OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

8 Nisan 2013 Pazartesi

Define avcısı define avı oyunu


Geocaching bir oyun mudur? Oyun severler geocaching'i hangi oyun kategorisine koymalıdır? 

Aslında bunu hangi tür oyunları oynadığınıza - sevdiğinize - bağlı olarak sınıflandırabiliriz. Geocaching'i  doğada saklanmış kutuları, bulma oyunudur diye adlandırabiliriz. Bu oyun Kutu oyunu gibi belli bir sürede masa üzerinde 4 kişinin oynadığı bir tarz değildir ama sonucunda bir kuralı var ve bu kuralları uygulayarak amaca ulaşmaya çalışıyorsunuz. O yüzden geocaching genel anlamda bir oyundur. 

Peki geocaching bilgisayar oyunu mudur? Hayır, bilgisayar oyunu değildir. Bilgisayara yüklemeniz gerekli CD - DVD yoktur. Bu tarz oyunlardan değildir. Ama bilgisayar gerekir. Neden gerekir? Çünkü saklı kutuların koordinatlarını yazdığımız dataları topladığımız bir bilgisayar gereklidir. Bu işi geocaching.com web sitesi resmi site adı altında yapmaktadır. Demek ki geocaching oyunu klasik bilgisayar oyunlarından değildir.
Geocaching

E o zaman Geocaching define avı oyunudur?  Aslında evet! Geocaching saklı olan defineleri bulmaya
çalıştığımız bir teknolojik define avı oyunudur. GPS cihazı kullandığımız ana ekipmandır. Zaten geocaching GPS cihazının yaygın kullanılmasını sağlamak için yaratılmıştır.


Çocuk oyunu mudur? Aslında çocuklar çok seviyorlar geocaching'i ama Türkiye'de çok yaygın olmadığı için aileler daha bilmiyorlar nasıl bir oyun olduğunu ve çocuklarına tam olarak öğretemiyorlar. Yurt dışında 2 milyonu aşmış saklanmış kutu sayısı ile 7 milyonun üzerinde oyuncusunun bulunduğu bu oyun çocuklar tarafından çok seviliyor. Aileler haftasonları çocukları ile birlikte kutu avlamaya çıkıyorlar. Bir nevi avlama oyunu geocaching. 

Şimdi bunları neden yazıyorum biliyor musunuz? Asıl amaç google'da arama yapan sizleri geocaching ile tanıştırmak ve bu engin deniz içinde belki bir kaç yeni kişiye geocaching hakkında bilgi vermeyi sağlamak.

Oyun oynamak istiyorsunuz ama hangi tür oyun oynamalıyım bilmiyorum diyorsanız işte size geocaching. 

Google'da ne aranabilir de benim bloga gelinebilinir? 

1- Bilgisayar oyunu
4- ilginç oyunlar
5- oyun oyna 
6- çocuk oyunları 
7- avlama oyunu

Bunlardan biri ile geldiyseniz veya başka bir şekilde kendinizi burada bulduysanız lütfen geocaching nedir bir inceleyin. bir bakarsınız çok hoşunuza gider ve ilginizi çeker ve oynamaya başalsınız kim bilir? :) 

Geocaching ile ilgili daha fazla bilgi için 

5 yorum:

  1. Farklı bir taktik :)Herşey Geocaching gelişimi için.. :)

    YanıtlaSil
  2. evet ama zor... cunku bu kelimelerde o kadar cok içerik var ki..

    geocaching bilmeyen birileri de geocaching diye aratmıyor.. Senin başka önerin var mı Murat?

    YanıtlaSil
  3. Doğru abi. Arama motorundan pek geocaching diye aratan olmuyor. Senin uyguladığın taktik bence mantıklı ama çok içerik o kelimelerde çok büyük rekabet var. Bende öneri çok ama bu konuda nasıl bir yol izlemeli açıkcası bilmiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Bu yüzden diğer blog konularında yazanlar daha şanslı. Örnek: Moda blogu, yemek blogu, anne çocuk blogları.. Bu türde blog yazanların hitleri 1 - 2 ayda benim bir senede ulaştığım hiti geçiyor...

    ne kadar üzücü aslında :( peeeh

    YanıtlaSil
  5. Ben de oyunu bugün bir blogda keşfettim . Harika bir oyunmuş gerçekten .

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...