OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

10 Nisan 2013 Çarşamba

BLOGCULAR VE ETKİNLİKLER - Konuk Yazar


     Bloglar; sosyal medya önemini günden güne arttırsa dahi halen internet dünyasında önemli bir yere sahipler. Blog yazarlığının ise pek çok sorumluluğu var okuyuculardan gelen geri bildirimleri yanıtlamak, bloğu güncel tutmak, seo konusuna az da olsa hakim olmak gibi. Bir çok blog yazarının önemli bir sorunu ise yazacak bir şey bulamamaktır, özellikle blog yazmaya başladıktan sonra uzun bir süre geçince yazar tüm konuları tükettiği hissine kapılabilir. Gerçekleştirilen çeşitli etkinlikler blogcuların hem kendilerini hem de bloglarını geliştirmesine imkan sağlayabilir. Bu yazıda etkinliklerin blogculara, dolayısı ile de bloglara ne tür artıları olacağını ifade etmeye çalışacağım.

HABER GİBİ BLOG YAZISI!

Haber hazırlayan muhabirler olay yerine gider, bilgi toplar ve fotoğraf çekerek haberi hazırlarlar. Haber metinleri gerçek bir olaya dayandığı için hep ilgi çekici olmuştur. İnternet dünyasında daima haber siteleri dikkat çeker ve çok okunur. Haberlerin kamuoyu üzerindeki gücü yadsınamaz. Blogcu gittiği bir konferansta fotoğraf çekerek önemli yerleri not alarak bunu bloğunda yayınladığında o etkinliğe giden veya gitmek isteyen herkes için oldukça ilgi çekici bir blog yazısı sunmuş olacaktır.




                          KENDİNE ARTI KAT!

Elbette katıldığınız etkinliğe sadece bloğunuza yazmak için gitmek zorunda değilsiniz. Katıldığınız bir sunumda veya panelde anlatılanlar sizin için oldukça faydalı olabilir. Büyük ihtimalle konferans bitiminde konferansı düzenleyen kişiyle de bire bir konuşma imkanı bulabilir, ona görüşlerinizi sorularınızı iletebilirsiniz. Kurduğunuz bu iletişim kararlarınızı daha sağlıklı vermenize katkıda bulunabilir. Bunların dışında dışarı çıkmak, sosyalleşmek bile başlı başına size artı katan bir unsurdur. Blogunuz için sadece internet üzerinde araştırma yapmak bir süre sonra bunalmanıza, yazılarınızda standartlaşmaya yol açabilir.
                   
                      GERİBİLDİRİMLERİ İNCELEYİN

   Düzenlenen etkinlikleri bu alanda hizmet veren pek çok internet sitesinden, bu siteden ücretsiz olarak öğrenebilir kendinize ve bloğunuza en uygun olanları seçebilirsiniz. Belli bir süre sonra çeşitli konferanslara, sergilere katılarak hazırladığınız blog yazıları ile “masa başında” hazırladığınız yazılara olan geri bildirimleri ölçerek içerik hazırlama planınızı ona göre yapabilirsiniz.

Bir noktaya değinmek istiyorum, etkinliğe giderek blog yazısını övdüm ama sakın masa başı hazırlanan blog yazılarını eleştirdiğim düşünülmesin, özenle hazırlanmış masa başı bir blog yazısı da en az diğeri kadar bilgilendirici ve eğlendirici olabilir.

Yazar Hakkında: Akif Ulutaş Keyifli ve İlginç Blog sloganı ile kurduğu sitesini düzenli olarak güncelliyor ve okuyucularına sade bir tasarımla, en kaliteli içeriği sunmayı hedefliyor. Akifulutas com internet dünyası, mizah ve ilginç tasarımlar konularında yayın hayatını sürdürüyor. Akif’in bloğunu Twitter’dan da takip edebilirsiniz. 

Bu bir konuk yazar içeriğidir.  Konuk yazar olmak istiyorsanız lütfen mail gönderiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...