OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

27 Aralık 2012 Perşembe

OMA OMA-activities blog arama sonuçları


Geçen gün arkadaşımla muhabbet ederken OMActivities blog hakkında konuşuyorduk. Google amcaya sorup blogu bulmaya çalıştık. Şunu fark ettim google amca sadece omactivities yazdığımız zaman bizi gösteriyor. Diğer seçenekler için çıkan sonuçlar işte burada...  Bence çok da  başarılı değil.. Bende bu sebeple bu konuda bir yazı yazmam gerektiğini düşündüm. Sizler kendi blogunuzun hangi arama kelimeleri ile bulunabileceğini ya da nasıl aranabileceğini düşünüp ona göre bir araştırma yaptınız mı? 


Örneğin oma blog google'da arandığında bizim blogumuzla ilgili hiç bir şey çıkmıyordu. 


Ya da oma-activities aradığımızda çıkan sonuçlarla bizim hiç bir ilgimiz yoktu. Ama şimdi bu konuda biraz çalışma yapıp en azından bir iki arama sonucunun bizim blog'a yönlenmesini sağlamaya çalışacağız. 


Peki Bu ne sağlayacak? 

Bunun sağlayacağı sonuç aslında çok küçük gözüken ama oldukça büyük etkisi olduğunu düşündüğüm arama sonucunda kolayca okuyucunun blogu bulmasını sağlamak olacak. Genellikle insanlar okudukları her şeyi bir yere yazmıyor kaydetmiyorlar. Ama akıllarında kalan bir kaç küçük nokta oluyor. Bunlardan biri konunun ne olduğu (ne ile ilgili olduğunu eğer içeriğiniz blogunuz tutarlı bir yapıya sahipse olabilir) akıllarında kalabiliyor. Ayrıca kolay bir isimse blogunuz  o zaman da akıllarında kalabiliyor. 

Bizim blogumuzun ismi çok kolay değil. OMActivities  OMA kelimesi aslında akılda kısa olduğu için kalabilir. Fakat aktiviteler ile birleştirilip yeni bir kelime yaratıldığı için akılda kalması oldukça zor. Bu yüzden OMA blog veya OMA-aktiviteleri veya OMA activities diye aratılabilir diye ihtimaller üzerinde durmak gerekli...

Aslında yapılması gereken isim seçerken daha kolay daha içerikle alakalı çok uzun olmayan isimler seçmek. Üstelik blogspot gibi bir uzantı olmadan direk domain name alarak sonu .com .org .net gibi biten bir isimle blog yazmak olabilir. (Blog'unuz varsa) daha fazla okuyucuya ulaşmak için siz neler yapıyorsunuz?


Bu arada, hazır bu kadar blogumuza gelmişsiniz o zaman biz ne yaparız neler ederiz bir dolaşın belki aklınızda kalırız ve yazdığımız etkinliklerden haberdar olursunuz  :)


Dip not:
Şimdi bu yazıyı yazdıktan sonra google'da oma blog veya oma-activities yazınca biz çıkıyoruz.. Yani yazımız işe yaramış.. Artık siz ne demek istediğimizi anlamışsınızdır.. ;)






8 yorum:

  1. Ben blogunuzu dün buldum googledan :) epey gezdim dolaştım ismi ezberlemek kolay olmadı ama artık ezberledim iyi bir blogunuz var ama isim kötü maalesef.

    YanıtlaSil
  2. ezberlediyseniz süper.. peki google'dan ne ararken buldunuz blogumuzu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geocaching Türkiye diye aratmıştım daha yeni tanıdım geocachingi ama kısa sürede müdavimi olucam sanırım.

      Sil
    2. çok sevindim.. geocaching Türkiye'de daha popüler değil.. Ama dünyada oynayan çok kişi var. Umarım daha fazla kişi oynar ve daha fazla kutu saklanır.. Eğer geocaching ile ilgili takıldığın bişi olursa lütfne sor, elimden geldiğince yardım etmeye çalışırım.. ;)

      Sil
    3. Bugün maltepe deki ilk kutumu buldum. Başını çok ağrıtıcam sanırım ama geocachingi elimden geldiğince duyurucam :)

      Sil
    4. süper haber.. ne kadar fazla oyuncu o kadar fazla kutu eglence demek :)

      ;)

      sevindim benim kutularımdam birini buldugun icin.. nasıldı kutunun durumu? ıslanmış mı?

      Sil
  3. Ben direkt özgehan abinin mekanı yazıyorum buraya yönlendiriyor :D google da tanınıyorsun yani :))
    Bu arada o taksi uygulamasını ilk biz bilsek ne olucak pek bir hayrını göremedik ayrıca bizim taksicileri ve müşterileri bilmiyon mu onlar navigasyondan bile atışır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bakalım zman gösterecek, çok tutabilir hiç tutmaya da bilir?

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...