OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

6 Aralık 2012 Perşembe

Yazarkafe.com 'da blog yazarı olmak veya olmamak işte bütün mesele bu...

Yazarkafe 'ye girdiğiniz zaman 18 ayrı kategoride seçilmiş blog yazılarına ulaşabiliyorsunuz. Bumerang sistemine kayıtlı güncel bloglardan gelen yazılar kaliteli içeriğe ulaşmanızı sağlıyor. 

Bumerang üyesi blog yazarlarından oluşan yazarkafe üyeleri, kendilerine ait istedikleri yazıları yazarkafe'ye gönderebiliyorlar. Kategorilere uygunluğu kontrol edilmiş yazılar onay sürecinden geçtikten sonra yazarkafe.com içerisinde gözükmeye başlıyor.  

Ana sayfa sağ üst köşede günün sitesinin  gözüktüğü Yazarkafe.com 'da (bu arada biz de bir kere günün sitesi olmuştuk) ne kadar fazla yazınız yayınlanırsa Yazarkafe.com 'dan gelen trafiğiniz o kadar çoğalıyor...


Alexa.com listelemelerine baktığımız zaman yazarkafe.com Türkiye'nin ilk 600 sitesi içinde olduğunu görüyoruz. Bu da  ayda 500.000 üzerinde ziyaretçi demek..

Şimdi durum böyle olunca biz de yazarkafe içinde yayınlanan yazıları inceleyip kendimize küçük notlar aldık...

- Kimi blog yazarları adreslerini halen blogspot.com veya wordpress uzantıları ile kullanırken (biz de bunlardan biriyiz) çoğu blog sahibinin kendilerine ait  domain isimleri ile yayın yaptıklarını gördük.  Fakat bumerang sistemine başta nasıl üye oluyorsanız daha sonra bunu değiştiremiyorsunuz? / en azından yönlendirme ile bunu yapamıyorsunuz.

- Özellikle teknoloji ve internet kategorisinde yazı yazan blogger 'ların dizayna daha çok dikkat ettiklerini fark ettik. / Bunun nedeni IT sektörüne daha yatkın olduklarından olabilir?  :)

- Yeme-içme sitelerinin daha basit dizaynlara ve daha amatör bir ruhla yazıldığı (teknolojiye önem vermeden sadece içeriğe dikkat ettikleri kategori diyebiliriz)

- Moda ve trend bloglarının sayıca çok fazla ama yazıdan daha çok fotoğrafa dikkat ettikleri..

Günün sitesinin hemen sol tarafında seçilmiş 5 Kategoride günün o anında en iyi olan 5 blog yazısı yayınlanıyor... E burada yazınızın çıkması demek, yazarkafe.com ziyaretcilerinin ilk olarak sizin yazınızı görmesi demek oluyor... Yani ziyaretci trafiğinizi etkiliyor.. Burada yazınızın yayınlanabilmesi için içeriğinizin orjinal ve yazınızı özenerek yazılmış  olması gerektiğini söylememize gerek yoktur heralde...




Bizi en şaşırtan konu ise, bu kadar blog yazarının bir arada bulunduğu bir ortamda halen yorumların çok az olması? Bunun nedenini tam olarak çözemedik? Mesela şimdi deneyelim.. Siz de yazarkafe.com üyesi iseniz ve bu yazıyı okuyorsanız lütfen ne kadar süredir yazarkafe.com'a üyesiniz ve memnun olup olmadığınızı bizimle paylaşın... Bakalım bu işe yarayacak mı görelim..?

Sonuç: 

Yazarkafe.com ve Bumerang ekibine,  blog yazarlarına böyle güzel bir platform yarattıkları için çok teşekkür ederiz!


OMActivities hakkında?






17 yorum:

  1. Merhaba, ben de yaklaşık bir yıldır Yazarkafe üyesiyim. Bir çok açıdan memnunum, blog yazarlarına önem vermeleri, yapılan etkinlikler, bloglara verilen reklamlar falan çok keyifli. Benim tek anlamadığım (sanırım siz de ondan bahsetmişsiniz), bir yazım yayınlandığı anda bir çok okuyucu geliyor, ancak çoğu kalıcı olmuyor, bakıp çıkıyor, ve ne yazık ki kesinlikle yorum bırakmıyorlar. Dolayısıyla benim için bir günde reytingimin çok artmış olması da bir anlam ifade etmiyor.

