OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

5 Ekim 2012 Cuma

Türkiye'de Amerika'lı bir Geocacher'a Geocaching'i sorduk..


Geocaching benim hobim! Geocaching'i seviyorum. Yeni yerler ve yeni insanlarla tanışmak için mükemmel bir oyun. Geocaching oyuncuları genellikle eğlenceli ve iyi insanlar.




-Bize kendinden biraz bahseder misin? Okuyucularımız için kısa bir özgeçmiş.

Amerika'lıyım. (Memphis) Eşim ve 3 çocuğumla birlikte burada Istanbul'da yaşıyorum. Çocuklarımdan en büyüğü Amerika'da doğdu diğer ikisi ise ise burada doğdular.


-Daha önce hangi ülkeleri gördün, başka ülkelerde de yaşadınız mı? Şu anda neden Türkiye'desiniz? Türkiye'de yaşam kararı alma sebebi?

Lisedeyken Jameika, Kayman Adaları ve Meksika'yı ziyaret ettim. Üniversite'den sonra Brazilya'da 2 yıl yaşadım. Brazilya'dan sonra, Avrupa'yı biraz dolaştım. İngiltere, İskoçya, Norveç, İspanya ve İsviçre'yi görme şansım oldu. Daha sonra Amerika'ya geri döndüm ve 2007 Ekim'de eşim ve bir çocuğumla birlikte Istanbul'a geldim. Burada yaşadığımı sürede Azarbeycan, Malezya, Arab Emirliği ve Bulgaristan'ı görme şansım da oldu. 

Amerika'dayken İstanbul'da yaşamış bir Uluslararası Gezi Websitesi yazarı ile tanıştım. O tanıştığım kişi benim yakın arkadaşım oldu ve beni Istanbul'a çağırıp web sitesi için fotoğraf çekmemi teklif etti. Küçük bir araştırma yaptım. Tarihi zaten severdim ve bu sayede biraz da şansla Istanbula taşındık. Sonuç hem Istanbul'a hem de Türkiye'ye aşık olduk.


Hobin var mı? 



Hmm.. Hobi? Geocaching :) Geocaching yapmadığım boş zamanlarımın çoğunu eşim ve çocuklarımla geçiriyorum. :) Evde eğlenceli zamanlarımız oluyor 




Geocaching!!? :)  Geocaching, sana ne anlam ifade ediyor? Ne zaman başladın bu hobiye?



Temmuz 2010 tarihinde başladım. Temmuz 6 'da geocaching.com sitesine üye oldum. 16 Temmuz'da da ilk kutumu buldum. Ailem o sene ziyaretlerinde bana bu oyunu anlattı ve babam Garmin marka Forerunner GPS saatini bana bıraktı bu sayede oyunu oynayabilecektim. Ocak 2011 senesinde saatini ona geri verdim ve kendime Garmin Colorado GPS cihazını aldım. İşte o zaman anladım: Bu oyun yeni yerler ve yeni insanlarla tanışmak için mükemmel bir oyun. Ayrıca geocaching oyuncuları genellikle eğlenceli ve iyi insanlar..


Türkiye ve diğer ülkeler arasında geocaching açısından farklar neler?



Oynamaya Turkiye'de başladım, bu nedenle sitedeki (geocacahing.com) takma ismim bulcacher, yani Istanbul-geocacher. Arap Emirliği, Malezya bir kere Ingiltere, Amerika'da ve Bulgaristan'da oynadım. Türkiye'yi Arap Emirliği, Malezya ve Bulgaristan ile aynı seviyeye koyabilirim. (ortalama olarak aynı sayıda kutuya sahipler) Amerika'da ise HERYERDE kutu var.! Bir bakıma Amerika'da oynamayı daa çok seviyorum. Çünkü orada kutusuz kalma gibi bir durum sözkonusu değil. Ama öteki taraftan Türkiye'deki kutular daha farklı ve özel çünkü buradaki kutular seni farklı değişik noktalara götürüyor..



Şu ana kadar kaç kutu buldun? Hiç kutu sakladın mı?  



935 kutu bulmuşum. 778 tanesi Amerika'da, 107 tanesi Türkiye'de, 34 tanesi Bulgaristan, 12 tanesi Arap Emirliği, 3 tanesi Malezya ve bir tane de Ingilterede..

