OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

8 Şubat 2013 Cuma

Seyahat Kardeşliği


Çok çok eskiden işi gücü bırakıp dünya turuna çıkanlara deli gözüyle bakılırdı, gerçekten de o zamanlar sadece gezmek için seyahat etmek hiç alışılagelmiş bir olay değildi. Şimdi ise işe ara verip ya da uzun bir tatil alıp dünya seyahatine çıkanlar, daha çok da biriktirdiği üç beş kuruşunu bulabildiği her tatilde görmediği yerleri görmek için harcayanların sayısı hiç de az değil, hatta çok olağan bir durum. 

Bu insanlar için görülen ülke ve şehir sayısı bir gurur, seyahatlerde tanıştıkları insanlarla görüşmeleri ise bir mutluluk, hayatlarında ilk defa bir şehre gitmeleri ise adrenalin kaynağı.

İnternetin ve blog yazmanın gitgide popülerleşmesiyle seyahatsever insanların bloglarına da çokça rastlar olduk. Gezip blog yazan olduğu kadar, gezip blog yazmayan insan da var, bir de gezmek isteyip de nereden başlayacağını nasıl yapacağını bilmeyen bir çok insan da var. Türkiye’de gezmek isteyenler için en kestirme yol bir tur satın almak.. Tur şirketleri otellerle ve uçak firmalarıyla önceden anlaştıkları için son dakika rezervasyonları için daha iyi bir alternatif gibi görünse de, ek maliyetlerle daha pahalı olmakta, hem de tur programına uymak zorunda olduğunuzdan sizin yeni yerler keşfetme heyecanınızı da öldürmektedir.

Seyahatseverler için internette Tripadvisor, Expedia, Booking, Lonely Planet, Wikitravel gibi bir çok İngilizce içerikli seyahat portalleri bulunmakta. Dikkat edin portal diyorum blog değil, yani bir çok insanın deneyimlerini, fikirlerini, yorumlarını yansıtan siteler bunlar… 

Bu sitelerin Türkçesini istiyorsanız da basıyorsunuz Google Translate’e Türkçe’ye çeviyor da, çevirebiliyor mu acaba?? Google’un İngilizce-Türkçe çevirisi hala içler acısı, ayrıca yabancıların bakış açısıyla Türklerin bakış açısı da aynı değil haliyle..

Peki siz gezi yazılarınızı nereye yazıyorsunuz??


Yazar Hakkında: Bu yazı Seyahatkardeşliği sitesi sahibi Müge Çevik tarafından OMActivities için yazılmıştır.

5 yorum:

  1. sitenizin temasına bayıldım..içeriğide tatminkar..sıksık takip edeceğimden emin olabilirsiniz.
    araba oyunları

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cemal Bey beğendiğinize çok sevindim, siteyi yeniledim:=) http://www.seyahatkardesligi.com

      Siteye üye olup yazarlık için başvurup yazı yazarsanız çok sevinirim:)

      Selamlar..

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Siteme üye olup sonrasında yazar olmak istemez misiniz?

      Seyahat Kardeşliği'ne beklerim: http://www.seyahatkardesligi.com/

      Sil
  3. Merhaba mimlendiniz
    http://birazyazalim.blogspot.com/2013/02/liebster-award-etkinligi.html

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...