OMActivities Etkinlik Takvimi

Etkinliklerinizi gönderin - Yukarıdaki Takvime ekleyelim !

28 Nisan 2013 Pazar

HALİÇ’E KÜREKLER İNDİ ÜNİVERSİTE VE KULÜPLER KIYASIYA ÇEKİŞTİ



Üniversiteler ile kulüpler arasında gerçekleştirilen tek kürek yarışıolan Kadir Has Üniversitesi 11. Kürek Yarışları’nda üniversiteler arasında Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü, kulüpler kategorisinde ise Fenerbahçe birincilik kupasını kaldırdı. 


Yarışlar sonucunda üniversiteler arasında KadirHas Üniversitesi 2. Koç Üniversitesi 3. oldu. 

Kulüpler sıralamasında ise Galatasaray Kürek Takımı ikinci, Hereke Nuh Çimento Kürek Takımı üçüncülüğe yerleşti.

 Kadir Has Üniversitesi Kürek Yarışları, 28 Nisan Pazar Günü, Haliç’te 12 kulüp, 200 sporcu ve üniversiteler ve kulüpler arası olmak üzere 21 kategoride gerçekleşti.

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Mustafa Aydın, Kadir Has Üniversitesiolarak Haliç’te bu yıl 11. kez düzenlenen kürek yarışlarının spora verdikleri büyük önemin bir göstergesi olduğunu söyledi. 11 yıldır istikrarlı olarak düzenlenen bu yarışların yanı sıra yol koşusu yarışı da düzenlediklerini belirten Aydın, “Birçok alanda spora yatırım yapıyoruz. Bizim için spor ve sporcu çok önemli.” dedi.
KadirHas Üniversitesi tarafından her yıl Haliç Parkuru’nda düzenlenen kürek yarışları dolayısıyla 28Nisan tarihinde kıyı şeridindeki tekneler kaldırılıp, Haliç’te deniz trafiği durduruldu.
Haliçile Tarihi Yarımada’nın zengin görselliğinde 6 kulvarlı 1000 metrelik parkurda yapılanKadir Has Üniversitesi Haliç KürekYarışları’nda takımlar 21 kategoride yarıştı. 

Yarışlar sonucunda üniversitelerarasında, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü 34 puanla birinci, Kadir Has Üniversitesi 32 puanla ikinci, Koç Üniversitesi 25 puanla üçüncü oldu.
Kulüplersıralamasında ise Fenerbahçe Kürek Takımı 42 puanla birinciliği alırken,Galatasaray Kürek Takımı 35 puanla ikinci, Hereke Nuh Çimento Kürek Takımı 22puanla üçüncülüğe yerleşti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...