OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

4 Ocak 2013 Cuma

Polar Bear Swim İstanbul 2013 - Kutup Ayısı Yüzüşü

Kanada’nın yeni yıl geleneklerinden Kutup Ayısı Yüzüşü (Polar Bear Swim) bu sene 2013 Oakville şehrinde düzenlendi.

Ontario Gölü kıyısındaki Coronation Park’a gelen yüzlerce katılımcı geri sayımın ardından gölün buz gibi sularına daldı. Geliri, Afrika’nın yoksul bölgelerine açtığı merkezlerle bilinen World Vision Vakfı’na bağışlanan organizasyonda 120 bin Kanada doları (216 bin lira) toplandığı açıklandı.
Kanada'da Kutup Ayısı Yüzüşü isminin dışında kutup ayısı dalışı olarak da yapılan bu geleneksel kış aktivitesi ülkenin farklı yerlerinde 1920 senesinden beri kutlanıyor. 
2000 senesinde kayıtlı olarak 2128 kişinin 1 Ocak 2000 kutup ayısı yüzüşü bilinen en fazla kayıtlı katılımcı ile yapılan aktivite. Ama kayıtsız olarak 10000 kişiye kadar kişinin (eksi derecelerde) buz gibi soğuk suda yüzdüğü bu aktivite Kanada dışında başka ülkelerde de kutlanıyor.


Peki Türkiye'de ne oluyor? 
E Kanada'da kutlanır da Istanbul'da kutlanmaz mı? Bizde 1 Ocak 2013 günü İstanbul'da Kanada'lıların yeni yıl geleneğini yapalım dedik. Çoğunuz 1 Ocak 2013 günü sıcak evinizde  uyurken hızlı bir şekilde bu soğuk buz gibi suda gerçekleşen geleneği yerine getirdik.

Biraz cesaret biraz delilik biraz ondan biraz bundan gerekli kabul etmek lazım.  Zaten OMActivities ruhu da bunu gerektirmez mi?

01 Ocak 2013 - İstanbul Hava durumu: 

Sıcaklık: 8°
Parçalı Bulutlu
Rüzgar: 13 km/saat
Nem Oranı: %71
Görüş Mesafesi: 10 km
Basınç: 1022 mb


1 Ocak aktiviteleri bitti mi? 
Tabii ki hayır,  buz gibi suya girdikten sonra uyumak olmaz, hemen üzerine MadRun 2013 deli sürüşümüzü gerçekleştirdik. O da nedir diyenleriniz olabilir. Daha önceki MadRun tanıtım yazımızda belirttiğimiz gibi motorsikletçiler tarafından yapılan bir geleneksel sürüş MadRun Deli sürüşü. 

Şansımıza yağış yoktu ve sadece serin bir havada kısa sürüşümüzü soğuk havaya rağmen gerçekleştirdik. İşte diğer deli motorsiklet sürücüleri ve biz... Peki sizlerden farklı değişik bir aktiviteye katılan veya yapan var mı? 

Sizde etkinliklerden haberdar olmak isterseniz bizi takip etmeye devam edin ;) 












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...