    Bir de, Yazarkafe'de çalışmayan bir arama bölümü var, yayınladığım yazıyı tam adıyla da arasam çıkmıyor sonuçlarda. Bence en büyük sıkıntılardan biri. Bir kaç kere mail attım durumla ilgili tatmin edici bir cevap gelmedi, sanırım düzeltmeyecekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba Özge, öncelikle yorum yazdığın için çok teşekkürler :) En azından bir okuyucuya ulaşabilmişim bu sevindirici.. Yorum yazma kısmı neden bu kadar problemli geliyor bazı arkadaşlara bilemiyorum.. (bu arada moda bloglarında ilginçtir, genelde çok yorum oluyor ) Fakat oradaki yorumlarda çok enteresan. Çok iyi - çok teşekkürler - iyi oldu harika teşekkürler - harikasın teşekkürler..

      şimdi bu örnekten çıkarılacak sonuç: yazdıklarımız yoruma uygun yazılar değil, yorum yapanlar da yazı yazmayı seven kişiler değil? tam bilemiyorum :)))

      Yazarkafe arama motoru konusunda senin yorumundan hemen sonra gidip kontrol ettim. Blog ismini yazınca benim yazılarımı direk buldu ve sıraladı? Yani aramayı istediğim şekilde yaptı? Senin aradığın kelime nedir eğer buradan söylersen bende kendi bilgisayarımda denerim belki başka bir problem vardır.. Bu şekilde bulabiliriz..?
      (unutmadan tekrar yorumun için teşekkür ederim)

      Sil
    2. Yazarkafe'de blog adıyla aratınca çıkıyor ama mesela ben genelde yemek tarifleri ekliyorum ve biri gelip diyelim ki domates çorbası diye arattığında bununla ilgili yazıların çıkması lazım, maalesef çıkmıyor, hatta kendi tariflerimi tam adıyla aratıyorum sonuç yok. O zaman da buraya tarif eklememin bir önemi kalmıyor. Birileri aradığında bulamayacaksa ne anlamı kaldı.

      Yorum için teşekküre gerek yok ne demek, ben de içimi dökmüş oldum :)

      Sil
    3. Yazarkafe'nin arama motoru o kadar kapsamlı aramıyor haklısınız. Eğer o şekilde arama yapabilse google, yandex ve yahoo ya rakip çıkardı diye düşünüyorum :)

      peki google'da domates çorbası diye aratınca sonuç nasıl?

      Sil
    4. Ben sitemin ismini aratıp oradan konulardan seçiyorum tek tek , konunun çıkmaması ise o kadar çok yazı var ki sanırım ondan kaynaklanıyor.. diye süşünüyorum bana da beklerim sevgiler http://www.seviminaskanasi.com/

      Sil
    5. evet site ismi ile aratınca cıkıyor sadece.. kapsamlı bir arama motoru değil...
      Ama google gibi süper hiper arama motoru dururken başka arama motorunu zaten kim ne yapsın diye düşünüyorum nacizane :D

      Sil
  2. Yorumun gelmemesinin sebebi genel olarak herkesin yazarkafeye içeriğini ekleyip sonrasında hit gelmesini beklemesidir yada bloguna yazmak için konu aramak için gelmiş olmasıdır diye düşünüyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet, kötü olanda bu değil mi zaten? Yani aslında okuyucusu blog yazarı olan bir kitlenin zaten blog yazarken neye ihtiyacı olduğunu bilmesi gerekmez mi?

      E blog yazarı daha fazla okuyucuya hitap etmek ve izlenmek yorum almak ister. E hal böyle iken geliyor görüyor okuyor veya okumuyor!!? sonra hic bir geri bildirim bırakmadan vs çekip gidiyor.. Ben şaşırıyorum açıkcası? :) Mesela buraya geldin okudun zorla da olsa yorum yaptın?:) sonra diğer yazılara baktın mı bakmadın neden çünkü ilgini çekmedi..

      Demek ki ilgi çekici bir site yapamamışım diye kendimi de suçluyorum zaman zaman?

      Sil
  3. Ben Yazarkafe yazarı değilim ve bu yazınızı tesadüfen gördüm. Genelde insanlara bana nasıl davranılmasını istiyorsam o şekilde davranırım. Yorum bırakılmasını istiyorsam yorum bırakırım.

