OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

6 Ocak 2013 Pazar

Nano cache nedir? İstiklal caddesi geocaching maceramız


Bildiğiniz gibi geocaching'de fiziksel olarak kutu saklıyor ve buluyoruz. Eğer kutu saklayacaksanız öncelikle karar vermeniz gereken en önemli konulardan biri nasıl bir kutu saklamalısınız. Farklı boyutlarda kutuları saklayabilirsiniz. Seçim size kalmış. Bu yazıda size nano boyutta kutuların nasıl olduğunu anlatmaya çalışacağım. 

Öncelikle nano kutuları saklamanın özellikle büyük şehirlerde yaşıyorsanız (muggle probleminin daha fazla olduğu yerler) micro kutuların hayat kurtarıcı olduğunu söylemeliyim. 

Fakat unutmayın micro kutuların bulunması da bir o kadar zor. O kadar küçükler ki GPS ile sıfır noktasına dahi gitseniz küçücük siyah bir kutuyu hele ki mıknatısı sayesinde metal yüzeye rahatlıkla yapıştırılmış bir kutuyu bulmak oldukça zor...

Fotoğrafta gördüğünüz orjinal geocaching nano kutuyu kocaman bir alanda bulmayı biraz hayal etmenizi rica edeceğim. 


İşte bu yüzden ben özellikle nano kutuları bulmayı sevmiyorum. Oldukça zor olduğu için belli bir noktada uzun süre bir şeyler aramak etrafın ilgisini çekiyor ve insanların (muggles) şüphelenmesini sağlıyor. Siz kutuyu bulup imzalasanız bile yerine koyduktan sonra meraklı kişiler (oyunu bilmeyenler) arkanızdan bu adam oraya ne koydu diyerek araştırmaya başlıyorlar. Sonra da bu küçükcük değerli kutuyu alıp gidiyorlar. Ya da çöpe atıyorlar. Değerli dedim çünkü bu kutunun geocaching.com 'daki satış fiyatı 5$ civarında.

Şimdi size yukarıdaki fotoğraftaki kutuyu nerede bulduğumuzu kısaca anlatacağım. Bu kutuyu Danley'in oğlu Zeke saklamış. İlk sakladığı kutu olduğu için çok değerli bir kutu. Üstelik babası da kutuyu tam olarak nereye sakladığını bilmiyor :) İşin enteresan tarafı Zeke kutu saklarken Danley's söylemiyor ki babası o sakladığı kutuları daha sonra bulabilsin... 

İşte bizde istiklal caddesine saklanmış bu nano kutuyu ikinci denememizde bulduk. İlk denememizde etraf çok kalabalık olduğu için bulamadık. Daha sonra ikinci kez aramaya gittiğimizde kutuyu bulduk. Kutunun içinden çıkan log book özel olarak dizayn edilmiş rulo şeklinde sarılmış ince uzun bir kağıt parcası. Hemen imzamızı içine attık.. 

İşin gerçeği kutunun içinden ruloyu çıkarmak bile zor oldu. Ama başardık :) 

Kutunun nerede olduğu ile ilgili detaylı bilgi vermeyeceğim. O zaman kutuyu kolaylıkla bulabilirsiniz. Ama söylemem gerekli ki Zeke'nin boyu şu anda çok uzun değil. ;) Yani  kutuyu bel altı bölgelerde arayabilirsiniz...  Zorluk derecesi 5 üzerinden 3,5 olan bu kutuyu bulmanızı tavsiye ederim. Bu sayede nano cache saklama saklamama kararınızı daha rahat alabilirsiniz.. 

Siz halen geocaching oyununa başlamadınız mı? 

iyi avlanmalar



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...