğrenilmesi ve sevilmesini sağlamak. Yurt için çalışmalarımıza ek olarak yurt dışı planlarımız da var. Örneğin, seneye Fransa’daki bir Tango Festivaline hem eğitmenlik  hem de gösteri  yapmak amacıyla davet   edildik. Dolayısıyla, sınırlarımızı genişleteceğiz. Tüm bunların yanı sıra Tango Mio tango okulunun eğitmenleri olarak buradaki derslerimize de devam edeceğiz.

- Tango Mio hakkında ne söylemek istersiniz ?  Ne zamanlar dans ediliyor? Özel günler var mı? Fiyatlar nasıl?


Tango Mio okulu için İstanbul’daki en iyi ilk 3 tango okulundan biri diyebiliriz. Tango Mio’nun bir parçası olmaktan ötürü çok mutluyuz.Stüdyomuz İstanbul kalbi Beyoğlu, İstikal caddesindedir.  Burada, kaliteli bir tango eğitiminden asla ödün verilmez ve bunun yanı sıra tüm eğitmen ve asistan kadrosu tüm öğrenci ve misafirlerle candan, samimi ve ilgiyle iletişim kurar. Tango Mio’da hemen hemen her gün sınıf dersleri verilmektedir. Bunun yanında Perşembe ve Cumartesi akşamları milongalarımız var. Milongalar da oldukça keyifli geçer. Milongalar, akşam saat 21.30’dan 01.30’a kadar sürer. Ayrıca, Pazar günleri saat 17.00 ve 22.00 arası, dansçıların öğrendiklerini tekrar ettiği pratiklerimiz mevcut.

Tango Mio’da dersler haftada 1 gün (1.5 saat) olup başlangıç/orta ve ileri seviye sınıflarımız bulunmaktadır. 2012 senesi için Aylık ders ücreti 120 Lira’dır. Çift olarak katılanlar, öğrenciler ve 3 aylık ödeme yapanlar için çeşitli indirimlerimiz var. Ayrıca bir konunun altını çizmek isteriz. Sınıf derslerine katılmak için bir partnerinizin olmasına gerek yok, tek de katılım olabilir. Bizler sınıfları, herkesin bir partneri olacak şekilde düzenliyoruz.



- Dans hakkında Istanbul nasıl bir şehir ? Etkinlikler neler?  Hangi günler nerede dans ediliyor? 


 İstanbul, dünyanın en büyük Tango camialarından birine sahip ve bu sayı her geçen gün artmakta. Bu nedenle, İstanbul’un çeşitli yerlerinde her gün milongalar olmakla birlikte yıl içerisinde de bir çok festival ve organizasyon düzenleniyor. Bunun yanı sıra, Türkiye’nin Ankara, İzmir, Antalya, Bursa ve Eskişehir gibi büyük şehirlerinde de yoğun bir şekilde tango yapılmakta olup festival ve milongalar düzenleniyor.

Milongalara dileyen herkes katılabilir. Milongalar, sadece dans edilen mekanlar değil aynı zamanda insanların birbirleriyle tanışıp yeni arkadaşlıklar kurduğu yerlerdir. 



- Özel ders veriyor musunuz? İsteyenlere genel bilgi verebilir misiniz?.


 Özel ders veriyoruz. Özel dersler, dansçılarla daha yakından ilgilenme fırsatını bulduğumuz ve dolayısıyla sınıf derslerine göre daha verimli geçen derslerdir. Ders süresi  1 buçuk saattir. Daha fazla bilgi için bizi arayabilirler... 


- Son olarak eklemek istediğiniz?


 Firmalara yönelik düzenlediğimiz eğitimler istenirse firmanın belirlediği ve uygun olan mekânda ya da yine Tango Mio çatısı altındı veriliyor. Firmalara verdiğimiz tango dersleri aynı zamanda benim de uzmanı olduğum (Selin), liderlik, problem çözme becerisi, takım çalışması, karar verme teknikleri ve empati yeteneği gibi konular içermektedir. 

Kısacası biz herkesin bu büyük camiada yer almasını istiyoruz.



- Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederiz.

Bize tangoyu ve Tango Mio’yu tanıtma fırsatı verdiğiniz için size teşekkür ederiz.

Selin Erben:  0534 77430 42
Ulaş Fidan:  0531 58111 76

Tango Mio: Atıf Yılmaz sok.no:9 Kat:3 Beyoğlu / istanbul (Aga camii & Demirören arasındaki sokağa girince solda hacı Abdullah lokantası yanı 3. kat) 


Bu arada yaptığımız diğer röportajlara da göz atmayı unutmayın.



Tango Mio’da  bir başka eğitmen çift




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...