    Fakat şu anda size yazmamın sebebi bundan çok, yaptığınız fazlaca yazım hataları. Beni gerçekten hayrete sürükledi! Bir yandan kaliteli içerik ile donanmış bloglardan bahsederken, diğer yandan bu derece göze batan ve tekrarlanan yazım hataları yapmış olmanız beni çok rahatsız etti. Yazılarınızı yayınlamadan önce bir kere okuyup düzenlemenizde fayda var sanıyorum.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyarın için çok teşekkür ederim... Yazım hatalarının Yorum yapılmama nedeni olabileceğini hiç düşünmemiştim. Ama daha fazla dikkat etmeye çalışırım ;)

      Sil
  4. Selamlar, içten bir yazı olmuş. Yazarkafe üzerinden gelen birçok kişinin okurken, bende böyle düşünüyorum dediği cinsten. Bazı bilgi eksiklikleri var ama zaten önceden yorum bırakan arkadaşlar bilgilendirme yapmışlar.Eğer site ziyaretçilerinizin trafiğinin ciddi bir bölümü yazarkafe üzerinden geliyorsa ve birden fazla blogla içli dışlı değilseniz, içeriğinizde pek o noktalara temas etmiyorsa, yorum bırakma şekli kullanıcı tarafından benimsenmemişse vs... artıralabilir. Az yoruma birer davetiye. Artık birçok kişinin blog ve sitesi mevcut. Örneğin bende birçok siteyi ziyaret ediyorum. Ancak şu yazdığım bile bloglar üzerinde 3 ya da 4. yorumumdur. Bugün portallar ve en büyük haber siteleri dışında, küçük ve orta ölçekli dizi siteleri, fırsat siteleri, ve bu mentalde sitelerin yorum grafiği daha fazladır. Bir de tanış olan, sonradan tanışan blog sahipleri aslında tam organik olmayan ama spam da diyemeyeceğimiz bir yorum etkileşimini ortaya çıkarıyorlar.

    Bir de içerik ve okuyucunun profilinin uyumu. Örneğin yukarıdaki yazıya tamamen bir olumlamada yapılabilir. Ya da sert bir eleştiride her ikisi de yorum etkileşimini ortaya çıkarıyor. Ancak bu yine de bizen kesin bir hüküm vermez. Çünkü sayılar önemlidir, büyük kitleler içerisinde mutlaka bunları sağlamak daha kolaydır.

    Mini bir eleştiri ve öneri =) Yazarkafe sitelerinin kategori bazında farklılıkları olduğu gibi aynı kategoride olup birbirinden ayrıştırıcı özellikleride olabilir. Yani bu yazıyı daha uzun, daha detaylı ve grafik ve görsellerle destekli bir halde yazıp. Bunu da bumerang, yazarkafe, bumads ve genel internet okuyucu kitlelerinin etkileşimine uyarlaman hem yorum sayını, hem seonun, hem de ilgiyi en az 3 4 kat daha arttırabilirdi.

    İyi Bloglamalar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle bu uzun ve güzel yorum için teşekkür ederim.. Geç kalmış bir cevap oldu (nedense ben bu yoruma cevap attığımı sanıyordum ama arada kaçırmışım) demek ki yorumlara önem veriyorsam ya da vermek istiyorsak hemen cevap atmamız gerektigiini burada görmüş oluyoruz...

      hazır konu cevap kısmındayken: acaba blogspotta ben cevap yazınca bilgilendirme maili gibi bir şey geliyor mu ? yoksa daha önceden yorum bırakan okuyucu yorumu sadece tekrar ziyaret ederse tesadüf eseri mi görüyor?

      bloglara yorum yapılması zamanla sağlanabilecek bi durum gibi geliyor bana.. ve içten yazı yazmakla ilgili..
      sadece haber verilen bir siteyse sahip olduğunuz ancak yorumlarda teşekkür olabilir.. ama yaptığınız bir yorumsa o zaman o yoruma pozitif veya negatif bir cevap olabiliyor...

      fakat şu bir gerçek ki, yorum yapan kişilerin nerede yazdığı nasıl bir siteye sahip olduğu mutlaka merak ediliyor ve bir kere bile olsa bakılıyor... (bu küçük notu da eklemeden geçemeyecegim)

      Sil
  5. Merhaba bende bir yazarkafe üyesiyim günlük 5 makale yayınlıyorum ama günlük 50 kişiyi geçmiyor gelen ziyaretci

    YanıtlaSil
  6. Merhaba bende bir yazarkafe üyesiyim günlük 5 makale yayınlıyorum ama günlük 50 kişiyi geçmiyor gelen ziyaretci

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her yazdığımız yazıya ziyaretci gelmiyor yazarkafeden..
      yazın için kullandığın tanıtıcı fotoğraf ve tanıtım yazın da etkili.. ayrıca hangi katagoriye yazı yazdığınla da oldukça alakalı gelen ziyaretci sayısı...

      istersen farklı tip fotograflar ve tanıtım yazıları dene.. bu arada yazdığın yazıları hangi kategoriye gönderiyorsun?

      Sil
  7. Gayet başarılı ve faydalı bir paylaşım olmuş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...