Şu ana kadar 26 kutu saklamışım (etkinlik kutularını saymıyorum) 13 tanesi halen aktif. 2 tanesi Amerika'da ve başka arkadaşlarım tarafından kontrol ediliyor. 11 tanesi Türkiye'de ama sadece bir tanesi Istanbul dışında. Arşivlenen kutulardan bir tanesini başka bir koordinata koyarak tekrardan listeledim. Arşivlenen (listeden kaldırılan) kutuların diğerleri ise muggle denilen oyunu oynamayanlar tarafından bulunup yok edildiler..


Sakladığım en popüler kutu GC2K2B9 Galata köprüsü kutusu. 7 Aralık 2010 tarihinde sakladım ve şu ana kadar 1041 kişi tarafından bulundu. Sadece 19 kişi bulamadığını söyledi. Yani günde ortalama olarak 1,5 kez bulunuyor

Hangi tür kutuları bulmaktan hoşlanıyorsun? Türkiye'de bulduğun en beğendiğin kutu hangisi?



Beni ilginç noktalara götüren kutuları seviyorum. Ama ayrıca önünden neredeyse her gün geçtiğim yerlerdeki saklanmış kutuları da seviyorum.. Aslında bunun nedeni ordan geçtikçe o kutunun orada saklı olduğunu hatırlayıp ama daha önce hiç bilmediğini görmek hoşuma gidiyor..

Sanırım Türkiye'deki favori kutu Mart 2011 yılında bulduğum Bafa gölü kutusu. Ailem bizi ziyarete gelmişlerdi ve Didim'e ucakla gitmiş bir hafta kalacaktık. Aslında bu kutuyu es geçip tatilde rahatlama planı yapmıştık, ama dayanamadık ve tüm kayıtlı logları siteden okuduk. Neredeyse tüm kayıtlarda ambiyansın ne kadar güzel olduğundan bahsediliyordu. Bizde karar verip kutuyu bulmaya gittik. Türkiye'de gördüğüm en güzel noktalardan biriydi. Kutunun ismi Herakleia, GCX7K1. Benim kayıt tarihim 16 Mart 2011. Bir sürü fotoğraf çektim bakabilirsiniz. 


En ilginç geocaching anın nedir? 



Aslında bir sürü ilginç anım var, ama favorilerimden biri 3 farklı kıtada 3 farklı kutuyu bir gün içinde bulmuş olmamdır. Geçen sene, 18 Ekimde ailemle birlikte Amerika'ya gidiyorduk. Sabahın 5inde yola çıktık. Londra'da bir aktarma daha sonra da Şikago'ya ucacaktık. Son olarak da Memphis'e aynı günün gece yarısı ulaşacaktık. İşte bu yolculuk sırasında bulduğum 3 farklı kutunun bilgileri
1- GC344HF  Istanbul Asya yakası 18 Ekim, 2011  12:31 a.m. (Asya)2. GC1P9H9 Londra, Ingıltere England 18 Ekim, 2011  1:12 p.m. (Avrupa)3. GC51165 sanal kutu O'Hare  Şikago Havaalanı  18 Ekim, 2011 8:41 p.m. (Kuzey Amerika)



- Türkiye'deki geocaching oyunculara önerin nedir? 


Oyunculara 2 önerim var. 

1- Yeni kutular saklayın! Istanbul'da şu anda bulabileceğim 3 kutu kaldı sadece.. :) Adalar tarafında bir kaç tane, sanal kutu ve bir tane de çevreci kutu.. Dışarı çıktığımda Istanbul içinde gezerken bulabileceğim kutu neredeyse hiç kalmadı. 


2- Eğer saklanmış bir kutu bulacaksanız, etrafınızdaki oyunu bilmeyenlere DİKKAT edin. Çünkü bu kişiler siz gittikten sonra kutuları merak edip alıyor ve yerlerine koymuyorlar ve bir sürü kutu arşivlenmek zorunda kalıyor. 

Ohh bir de 3. önerim, arkadaşlarınıza bu eğlenceli oyundan bahsedin. Bu oyunun En güzel tarafı: Evden dışarı çıkmanızı, başınızı bilgisayardan kaldırmanızı ve dışarıda iyi vakit geçirmenizi sağlamasıdır..


Cevapların için çok teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...